MAPA WAKAHIKO

Forum techniczne Arkadii.
Awatar użytkownika
Volhold
Posty: 10
Rejestracja: 08 wrz 2015 15:31

Re: MAPA WAKAHIKO

Post autor: Volhold » 19 maja 2020 10:14

Ogroh pisze:
19 maja 2020 09:31
Wygląda na to, że strona Ethel (wraz z mapą) zdechła. Jest przekierowanie na "starą wersję strony", ale mapa tam nie działa. Ktoś poleci jakieś mapowe alternatywy? Szukam czegoś co będzie działać, bez konieczności instalowania klienta.
http://arkadiaold.ethel.pl/mapa/

Ogroh
Posty: 17
Rejestracja: 20 kwie 2020 11:33

Re: MAPA WAKAHIKO

Post autor: Ogroh » 19 maja 2020 12:07

Dzięki.

Ghandin
Posty: 1
Rejestracja: 03 cze 2020 14:06

Re: MAPA WAKAHIKO

Post autor: Ghandin » 03 cze 2020 15:00

Na początku chciałbym zaznaczyć, że potrzeba posiadania map offline wynika z ciągłych problemów z kontrolką Flash na stronie, zarówno na FF, Chrome, MX jak i odpowiednikach developerskich. Objawiają się na różne sposoby - nie otwiera mapy (brak tła), otwiera mapę (czarne tło), otwarta mapa po jakimś czasie znika i pozostaje czarne tło i inne.. - a ja już nie mam ochoty się z tym bawić gdy zasiadam do Arki. Pomyślałem, że uruchomię mapy bezpośrednio z serwera do SWF Opener, pomijając przeglądarkę, co działa bardzo dobrze na moje problemy przeglądania ich na stronie lecz pojawia się nowy problem, który opisuje niżej..
Posiadam 103 pliki swf, które mają już parę lat ale otwarte w programie SWF Opener są klikalne i bez potrzeby otwierania innych plików, możemy przeklikać całą mapę.. niestety to bardzo stara baza i trochę nieaktualna..
Chcąc ją sobie zaktualizować pobrałem znane mi nazwy plików z wyżej wymienianej przez was strony - niestety nie mam pewności, że to wszystkie pliki ponieważ mogłem się odnieść tylko do nazw plików, które już znam i posiadam ze starszej wersji. Powiedzmy, że udało się pobrać je wszystkie (99, 4 z nich nie wystąpiły w aktualnej wersji). Otwieram lokalnie mapę Novigradu w SWF Opener (np. w przeglądarce Edge to samo), chcę przeklikać do okolic Novigradu a tu zonk. Nie przechodzi..

Przykładowo mapa Novigradu (novig.swf) w aktualnej wersji zawiera linie:

Kod: Zaznacz cały

      public function Arrow12ButtonClick(param1:MouseEvent) : void
      {
         navigateToURL(new URLRequest("o_novig.swf"),"_self");
a w starszej:

Kod: Zaznacz cały

on(release){
   loadMovieNum("o_novig.swf",0,"GET");
}
Co ciekawe aktualna wersja różni się włączana lokalnie od tej wyświetlanej na stronie brakiem MENU u góry - Główna / Imperium / Ishtar.

Jakieś pomysły, spostrzeżenia?

ODPOWIEDZ