Mudlet 4.* - skrypty + mapper

Forum techniczne Arkadii.
Thalon
Posty: 46
Rejestracja: 14 lut 2009 04:50

Re: Mudlet 4.* - skrypty + mapper

Post autor: Thalon » 12 sty 2021 07:29

Dziekuje.
Od Discorda trzymam sie z daleka. :)

Proksim
Posty: 17
Rejestracja: 01 maja 2015 17:57

Re: Mudlet 4.* - skrypty + mapper

Post autor: Proksim » 20 sty 2021 10:34

Wyglada na to , ze skrypty mialy problem z aktualizacja.
Jesli chcesz je przywrocic kliknij tutaj.
Zamiana "name.json" nie pomaga. A zgralem cale /home/ tak ze z plikiem raczej sie nic nie stalo, podmieniam, wymieniam i kicha.
Cos zaczelo dzialac ale dlaczego mam echo ?
Ulica Zlotnicza.
Ulica Zlotnicza.
Sa tutaj trzy widoczne wyjscia: zachod, wschod i poludnie.
Sa tutaj trzy widoczne wyjscia: zachod, wschod i poludnie.

Awatar użytkownika
Puk
Posty: 18
Rejestracja: 05 lis 2020 15:40

Re: Mudlet 4.* - skrypty + mapper

Post autor: Puk » 20 sty 2021 19:05

Można gdzieś zmienić kombinacje bindów?

Czyli żeby naprzykład control + 2 zmienić na alt + 2 itp.

Thalon
Posty: 46
Rejestracja: 14 lut 2009 04:50

Re: Mudlet 4.* - skrypty + mapper

Post autor: Thalon » 21 sty 2021 17:07

Zaktualizowalem dzis skrypty. Zgadnijcie co sie stalo? przestala dzialac komenda /zlok.
> /zlok
(mapper): Nie moge Cie zlokalizowac na podstawie tych koordynatow (prawdopodobnie lokacja z tymi
koordynatami nie istnieje)
Gmcp mam wlaczone.

Prav
Posty: 72
Rejestracja: 28 gru 2016 09:34

Re: Mudlet 4.* - skrypty + mapper

Post autor: Prav » 22 sty 2021 12:18

Wszędzie nie działa? Bo nie każda lokacja na Arkadii zwraca koordynaty GMCP.
Jest nawet co najmniej jedna lokacja startowa, w której budzisz się w krzakach i nie można się zlokalizować.
Trzeba zrobić ze 2 kroki i wyjść na trakt.

Awatar użytkownika
Nahaan
Posty: 66
Rejestracja: 14 gru 2017 22:41
Lokalizacja: Trzecie wyrko z lewej

Re: Mudlet 4.* - skrypty + mapper

Post autor: Nahaan » 22 sty 2021 12:50

Nie, to się dzieje nawet na "znanych" lokacjach, np w środku Novigradu. Na wszystkich czyli.
".....mam gdzieś w wysłanych maila którego zacząłem od "Ceadmil". w sensie... służbowego..."

Thalon
Posty: 46
Rejestracja: 14 lut 2009 04:50

Re: Mudlet 4.* - skrypty + mapper

Post autor: Thalon » 22 sty 2021 15:26

juz to rozwiazalem.
W pliku imie.json trzeba zmienic false na true i /zlok dziala.
Ale nadal musze miec jedna startowke ustawiona na twardo, bo po kazdym logowaniu pokazuje mi miejsce na trakcie kawal drogi od startowki.
Przedtem gdzie bym nie zakonczyl to mapa pamietala wlasnie ta lokacje.

Awatar użytkownika
Nahaan
Posty: 66
Rejestracja: 14 gru 2017 22:41
Lokalizacja: Trzecie wyrko z lewej

Re: Mudlet 4.* - skrypty + mapper

Post autor: Nahaan » 22 sty 2021 15:33

Że którą false na true? I czemu w ogóle to nie jest domyślnie ustawiona opcja?
".....mam gdzieś w wysłanych maila którego zacząłem od "Ceadmil". w sensie... służbowego..."

Thalon
Posty: 46
Rejestracja: 14 lut 2009 04:50

Re: Mudlet 4.* - skrypty + mapper

Post autor: Thalon » 22 sty 2021 16:02

Nie pamietam, bo zmienialem, na czuja i patrzylem czy dziala.
Mam teraz tak ustawione
amap.db.show_binds": true,
"amap.db.show_notes": true,
"amap.legacy_locate": true,
"amap.locating.loc_id": 1,
"amap.locating.name": "Thalonie",
"amap.shorten_exits": false,
"amap.ui.active": true,
"amap.ui.location_marker.color": "pale_violet_red",
"amap.ui.location_marker.color2": "alice_blue",
"amap.ui.use_simplified_compass": false,
"amap.using_room_gps": true,

Aro
Posty: 14
Rejestracja: 07 lut 2021 10:46

Re: Mudlet 4.* - skrypty + mapper

Post autor: Aro » 07 lut 2021 10:54

Witam,

1. Wie ktos moze gdzie w konfiguracji jest za pisanie bindo w klawisze? Np. na klawisz "]" ?

2. No i ogolnie chcialbym sie zapytac jak najmniej inwazyjnie przebindowac niektore wyzwalacze. Czyli zmienic kombinacje klawiszy na triggera, ale zochowujac mozliwosc aktualizacji skryptow. Podkatalogi? Doladowywanie konfiguracji?

3. Da on the fly ustawiac aliasy tak aby sie zapisywaly w konfiguracji?

4. Jak odpalam mudleta ze skryptami arki to pojawia mi sie okenko z kondycja postaci na lokacji. Fajna sprawa, tylko jak wlacze mappera (nowego okienko) to okienko z kondycjami znika. W opcjach niestety juz nie ma mozliwosci wlaczenia pierwszego okienka. Ma ktos jakis pomysl? (System Mac OS X).

Z grory dzieki za odpowiedz.

Pozdrawiam
Aro

ODPOWIEDZ