Nowe, lepsze placze na Magów

Archiwum zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Rafgart
Posty: 957
Rejestracja: 09 lut 2009 10:10

Re: Nowe, lepsze placze na Magów

Post autor: Rafgart » 28 sty 2013 14:20

Musialem zrobic porzadek z numerami przypisanymi do umiejetnosci, bo sie nakladaly (i np miecznik mial zly opis). Niektore nazwy sie przez to pomieszaly i minie pewnie jeszcze z jedna apokalipsa nim wszystko wroci do normy.
Jesli nie dziala 'atak z zaskoczenia', to powinien 'cios z zaskoczenia'. Choc jest duza szansa, ze u mysliwego juz jest to poprawione.

Awatar użytkownika
Denea
Posty: 242
Rejestracja: 16 mar 2010 01:30
Lokalizacja: Legionowo

Re: Nowe, lepsze placze na Magów

Post autor: Denea » 29 sty 2013 00:37

Deli pisze:Dlaczego MG nie zezwala już na zmianę jednego z przymiotników postaci na niestandardowy (mimo, że kiedyś było to możliwe)?
Przylaczam sie do pytania. Planowalem w najblizszym czasie pisac podanie o zmiane opisu. Moglby sie jakis czarodziej wypowiedziec na ten temat?

re na dole:
Dzieki.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2013 01:23 przez Denea, łącznie zmieniany 1 raz.
Ble... Ble? Ble!

Coronius
Posty: 778
Rejestracja: 13 lut 2009 22:45

Re: Nowe, lepsze placze na Magów

Post autor: Coronius » 29 sty 2013 01:18

Niestandardowe nie są już przydzielane. Można co najwyżej prosić o zmianę na przymiotnik dostępny w standardzie dla rasy która chce dokonać zmiany.

Thornag
Posty: 115
Rejestracja: 22 sty 2013 12:52

Re: Nowe, lepsze placze na Magów

Post autor: Thornag » 30 sty 2013 11:38

pytanie dotyczace interpretacji zasad:

Czy wywolanie komendy "druzyna" na triggerze jest niezgodne z zasadami? W zasadach widnieje ze musimy miec "calkowita kontrole nad nasza
postacia" ale wywolywanie komendy "druzyna" nijak sie nie ma do kontrolowania postaci.

Podobnie jest zreszta z komendami typu stan/kondycja etc

Awatar użytkownika
Merkava
Posty: 258
Rejestracja: 28 lis 2011 15:09

Re: Nowe, lepsze placze na Magów

Post autor: Merkava » 30 sty 2013 12:04

Z tego co wiem, przez kontrole nad postacią rozumie się nie tylko 'akcje', ale każdą komendę jaką się tą postacią wysyła do MUDa, a więc również zapytania o bieżący stan postaci i otoczenia.

re down: Mój błąd, tak to jest jak się przytacza zasady z pamięci a nie sprawdzi. ;) Ale odpowiedź w aspekcie pytania poprawna chyba.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2013 13:58 przez Merkava, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rafgart
Posty: 957
Rejestracja: 09 lut 2009 10:10

Re: Nowe, lepsze placze na Magów

Post autor: Rafgart » 30 sty 2013 13:41

W zasadach jest napisane tak:
Gracz musi miec pelna swiadomosc faktu wyslania oraz dokladnej tresci kazdej wykonanej na mudzie komendy.
Gdzie tu jest cos o jakies kontroli? Moze nie ten mud?

Danthe
Posty: 45
Rejestracja: 28 lis 2012 15:00

Re: Nowe, lepsze placze na Magów

Post autor: Danthe » 30 sty 2013 14:02

Taki zapis tak naprawde dopuszcza uzycie triggera. Jesli tylko siedze przy komputerze i widze co sie dzieje, to mam pelna swiadomosc faktu ze komenda sie wyslala i znam jej tresc.

Awatar użytkownika
Merkava
Posty: 258
Rejestracja: 28 lis 2011 15:09

Re: Nowe, lepsze placze na Magów

Post autor: Merkava » 30 sty 2013 14:18

Wiec trzeba przyjąć do wiadomości że ten punkt należy interpretować:

"Wysłanie każdej komendy do MUDa musi być w momencie jej wysyłania zainicjowane przez gracza a nie przez jakikolwiek stosowany przez niego automat, musi on być przy tym w pełni świadomy dokładnej jej treści."

Awatar użytkownika
Rafgart
Posty: 957
Rejestracja: 09 lut 2009 10:10

Re: Nowe, lepsze placze na Magów

Post autor: Rafgart » 30 sty 2013 14:38

Danthe pisze:Taki zapis tak naprawde dopuszcza uzycie triggera. Jesli tylko siedze przy komputerze i widze co sie dzieje, to mam pelna swiadomosc faktu ze komenda sie wyslala i znam jej tresc.
Nie masz pelnej swiadomosci wyslania komendy, bo o tym kiedy jest wysylana decyduje kod trigera.

Thornag
Posty: 115
Rejestracja: 22 sty 2013 12:52

Re: Nowe, lepsze placze na Magów

Post autor: Thornag » 30 sty 2013 14:42

Dzieki za odpowiedz.

Zablokowany