Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Forum techniczne Arkadii.
Awatar użytkownika
Tercoral
Posty: 712
Rejestracja: 30 sty 2013 13:44

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Tercoral » 28 maja 2014 13:39

W takim razie chyba czas pomyśleć o jakimś innym kliencie, choć muszę przyznać, że oficjalny mi się podoba.


Polecam mudlett ;p
Tęczowe serce... :oops:

Feril
Posty: 78
Rejestracja: 25 paź 2011 20:59

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Feril » 28 maja 2014 19:26

Byc moze pytanie juz padlo.

Czy istnieja ograniczenia w polaczeniu zza servera proxy?

Zurwen
Posty: 756
Rejestracja: 13 lut 2009 09:37

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Zurwen » 28 maja 2014 22:31

Feril pisze:Byc moze pytanie juz padlo.

Czy istnieja ograniczenia w polaczeniu zza servera proxy?
Nie do końca rozumiem pytanie. Jak ci poblokują odpowiednie porty to się nie połączysz jeżeli o to chodzi. Ale są to inne porty niż typowy 23, więc rzadziej się zdarza że są zablokowane.
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).

Awatar użytkownika
Talhar
Posty: 38
Rejestracja: 27 maja 2014 12:45
Lokalizacja: Wrocław

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Talhar » 31 maja 2014 12:50

Skoro mud działa, to można prosić o uruchomienie klienta? :)
Czy istnieje taka możliwość, aby po padzie, apokalipsie czy wyłączeniu - klient także był włączany?

Talos
Posty: 7
Rejestracja: 05 lis 2010 20:40

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Talos » 29 cze 2014 12:42

Witam. Mam pewien problem z klientem. Po zalogowaniu się postacią zaczyna strasznie mulić. W zmudzie na tym samym komputerze nie ma takiego problemu wszystko płynnie śmiga. Natomiast w cmudzie dzieje się tak samo . Komputer nie jest może demonem sprzętowym procesor 2x 1,6 ram 10gb win 7. Czym to może być spowodowane? Dodam tylko że nie jestem informatykiem i posiadam tylko szczątkową wiedzę z tego zakresu. Z góry dziękuję za wszelką możliwą pomoc.

Awatar użytkownika
Rafgart
Posty: 957
Rejestracja: 09 lut 2009 10:10

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Rafgart » 29 cze 2014 12:57

Szybko dzialania klienta zalezy od:
A) przegladarki internetowej
B) polaczenia internetowego
C) ilosci skryptow (szczegolnie kolorowania)

Na B) nie ma sie wplywu, C) latwo sprawdzic.
Najszybsza przegladarka jest Google Chrome. Trzeba tez uwazac, jakie dodatki ma sie zainstalowane. Na przyklad na Skype instaluje (na Firefoxie chyba nawet nie pytajac o zgode) takie cos, co zamienia numery na numery telefonow, parsujac przy tym caly tekst. To zabija klienta po kilku ekranach otrzymanych z muda.

Talos
Posty: 7
Rejestracja: 05 lis 2010 20:40

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Talos » 29 cze 2014 13:24

Po zainstalowaniu Chrome nieznacznie się poprawiła płynność działania. Po wyłączeniu kolorowania nie ma żadnej zmiany w szybkości działania (kolorowanie podstawowe). Nie dodawałem żadnych skryptów na własną rękę.
No nic pewnie musi tak być. Dziękuję za wskazówki Rafgarcie. I dziękuję za trud pracy włożony w stworzenie klienta i całokształt pracy włożony w Arkadie.

Awatar użytkownika
Nazira
Posty: 181
Rejestracja: 12 lut 2012 01:11

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Nazira » 07 lip 2014 09:47

Czy idzie ustawić jakoś żeby po wykonaniu komendy komenda znikała z paska? Bo czytając np list, jak nie skasuję tego co jest na pasku to ciągle cisnę prz 1. Czy "tak ma być"?

I czy da się wyłączyć echo komend w kliencie?
Nazira z Val'Kare, Zastepczyni Zarzadcy Zajazdu 'Bialy Kiel', Naczelna Wiedzma 'Bialego Kla', smoczyca.<3

Awatar użytkownika
Werbat
Posty: 1357
Rejestracja: 12 lut 2009 21:25
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Werbat » 07 lip 2014 15:17

Echo komend wyłącza się opcjami arki.
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.

Grrid
Posty: 158
Rejestracja: 15 lut 2009 20:05

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Grrid » 13 lip 2014 15:32

Chcialbym aby cały tekst domyślnie nie był biały a szary. Jeśli dodaje kolor dla '.*' to niestety ale każdy enter przychodzący jest podwójny. Jak tego uniknąć? Albo jak inaczej zmienić kolor domyślny.

ODPOWIEDZ