Exp.

Archiwum zamkniętych tematów.
Mokochid

Re: Exp.

Post autor: Mokochid »

Czolem,

Dzieki Rafgarcie za cierpliwe naswietlenie calej sytuacji.
Aiwazz

Post autor: Aiwazz »

Mi sie w takich zmianach najbardziej podoba to, ze od nowa trzeba lazic wszedzie i sprawdzac gdzie jest exp a gdzie nie. Przynajmniej cos sie dzieje :)
Gryzak

Post autor: Gryzak »

Rafgart pisze:
Raglak pisze: Kiedy expilem z kims z zawodem masowym na tym poziomie co ja, nieznaki wskakiwaly mi wczesniej. Po prostu mam wieksza sile bojowa, w zwiazku z czym dostawalem wiecej expa, bo mialem wiekszy wklad w sile druzyny.
W druzynie kazdy dostaje tyle samo expa (bo wzajemnie znosi sie to, ze masz wiekszy wklad sila bojowa i ze ten npc jest dla ciebie stosunkowo slabszy). Jesli wiec dostajesz postepy wczesniej, to oznacza, ze masz troche nizszy poziom (mniejsza brutalnosc).
Prosze? to brutalnosc nadal jest? No bo teraz niby mial byc "staz"? Prosze o wyjasnienie czym jest "brutalnosc" o ktorej bylo wspomniane.
Gość

Post autor: Gość »

Podpisuje sie pod Gryzakiem. Prosze o wyjasnienie pojęcia "brutalności" której podobno już nie miało być.

Thanduril
Sasuke

Post autor: Sasuke »

A kto i gdzie napisal, ze brutalnosci juz nie ma?
Gość

kiedyś brutalność była stosunkiem expa bojowego do zadaniowego i była widoczna dla gracza
teraz zamiast expa zadaniowego jest wartość zależna od stażu postaci oraz brutalności gracz nie widzi
Haern

Post autor: Haern »

I ma gorny prog chyba?
Gość

No przecież ten sam co dawny qexp.

edit:
Na to wygląda, Bjoernie.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2010 09:58 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.
Bjoern

Post autor: Bjoern »

Czyli obecnie istnieje brutalność, która jest niewidoczna, a jej wartość to stosunek zdobytego expa do stażu potaci. Zakładając, że większość postaci maksymalny staż już ma, lub prędzej czy później go zdobędzie, to można pokusić się o stwierdzenie, że różnica w brutalności pomiędzy dwoma postaciami to po prostu różnica związana z ich doświadczeniem (co miał na myśli Rafgart w jednej z powyższych notek). Dobrze rozumuję? Jeśli źle, to może ktoś poprawi.
Awatar użytkownika
Paulie

Post autor: Paulie »

Dobrze.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

<@thran> jakby postac miala byc odbiciem gracza sin gralby w kz
Zablokowany