Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Forum techniczne Arkadii.
Plisko
Posty: 25
Rejestracja: 05 maja 2016 09:57

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Plisko » 11 mar 2017 07:17

Wiem doskonale ze mozna. Ale skoro klient wychwytuje ze ktos uzywa mobilnego urzadzenia moglby nie tylko okienka dookola wylaczac, ale dac mozliwosc min opisow.
Przecierz pisalem ze mozna zrobic tyle ze to tony przeksztalcen.
Po co zamulac klienta skoro moze byc prosciej.


Bede chcial pozmieniac pozmieniam te krociutkie.

Awatar użytkownika
Werbat
Posty: 1357
Rejestracja: 12 lut 2009 21:25
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Werbat » 13 mar 2017 15:59

Nie sądzę, żebyśmy dożyli czasów, w których Arkadia będzie wysyłała komunikat 'jebłeś trolla 2/6'. Mimo wszystko trochę nie o to chodzi ;-)
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.

Plisko
Posty: 25
Rejestracja: 05 maja 2016 09:57

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Plisko » 14 mar 2017 06:59

Widzisz wiekszosc osob ma skrypty co pokazuja cos podobnego w miejsce opisu ciosow specialnych twoich ,wrogow ,npc.
Majac monitor .
Dla urzadzen mobilnych juz zrobiono ulatwienia powylaczano dodatkowe panele itd.
Zostawiono min wlasnie po za tekstem.
Oczywiscie jest mozliwosc przeksztalcania tekstu sadze ze sporo osob korzysta z tego, lecz jaki jest sens zamulania serwera/telefonu skoro moze to byc systemowo dla urzadzen o mniejszej rozdzielczosci.

Awatar użytkownika
Werbat
Posty: 1357
Rejestracja: 12 lut 2009 21:25
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Werbat » 14 mar 2017 20:12

Ja się nie kłócę z ideą (chociaż sam nie lubię subów 'jebłeś 2/10), ja po prostu nie widzę większych szans.

(A granie z telefonu to kretynizm, ale co kto lubi.)
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.

Awatar użytkownika
Soel
Posty: 51
Rejestracja: 10 mar 2017 10:17

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Soel » 14 mar 2017 20:57

Przede wszystkim wielkie dzięki za stworzenie klienta! Na początku myślałem, że pogram na nim kilka dni i zamienię na coś konkretniejszego, ale okazał się tak dobrze zrobiony, że... ACH! ;) Świetna robota, polecam go każdemu bez względu na staż.

Bardzo spodobał mi się pomysł Mirila, który wspomniał o interaktywnych przyciskach.
Miril pisze:Chodzi o przyciski typu on/off, czyli takich, w których można zadeklarować dwa osobne opisy i dwie osobne akcje, a których funkcja i opis będzie się zmieniała po ich naciśnięciu. Przykład:

LAMPA ON - zapal lampe
LAMPA OFF - zgas lampe

BRON ON - dobadz broni
BRON OFF - opusc bron

KAPTUR ON - naciagnij kaptur
KAPTUR OFF - zsun kaptur

Mała rzecz, a cieszy :)
Wydaje mi się, że niezłym sposobem byłoby rozwiązanie problemu przy użyciu istniejącego już mechanizmu przekształcania tekstu. Przykładowo, gdyby w komunikatach pojawił się wzorzec "Zapalasz (...) lampe", klient ustawiłby ustawiłby kolor przycisku na żółty, a w przypadku "Gasisz lampe" lub "lampa wyczerpuje sie i gasnie" - czarny.

Ilość możliwości nieograniczona! ;)

Jest jeszcze kwestia akcji pod przyciskami. Może dałoby się uzależnić je od stanu/koloru konkretnego przycisku? To dopiero byłby kombajn! :D

1.1. Wzorzec: "Znalazles fioletowy zwarty kwiatostan."
1.2. Kolor przycisku: fioletowy
1.3. Akcja: wykonaj otworz drugi woreczek, wloz ziolo do woreczka, zamknij otwarty woreczek

2.1. W: "Znalazles czterokanciasta rozgaleziona lodyge."
2.2. K: zolty
2.3. A: wykonaj otworz czwarty woreczek, wloz ziolo do woreczka, zamknij otwarty woreczek

itd.


Mnie osobiście brakuje możliwości dodania do panelu pola tekstowego, w którym mógłbym umieszczać słowa będące argumentami dla makr. Na przykład: "imie1 imie2 imie3" - ustawiłbym wtedy pod klawiszami F1-3 komendy "wesprzyj %0", "wesprzyj %1" itd. Ctr+Fn odpowiadaloby natomiast za zaslone (zaslon %0, %1...). Takie rozwiązanie już teraz sprawdza się znakomicie w przypadku wypraw w większych grupach, ale blokuje standardowe pole komend. Dałoby się coś z tym zrobić? ;)

Miril
Posty: 54
Rejestracja: 09 lut 2017 23:09

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Miril » 14 mar 2017 22:43

Akurat mi chodziło o prosty przycisk, bez jakiegoś trigerowego rozpoznawania tekstu. Coś jak toggle button z cmuda ;)

Awatar użytkownika
Soel
Posty: 51
Rejestracja: 10 mar 2017 10:17

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Soel » 14 mar 2017 22:54

Rozumiem, rozumiem. Zaproponowałem tylko sposób na rozwiązanie problemu. ;) Przy okazji można by upiec kilka pieczeni na jednym ogniu. Sam mam kłopoty z sortowaniem ziół, stąd przykład - za każdym razem wysyłam kilkanaście/kilkadziesiąt pustych komend do muda. Gdyby tylko istniało coś takiego jak zmienna globalna i prosta instrukcja warunkowa... :?

Awatar użytkownika
Marcinson
Posty: 47
Rejestracja: 13 lut 2009 03:02
Kontakt:

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Marcinson » 17 mar 2017 15:31

WNIOSEK!

Wdrożcie kuźwa wreszcie szyfrowanie dla stronek arkadia.rpg.pl*

Da się to zrobić prosto i za darmo. Polecam np. https://letsencrypt.org/

Awatar użytkownika
Werbat
Posty: 1357
Rejestracja: 12 lut 2009 21:25
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Werbat » 17 mar 2017 15:36

Marcinson pisze:WNIOSEK!

Wdrożcie kuźwa wreszcie szyfrowanie dla stronek arkadia.rpg.pl*

Da się to zrobić prosto i za darmo. Polecam np. https://letsencrypt.org/
+1
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.

Awatar użytkownika
Denea
Posty: 242
Rejestracja: 16 mar 2010 01:30
Lokalizacja: Legionowo

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Denea » 17 mar 2017 21:31

Witam,

Troche nieodpowiedni temat na zglaszanie bledow w dzialaniu strony arkadii, ale nie znalazlem bardziej pasujacego.

Otwierajac w przegladarce strone arkadia.rpg.pl zamiast odpowiedniej (jakis czas temu widzialem obrazek z menu itd - wiadomo) otwiera mi sie pusta (biala strona bez niczego). To pewnie problem tylko u mnie, ale na wszelki wypadek chcialem zwrocic na to uwage.

Windows 8.1, Firefox 52.0 (32 bity)
Ble... Ble? Ble!

ODPOWIEDZ