Mudlet Mapper

Forum techniczne Arkadii.
Pulp
Posty: 274
Rejestracja: 21 maja 2009 00:44

Re: Mudlet Mapper

Post autor: Pulp » 21 lut 2015 16:21

1. Dzieki, dziala, tylko pojawia sie ten sam problem co z zoomem, jak oddale mape, to przewija w żółwim tempie, bo tempo przewijania jest najwyraźniej zwiazane z jednostkami odleglosci na mapie nie pikselami na ekranie. Da sie to jakos dostroic?

2. Ale to pozwala zapamietac pozycje "kontenera", którego nie da sie wydokowac. Funkcje move/resize niestety nie wspolpracuja z dokowalnymi oknami. Ja chcialem zapamietac pozycje wydokowanego mappera, zeby nie musiec go recznie przestawiac za kazdym razem.

Yves
Posty: 121
Rejestracja: 04 sty 2015 16:47
Lokalizacja: Przypupek, peryferie Zadupia

Re: Mudlet Mapper

Post autor: Yves » 22 lut 2015 01:34

1. Jak dla mnie tempo jest wystarczające. Obawiam się że trudno byłoby to zmienić nie grzebiąc w kodzie.

2. Podałem wszystkie metody umieszczania mapy, z którymi miałem do czynienia, więc nie wydaje mi się żeby było coś co pozwala na zapamiętanie zadokowanego okna.

Jeśli coś więcej można znaleźć, to zapewne na forum Mudleta. Tam nie grzebałem, bo za dużo do prześledzenia.
Po cóż Ci jad z ust sączyć? Czyż serce to nakazało?
Oczyść swe myśli dziecko, byś martwym za życia nie było.

Doryn
Posty: 26
Rejestracja: 30 paź 2014 11:55

Re: Mudlet Mapper

Post autor: Doryn » 13 kwie 2015 21:27

Mozna odswiezyc linki? Bylbym wdzieczny, pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Kerhenia
Posty: 90
Rejestracja: 15 sty 2015 21:58

Re: Mudlet Mapper

Post autor: Kerhenia » 20 kwie 2015 18:47

Głupie...
Oświeci mnie ktoś jak używać mappera? Bo ja się na tym kompletnie nie znam, a chciałam się przerzucić na Mudleta.

ODPOWIEDZ