Serwis WWW
Re: Serwis WWW
Czy jest możliwość w jakiś sposób na ArkadiaWiki utrudnić zakładanie nowych kont przez nieludzi, albo w inny sposób zabezpieczyć ją przed spamem? Bo ostatnio zaczyna w nim tonąć..
-
Bardzo popieram tę propozycję. Czy czarodzieje mogli by na nią odpowiedzieć?Vyera pisze:Chciałabym zaproponować otworzenie na forum działu na Opowiadania/Podania.
Widziałam taki na starym forum - wydawał się bardzo interesujący i cieszył się popularnością. Myślę, że podobny dział promowałby twórczość własną i dzielenie się nią, a także granie na poziomie i może nawet pisanie opisów, których aktualnie brakuje.
Dobry!
Czy mogę prosić o założenie captchy na wiki Arkadii? Bardzo dużo spamu się tam pojawia, staram się to sprzątać powoli, ale dalej byłoby lepiej gdyby np. została założona captcha na rejestracje. Może by to pomogło.
Garar
Czy mogę prosić o założenie captchy na wiki Arkadii? Bardzo dużo spamu się tam pojawia, staram się to sprzątać powoli, ale dalej byłoby lepiej gdyby np. została założona captcha na rejestracje. Może by to pomogło.
Garar
Jak najbardziej popieram to u góry. Dwa posty wyżej również prosiłem o jakieś zabezpieczeniem wiki przed spamem, ale efektu żadnego nie przyniosło..
Na początku też starałem się sprzątać, ale bez podjęcia jakichś kroków przez osobę odpowiedzialną za wiki, walka ta nie ma sensu, jako że codziennie pojawia się kilka - kilkanaście takich niepożądanych artykułów..
Na początku też starałem się sprzątać, ale bez podjęcia jakichś kroków przez osobę odpowiedzialną za wiki, walka ta nie ma sensu, jako że codziennie pojawia się kilka - kilkanaście takich niepożądanych artykułów..
Można, by zrobić na forum zakładkę "strefa początkującego" - albo coś w tym stylu z kilkoma przyklejonymi topicami. Typu: Ziola, Doswiadczenie, Zarobek, Gildie, Inne, Logowanie.
Znacznie uprościło, by to szukanie odpowiedzi w "Porady dla graczy" które ma już z prawie 600 stron.
Znacznie uprościło, by to szukanie odpowiedzi w "Porady dla graczy" które ma już z prawie 600 stron.
Czy ktoś z administracji mógłby rzucić okiem na Wiki? Zrobił się tam straszny bałagan przez boty.
Wiki stoi już na nowym serwerze, zostało uaktualnione do wersji MediaWiki 1.15.5, dodałem captcha.Dhogrin pisze:Czy jest możliwość w jakiś sposób na ArkadiaWiki utrudnić zakładanie nowych kont przez nieludzi, albo w inny sposób zabezpieczyć ją przed spamem? Bo ostatnio zaczyna w nim tonąć..
Miałem problemy z dostępem do starego serwera Wiki oraz z przenosinami, stąd tak długo to trwało.
Teraz trzebaby powyrywać chwasty, liczę na waszą pomoc
Wasza kolej. 495 elementów w kategorii artykułów zgłoszonych do usunięcia.Yarrid pisze:Wiki stoi już na nowym serwerze, zostało uaktualnione do wersji MediaWiki 1.15.5, dodałem captcha.Dhogrin pisze:Czy jest możliwość w jakiś sposób na ArkadiaWiki utrudnić zakładanie nowych kont przez nieludzi, albo w inny sposób zabezpieczyć ją przed spamem? Bo ostatnio zaczyna w nim tonąć..
Miałem problemy z dostępem do starego serwera Wiki oraz z przenosinami, stąd tak długo to trwało.
Teraz trzebaby powyrywać chwasty, liczę na waszą pomoc
Mimiemu. I Gararowi. I Samborowi. I..Hasp pisze:Nieboty mu za to.