Pytania do czarodziejów

Forum wieści z Arkadii.
Haern
Posty: 756
Rejestracja: 13 lut 2009 14:03

Re: Pytania do czarodziejów

Post autor: Haern » 09 cze 2015 19:26

Została zdjęta.

Awatar użytkownika
Ethel
Posty: 211
Rejestracja: 14 lut 2009 09:15
Lokalizacja: Warszawa

Re: Pytania do czarodziejów

Post autor: Ethel » 10 cze 2015 01:05

Przegladajac Bank Opisow wyczytalam dwie informacje: z jednej strony dawno temu Rafgart pisal, ze pochodzeniowki sa dosc proste do zakodowania i wystarczy przygotowac npca i opisy. Z drugiej, calkiem niedawno znalazlam post o tym, ze kodowanie ich wymaga poswiecenia, stad moje - dwa - pytania. Po pierwsze, jesli jest z tym bardzo duzo roboty, to czy mozna Wam ja jakos ulatwic, na przyklad piszac wedlug jakiegos konkretnego wzoru? Po drugie, widze i cholernie doceniam ogrom roboty przy ostatnich zmianach, dlatego z pewna niesmialoscia chcialabym zapytac, czy przewidujecie dokodowanie kolejnych pochodzeniowek, jesli od graczy wyszedlby porzadny projekt?

Przy okazji, duze buzi za wiedze, wiedzialam od poczatku, ze moje kosmiczne mentale na cos sie przydadza!
"-Jeśli chcecie ją skrzywdzić - rzekł - najpierw będziecie musieli zabić mnie.
Jego słowa wyraźnie ucieszyły pana Vandemara.
- W porządku - rzekł. - Dzięki.
- Ciebie też skrzywdzimy."

Haern
Posty: 756
Rejestracja: 13 lut 2009 14:03

Re: Pytania do czarodziejów

Post autor: Haern » 10 cze 2015 07:48

Nie jest to bardzo czasochłonne, jeśli są gotowe opisy, których nie trzeba dopisywać ani poprawiać. Czyli bardzo rzadko niestety. Sam kod nie jest skomplikowany i z tym sobie jakoś radzimy;)
Jeśli pojawi się dobry, pełny projekt, to szansa na zakodowanie jest bardzo duża. ostrzegam jednak przed wielokrotnie i z przykrością (oraz niestety pewną dozą "jak-zwykle-ości") przez nas obserwowanym słomianym zapałem.

Aiwazz
Posty: 128
Rejestracja: 13 lut 2009 08:19

Re: Pytania do czarodziejów

Post autor: Aiwazz » 10 cze 2015 15:02

Czy tempo "nabijania" formy zwalnia wraz z ciągłym jej powiększaniem? Od 4 dni biję te same moby, cały czas mam ustawione przerzucanie expa do formy, po czym jak "napełnię" do końca, wykorzystuję ją i zbieram od nowa. Zauważyłem, że liczba mobów potrzebna na 1 poziom formy wzrosła o jakieś 30%. Wcześniej było to w okolicach 2 poziomy postępów = 3 poziomy formy, teraz idzie to w skali 1:1. Nie bardzo rozumiem skąd zmiana. Przez te 4 dni nabiłem jakoś 3-4x formę do pełna.

Awatar użytkownika
Rafgart
Posty: 957
Rejestracja: 09 lut 2009 10:10

Re: Pytania do czarodziejów

Post autor: Rafgart » 11 cze 2015 09:11

Dla 'doroslej' postaci poziom formy = poziom postepow. Tuz po wprowadzeniu zmian bylo to rozsynchronizowane.

Yves
Posty: 121
Rejestracja: 04 sty 2015 16:47
Lokalizacja: Przypupek, peryferie Zadupia

Re: Pytania do czarodziejów

Post autor: Yves » 11 cze 2015 21:52

Czy w niektórych bibliotekach jest teraz jakaś funkcja, która nie pozwala zgłębiać wiedzy jeśli się wcześniej trochę jej nie zdobyło, czy też wszystkie biblioteki funkcjonują niezależnie?
Po cóż Ci jad z ust sączyć? Czyż serce to nakazało?
Oczyść swe myśli dziecko, byś martwym za życia nie było.

Haern
Posty: 756
Rejestracja: 13 lut 2009 14:03

Re: Pytania do czarodziejów

Post autor: Haern » 11 cze 2015 23:20

Haern pisze:
Thaer pisze:2. Oraz czy ogólnie biblioteczne miejsca nauk mają różne poziomy maksymalnego możliwego poziomu osiągnięcia rozwoju danej wiedzy?
Tak. Niektóre mają również wymagany próg minimalny.
Dublowanie pytań, które już padły, lub na które odpowiedzi można znaleźć gdzie indziej (nawet jeśli wymaga to poświęcenia cennego czasu na czytanie lub wysilenia szarych komórek), lub które można zadać innym graczom i uzyskać odpowiedź, jak również zgłaszanie błędów i pomysłów w tym temacie doprowadzą bardzo szybko do jego zamknięcia na głucho. Ten moment jest już blisko. Proszę się więc dokładnie upewnić przed naciśnięciem przycisku "wyślij" (a najlepiej - przed napisaniem postu), że post nie podpada pod żadną z powyższych kategorii.

Awatar użytkownika
Trfog
Posty: 185
Rejestracja: 12 wrz 2010 19:00

Re: Pytania do czarodziejów

Post autor: Trfog » 12 cze 2015 09:55

Pamietam, ze administracja wspominala o tym, ze przez jakis czas nie planuja zmian z zawodami, jednak chcialbym jeszcze przytoczyc jedno pytanie odnosnie miecznika. Czy jest mozliwosc dodania toporow do tej klasy i ewentualna zmiana nazwy zawodu?

Wchodzi to w gre i ewentualnie jestescie sie na to w stanie zgodzic w przyszlosci, a po prostu brakuje teraz ludzi do realizacji tego, czy nie idzie to w parze z ideologia zawodow ktora ustalilscie?

Awatar użytkownika
Dahed
Posty: 32
Rejestracja: 17 lip 2014 10:53
Lokalizacja: Nuln

Re: Pytania do czarodziejów

Post autor: Dahed » 12 cze 2015 10:12

Czy jest jeszcze możliwość zmiany jednego przymiotnika z opisu postaci, mającej odpowiedni wiek ?
Oraz w jaki sposób mogę tego dokonać ? Komendą przyzwij ?

Awatar użytkownika
Rafgart
Posty: 957
Rejestracja: 09 lut 2009 10:10

Re: Pytania do czarodziejów

Post autor: Rafgart » 12 cze 2015 14:27

Temat sie wyczerpal, wiec zamykamy do lepszych czasow.

Zablokowany