Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Forum techniczne Arkadii.
Awatar użytkownika
Artak
Posty: 246
Rejestracja: 15 kwie 2015 16:40
Kontakt:

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Artak » 31 sty 2019 21:34

Rafgart pisze:
31 sty 2019 21:03
Nie wydaje mi sie, zeby to kiedykolwiek dzialalo inaczej.
Też zauważyłem, że kolejność się zmieniła (przykładowo u zbójców Arondowych pawężnik wyświetlał się na początku zawsze, teraz wyświetla się na końcu. To samo u z borowikiem).
Nie, żeby przeszkadzało, ale tak piszę :)

Gonred
Posty: 33
Rejestracja: 02 lis 2015 08:49

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Gonred » 31 sty 2019 23:57

Jeszcze jakiś czas temu - nie pamiętam jaki - działało to w taki sposób, że postać o numerze jeden była jednocześnie obiektem wszystkich komend wykorzystujących numerację: zabij pierwszego wroga, obejrzyj pierwszego mężczyznę. Teraz zamieszanie z poplątaniem - mam popisane aliasy, które tę kolejność wykorzystują, i ta zmiana z numeracją dla mnie akurat jest kłopotliwa. Skoro dana postać ma określony numer, to wydaje mi się logiczne, żeby można się było tym numerem posługiwać, a nie liczyć od końca, jak teraz muszę.

Awatar użytkownika
Kerhenia
Posty: 90
Rejestracja: 15 sty 2015 21:58

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Kerhenia » 01 lut 2019 00:11

Dokładniej zmieniło się to w połowie grudnia. Zastanawiałam się, czy to błąd czy co, ale myślałam, że to ja coś u siebie zepsułam. ;)

Awatar użytkownika
Rafgart
Posty: 953
Rejestracja: 09 lut 2009 10:10

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Rafgart » 01 lut 2019 00:53

Ok, to moze miec zwiazek z tym, to w innym temacie zglaszal Mekuga.
Powinno juz dzialac jak kiedys.

Mekuga
Posty: 11
Rejestracja: 31 paź 2018 21:10

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Mekuga » 01 lut 2019 08:55

Z czystej ciekawosci, Mudlet i klient webowy dzialaja na tablicach json od tylu, czy tylko u mnie tak to jest parsowane? W moim przypadku "pierwszy wrog" z telnetowego inputu w tablicy gmcp object data jest na samym koncu.

Gonred
Posty: 33
Rejestracja: 02 lis 2015 08:49

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Gonred » 07 lut 2019 07:51

Zdecydowanie lepiej, dziękuję:)

Jefik
Posty: 7
Rejestracja: 04 cze 2015 22:24

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Jefik » 19 lut 2019 10:27

Cześć,

Ja mam takie zapytanie odnośnie aliasów. Chodzi o wybieranie paczek na poczcie. Pod "v" mam "sp na tablice" i oczywiście alias działa, zerkam na tablice, znajduję interesującą mnie paczkę i chciałbym skorzystać z aliasu pod "b", a mianowicie "wybierz paczke", po tej komendzie spacja i podaje numer przesyłki. I komenda nie działa. Natomiast jak dajmy na to napiszę ręcznie "wybierz paczke 3", to wszystko zaskakuje i otrzymuję paczkę. O ile pamiętam kiedyś to działało (ta komenda "wybierz paczke"), a ostatnio nie i nie wiem, co ja robię nie tak? Czy coś się zmieniło? Wie ktoś, jak to ogarnąć?

Awatar użytkownika
Rafgart
Posty: 953
Rejestracja: 09 lut 2009 10:10

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Rafgart » 19 lut 2019 10:33

Aliasy w kliencie WWW nie przekazuja automatycznie reszty komendy (w twoim wypadku numeru paczki).
Sprobuj zamiast tresci aliasu:
wybierz paczke
dac:
wybierz paczke %-1

%-1 oznacza, zeby wstawic do aliasu wszystko poza pierwszym slowem, czyli dla 'wp 3' bedzie to samo '3'.

Jefik
Posty: 7
Rejestracja: 04 cze 2015 22:24

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Jefik » 20 lut 2019 00:19

Dzięki wielkie, pomogło :)

Mam drugie pytanie. Kiedyś mi ta komenda działała, teraz nie. Mam bukłak, przyczepiony do pasa, jestem przy fontannie (działającej) i chciałbym napełnić bukłak. I wpisuję "napełnij bukłak woda z fontanny", a komenda nie działa. Próbuje różnych kombinacji, ale efekt jest taki sam. Ktoś pomoże? :)

Awatar użytkownika
Artak
Posty: 246
Rejestracja: 15 kwie 2015 16:40
Kontakt:

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Artak » 20 lut 2019 07:39

Jefik pisze:
20 lut 2019 00:19
Dzięki wielkie, pomogło :)

Mam drugie pytanie. Kiedyś mi ta komenda działała, teraz nie. Mam bukłak, przyczepiony do pasa, jestem przy fontannie (działającej) i chciałbym napełnić bukłak. I wpisuję "napełnij bukłak woda z fontanny", a komenda nie działa. Próbuje różnych kombinacji, ale efekt jest taki sam. Ktoś pomoże? :)
Napełnij buklak z fontanny

ODPOWIEDZ