Nie zamęt, tylko taką kwestię, że jeśli jest źródło, to i tak wypadnie komunikat o źródło, a jeśli nie, to wypadnie komunikat o kubek. O to mi chodziło.
re dół: Masz racje - zwracam honor :]
Ostatnio zmieniony 05 paź 2009 23:44 przez Vinzt, łącznie zmieniany 2 razy.
Tak czy siak jak sie ma kubeczek opcja napij sie wody skad znika i o to chodzilo Gerdii... Vinzt po co zamet wprowadzasz.
I pytanko:
Czy ktos moglby mi wytlumaczyc niechec do nieludzi w Bodrogu?!
O ile mi wiadomo Verden na arce jest prowincja Nilfgaardu, cesarstwa w ktorym wszystkie rasy zyja ze soba w zgodzie.
Edit re re up:
Dziwne, sprawdzalem na nulnijskiej fontannie i wypadal komunikat kubeczkowy.
re down:
No jest to niby prowincja barbarzynska. Ale zeby az taka roznica?! Bodrog byl chyba jedynym miejscem gdzie kowal mnie nie obsluzyl.
Ostatnio zmieniony 05 paź 2009 12:29 przez Calis, łącznie zmieniany 1 raz.
Moze troche zaspoileruje, ale nieobsluzenie to nie jest jedyna nieprzyjemnosc, na jaka naraza sie nieludz w Bodrogu. Nie radze wzmiankowanego kowala kopac, opluwac - a dla bezpieczenstwa powstrzymalbym sie takze od szturchania go i wyzywania...
Pzdr.
Bo tematy na forum dyskusyjnym nie sluza do dyskusji.
------
Na mnie nie patrzcie, ja tu tylko expie!
2011.04.01
Gniot Adiutant Kapitana Kompanii Gryfa, Walczacy z Wiatrakami, Miecznik z
Paweza, Naczelny Madrala Arkadii, Ogr o Elfich Uszach, Elf o Ogrzym
Rozumku, Zastepca Szefa Muminkow z Obozu Najemnikow, Arcydzielo
Sztuki Cukierniczej
Calis pisze:
(...)
I pytanko:
Czy ktos moglby mi wytlumaczyc niechec do nieludzi w Bodrogu?!
O ile mi wiadomo Verden na arce jest prowincja Nilfgaardu, cesarstwa w ktorym wszystkie rasy zyja ze soba w zgodzie.
(...)
Zle ci wiadomo, Verden jest obecnie potencjalnym wrogiem Nilfgaardu,
trzymajacym go swoimi twierdzami w szachu.
I nie kojarze momentu sagi w ktorym bylby prowincja. Przez jakis czas
byl tylko sojusznikiem drugiej kategorii.
za Wiki: "Bodrog - rzeka w dorzeczu Dunaju, przepływająca przez wschodnią Słowację i północno-wschodnie Węgry. Prawy dopływ Cisy. Długość 66 km, z tego 15 km na Słowacji, 51 km na Węgrzech.." - Nic nie ma o Nilfgaardzie!
A poza tym, to Terenes ma rację.
I mały bonus:
"Król Ervyll z Verden złożył hołd lenny imperatorowi Emhyrowi. Poddał i otworzył twierdze u ujścia Jarugi. W Nastrogu, Rozrogu i Bodrogu, które miały strzec naszego skrzydła, stoją już nilfgaardzkie załogi."