Nie zgadzam sie Buluarku. Wszystkie gildie maja bonusy, ktorych komando nie posiada. Dlatego wlasnie mamy inne zabawki. Przyklady:
Zreszta, co do broka, sprawa jest bardzo prosta. Chodzi o balans. Jedna gildia ma taki bonus, druga taki. Przyklady:
KS: Statki ktore moga doplywac w praktycznie kazde miejsce swiata. Kuznia w gildii.
KG: Przenosny oboz, ktory mozna rozstawic w wielu miejscach na swiecie. Kuznia w gildii.
OHM: Twierdza Craag Ross jako cala gildia, skrytka w Carbon, sztandar. Kuznia w gildii.
LE: Cale miasto + ogromny las(ziola) jako gildia. Wyjscia w 2 roznych czesciach swiata z Loren. Kuznia w gildii.
MC: ZC, burza, templarki(lol:D), fajne powykrecane konczyny. Kuznia w gildii.
RA: Maja makaron i bardzo duzo placa miesiecznie za gildie.
OK: Gory, katapulty, obserwowanie gor, kuznia, szczury, mozecie dudnic i klepac w leb.
Elitarek nie wymieniam, bo słowo "szarza" przebija wszystko razem wziete i tak.
Jak widzicie - same zalety. Nie chce mi sie wymieniac dalej, ale wszyscy wiemy jak to wyglada.
Dalo by sie znalezc na inne gildie tak samo, + wiecej. Bo niektore maja swoje golebie/szczury(ja w kaedwen nie mam nigdzie, Aedirn i Mahakamie tez.) itd. Takze nie spinac dupy o broka i zajac sie swoimi zabawkami prosze

W przeciwnym wypadku rozpoczynam kontrplakanie na wasze bonusy,