Pozostałe pytania
Re: Pozostałe pytania
Pytanie mam, odebrałem od Ori'ego (kompana Dijkstry) zadanie z roznoszeniem jakichś dokumentów. Jak mogę się dowiedzieć do kogo je dostarczyć, bo jak na razie wiem że jest na liście przytwierdzonej której nie mam pojęcia jak odczytać, a próbowałem już wielu wariantów.
Cała podpowiedz znajduje sie w opisie tuby jesli ja obejrzysz. Jest do niej przyczepiona karteczka jesli nic sie nie zmienilo.
Mowisz do posiwialego wiekowego kruka w Khazalidzie: Co poradzisz jak nic nie uradzisz.
Posiwialy wiekowy kruk kracze w Khazalidzie: Niiic.
Ktoś wie o co biega z tym płaceniem temu magikowi Arianowi w queście z strzygą? Bo ja jak na razie mam coś takiego;
→ zapytaj ariana o specyfiki
Pytasz Ariana o specyfiki.
Arian mowi: Widze, ze strzyga mocno cie intryguje.
Arian spoglada z zainteresowaniem na ciebie.
Arian wzrusza ramionami.
Arian mowi: Jesli zaplacisz, powiem ci jak odczynic czar i dam potrzebne ku temu przedmioty.
Arian namysla sie.
Arian mowi: Cena za moje rady wynosi 20 monet. W zlocie rzecz jasna...
Arian usmiecha sie lekko.
→ zaplac arianowi
Arian wyglada na zajetego.
→ zaplac arianowi
I tak w kółko i w kółko, złoto na pewno mam, a i próbowałem innych sformułowań komendy ale nic. Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić?
→ zapytaj ariana o specyfiki
Pytasz Ariana o specyfiki.
Arian mowi: Widze, ze strzyga mocno cie intryguje.
Arian spoglada z zainteresowaniem na ciebie.
Arian wzrusza ramionami.
Arian mowi: Jesli zaplacisz, powiem ci jak odczynic czar i dam potrzebne ku temu przedmioty.
Arian namysla sie.
Arian mowi: Cena za moje rady wynosi 20 monet. W zlocie rzecz jasna...
Arian usmiecha sie lekko.
→ zaplac arianowi
→ zaplac arianowi
I tak w kółko i w kółko, złoto na pewno mam, a i próbowałem innych sformułowań komendy ale nic. Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić?
Może kupiłeś już jeden łańcuch wcześniej i go straciłeś? Rozmawiałeś z Foltestem?
Mowisz do posiwialego wiekowego kruka w Khazalidzie: Co poradzisz jak nic nie uradzisz.
Rozmawiałem z Foltestem, z Seglinem i Veleradem też. Łańcucha na pewno wcześniej nie miałem.
Dziwne. Jest jeszcze możliwość, że postać jest za słaba by npc uznał, że temu podoła, ale tu już trochę strzelam.
Nic, w każdej innej formie skrypt nie rozumie komu chce zapłacić, a w tej o której pisałem to już wiadomo.
Zgaduje że to musi być to, albo coś się u mnie popsuło bo żadnego innego pomysłu nie mam.Dziwne. Jest jeszcze możliwość, że postać jest za słaba by npc uznał, że temu podoła, ale tu już trochę strzelam.
ja bym jeszcze sprobowl samo "zaplac", moze by podpowedz co do pelnej komendy byla.
Ja bym proponował wysłać zgłoszenie na Arkadii, najlepiej zgłaszając błąd w npc. Nawet jeżeli nic się nie zepsuło, to może trzeba dodać jakieś podpowiedzi co do komend.