A czy przypadkiem parowanie nie zalezy od sily? Lub od obu cech?Finmor pisze:Takie informacje nie są jawne dla graczy (mechanika i numerki) i wszystko, co gracze wiedzą, to są obserwacje i zgadywanki, często pewnie nieprawdziwe.
ale tak w przybliżeniu:
Zręczność: szansa trafienia przeciwnika, uniki i parowanie <- więc tez spory wpływ na pokonanie przeciwnika. Szczególnie dotyczy tych trudniejszych, których trudniej trafiać;
Inteligencja i mądrość: pula many i szybkość jej regeneracji, możliwość posłużenia się niektórymi magicznymi przedmiotami oraz wiele niebojowych umiejętności, np skradanie, targowanie;
Odwaga: podatność na strach, skuteczność rozkazów, walki w szyku.
Rozwój postaci
Re: Cechy
Re: Cechy
Hurio pisze: A czy przypadkiem parowanie nie zalezy od sily? Lub od obu cech?
Przypadkiem może i tak. A może nie.Finmor pisze:Takie informacje nie są jawne dla graczy (mechanika i numerki) i wszystko, co gracze wiedzą, to są obserwacje i zgadywanki, często pewnie nieprawdziwe.
Re: Rozwój postaci
Czy istnieje możliwość zmiany nazwiska na inne, w obrębie tego samego pochodzenia? Czy da się to zrobić nie wyrejestrowując się i rejestrując na nowo? A jeśli nie, to jak się wyrejestrować? Czy wyłącznie przez rejestrację gdzie indziej? Czy możemy uznać, że to pytanie pasuje do tego wątku?
No, to tyle.
No, to tyle.
Ulf pisze:Witaj Tuńczyku!
ps wiedziałaś, że Tuńczyk - to po łacinie 'Przyjaciel Żółwia' (Tuń - przyjaciel, Czyk - żółwia)?
Rork pisze:“ Tuńczyk ma 14% białka! masa po nim przyrasta szybciej niż populacja cyganów na Słowacji! ”
Tak. Tak. N.d. Tak. Tak.
O ile wszystkie pochodzeniówki działają tak samo, to po prostu zapisujesz się jeszcze raz z nowym nazwiskiem. Ewentualnie "wyrejestrowujesz" zmieniając pochodzenie i wracasz, ale nie wiem, czy nie ma na taki myk ograniczeń czasowych, typu musisz odczekać przed zmianą pochodzenia.
O ile wszystkie pochodzeniówki działają tak samo, to po prostu zapisujesz się jeszcze raz z nowym nazwiskiem. Ewentualnie "wyrejestrowujesz" zmieniając pochodzenie i wracasz, ale nie wiem, czy nie ma na taki myk ograniczeń czasowych, typu musisz odczekać przed zmianą pochodzenia.
Są różne ograniczenia w zależności od pochodzeniówki (nie koniecznie czasowe).Finmor pisze:Ewentualnie "wyrejestrowujesz" zmieniając pochodzenie i wracasz, ale nie wiem, czy nie ma na taki myk ograniczeń czasowych, typu musisz odczekać przed zmianą pochodzenia.
Na taki myk jest chociażby ograniczenie w postaci języka. Żeby zmienić pochodzenie, musisz się nauczyć języka nowego pochodzenia do pewnego stopnia.Finmor pisze:Tak. Tak. N.d. Tak. Tak.
Jaka trzeba miec sile by przejsc test i zostac wyznawca Wielkiego Zoladka? Zaplacilem 15 zlota i niestety przegralem..
Oblaj
Oblaj
Witam!
Gdzie mogę trenować umiejętności oceny bestii chaosu oraz walki z bestiami chaosu? W sensie na jakich potworach? Potwory koło Novi i kreatury/stwory koło Baccali nie pozwalają podnieść wyżej niż na zadowalająco.
Z góry dzięki!
Garar
Gdzie mogę trenować umiejętności oceny bestii chaosu oraz walki z bestiami chaosu? W sensie na jakich potworach? Potwory koło Novi i kreatury/stwory koło Baccali nie pozwalają podnieść wyżej niż na zadowalająco.
Z góry dzięki!
Garar
Endriagi na północ od Shekhal, wije koło bobołaków (ale tutaj już trzeba trochę umieć), pająki niedaleko Bodrog, robaki na pustyni, graveiry koło Blavi (podejrzewam), ghule na glazowisku w Sinych. Wszystkie stwory pokoniunkcyjne.
Nazira z Val'Kare, Zarzadczyni Zajazdu 'Bialy Kiel', Naczelna Wiedzma 'Bialego Kla', smoczyca.<3