Balans, exp i inne cuda
Re: Balans, exp i inne cuda
Po zmianie był problem z progami na poziom postępów. Na niskich poziomach wskakiwało dużo szybciej. Zostało to poprawione.
Końcówka kawału potrzebuje 100+ potworków na nieznaki, więc chyba nie masz czego zgłaszać.
Końcówka kawału potrzebuje 100+ potworków na nieznaki, więc chyba nie masz czego zgłaszać.
A ja popre kagaina i Noah(a)
Swojego czasu uschlo mi troche ziol (np swietliki ktore blyskawicznie sie rozsypuja).
Troche paranoja bylo by jakby sie logowac za kazdym razem najpierw rafael;haslo;system;zakoncz, a dopiero pozniej normalnie tylko po to zeby nie natrafic na apoke i mysle ze latwiej bylo by zrobic ta chwile dluzej zaraz po zalogowaniu zanim ziola uschna.
Inna sprawa jest to ze mozna probowac wylapac ile trwa po podaniu imienia wyskoczenie linijki z haslem... ale znowu lekka paranoja, a mysle ze sporo graczy ktorzy uzywaja ziol, wpisuje aliasa lub wciska binda (dla czepiajacego sie Werbata) jak najszybciej po wpisaniu hasla wiec moze dobry ten pomysl na male zwiekszenie czasu usychania zaraz po zalogowaniu.
Raf
Swojego czasu uschlo mi troche ziol (np swietliki ktore blyskawicznie sie rozsypuja).
Troche paranoja bylo by jakby sie logowac za kazdym razem najpierw rafael;haslo;system;zakoncz, a dopiero pozniej normalnie tylko po to zeby nie natrafic na apoke i mysle ze latwiej bylo by zrobic ta chwile dluzej zaraz po zalogowaniu zanim ziola uschna.
Inna sprawa jest to ze mozna probowac wylapac ile trwa po podaniu imienia wyskoczenie linijki z haslem... ale znowu lekka paranoja, a mysle ze sporo graczy ktorzy uzywaja ziol, wpisuje aliasa lub wciska binda (dla czepiajacego sie Werbata) jak najszybciej po wpisaniu hasla wiec moze dobry ten pomysl na male zwiekszenie czasu usychania zaraz po zalogowaniu.
Raf
Lożo wizardów: czy 50 postępów z pewnie stąpa na niejedno widział, to na pewno właściwa wartość?
Wrocic chce do kwesti robienia postepow bo mimo podania 29 maja zeszlego roku wiesci:
Najpierw doszlo do lekkiego wzrostu ilosci npecow do ubicia na postep (10%-20%) dla pelnego zawodu.
zawody AJ mialy o wiele szybsze postepy.
Pozniej doszlo do dziwnych skokow postepow(np z malych na nieznaczne itd) a w koncu do braku jakichkolwiek postepow poza minimalnymi
Zas po poprawie tego blednie dzialajacej informacji mamy postepy po o wiele mniejszej ilosci npecy (40%-50%).
Z tego całego zamieszania nasuwa sie pytanie: Czy postep sprzed tych wszystkich zmian rowny jest postepowi jaki jest w obecnej chwili? Czy pod tym samym opisem kryje sie mniej?
Doszlo do serii zmian moze nie dotyczacych samego systemu wyliczania expa, ale z pewnoscia informacji jaka otrzymuje gracz o postepach (czyli odpowiedz na komende "cechy").Koniec zmian w systemie doswiadczenia Mistrz Rafgart 13 29 V
Zmiany w systemie doswiadczenia zostaly zakonczone i przybral on
ostateczna forme. Nie chcemy, by wiecej jakies niedokladnosci w nim
prowadzily do tak powaznych wypaczen w rownowadze miedzy
graczami, wiec dodatkowo zmodyfikowalismy funkcje brutalnosci.
Az do poziomu 'ktos kto zwiedzil caly swiat' bedzie ona dopuszczac
tyle samo lub wiecej doswiadczenia niz wczesniej, a powyzej mniej.
Dodatkowo inaczej teraz beda wyswietlane postepy widoczne poprzez
komende 'cechy'. Nie beda one zalezec od poziomu, wiec dla bardzo
slabych postaci powinny zmieniac sie troche rzadziej, a dla silnych
szybciej lub nawet duzo szybciej.
Mistrz Rafgart
Najpierw doszlo do lekkiego wzrostu ilosci npecow do ubicia na postep (10%-20%) dla pelnego zawodu.
zawody AJ mialy o wiele szybsze postepy.
Pozniej doszlo do dziwnych skokow postepow(np z malych na nieznaczne itd) a w koncu do braku jakichkolwiek postepow poza minimalnymi
Zas po poprawie tego blednie dzialajacej informacji mamy postepy po o wiele mniejszej ilosci npecy (40%-50%).
Z tego całego zamieszania nasuwa sie pytanie: Czy postep sprzed tych wszystkich zmian rowny jest postepowi jaki jest w obecnej chwili? Czy pod tym samym opisem kryje sie mniej?
Blob:
Zerknij na podpis Sjorvinga - to powinno rozwiać wszelkie wątpliwości (-:
Zerknij na podpis Sjorvinga - to powinno rozwiać wszelkie wątpliwości (-:
Moim zdaniem obecne "nieznacze" są zwykłym placebo, aby większość graczy przestała marudzić na brak postępów.
Osobiście wolałem stary system, gdzie na wysokim poziomie, po 3 godzinach expa może wyorałem te nieznaczne, ale miałem poczucie chwilowego spełnienia, a sam postęp w rzeczywistości oznaczał bardzo dużo.
Obecnie mam gówno warte nieznaki za byle jakie wyjście z gildii. Jakoś nie cieszy mnie świadomość, że choćbym zrobił ich 100 to wzrost postaci będzie prawie żaden (słowo "prawie" jest tu tylko po to by uniknąć czepialstwa niektórych osób).
Osobiście wolałem stary system, gdzie na wysokim poziomie, po 3 godzinach expa może wyorałem te nieznaczne, ale miałem poczucie chwilowego spełnienia, a sam postęp w rzeczywistości oznaczał bardzo dużo.
Obecnie mam gówno warte nieznaki za byle jakie wyjście z gildii. Jakoś nie cieszy mnie świadomość, że choćbym zrobił ich 100 to wzrost postaci będzie prawie żaden (słowo "prawie" jest tu tylko po to by uniknąć czepialstwa niektórych osób).
Re up:
Calkowicie sie niezgadam. Uwazam jest wrecz przeciwnie.
Nie po to walcze przez kilka godzin zeby zobaczyc iz nie zrobilam
zadnych postepow.
Poza tym nie kazdy moze sobie pozwolic na 3-4 godziny grania
zeby zobaczyc te nieznaczne.
Pozdrawiam.
Calkowicie sie niezgadam. Uwazam jest wrecz przeciwnie.
Nie po to walcze przez kilka godzin zeby zobaczyc iz nie zrobilam
zadnych postepow.
Poza tym nie kazdy moze sobie pozwolic na 3-4 godziny grania
zeby zobaczyc te nieznaczne.
Pozdrawiam.
Witam,
chcialem jedynie zasygnalizowac wizom iz granie teraz postaciami na niskim poziomie jest troszke smieszne.
Jak sprawa wygladala jak jeszcze byla mozliwosc nie meczenia sie (chwile przed wprowadzeniem tego darmowego speca):
pewnie->niejedno
nieduze
niejedno->swoje
niebotyczne
swoje->dosw
18 nieznakow
dosw->wiele
25 nieznakow
Przy kawale sie uspokajalo i juz nie szlo tak szybko. Wtedy zrobienie wiele przeszedl zajmowalo 1 dzien.
Teraz zrobilem juz 5 razy niebotyczne i nie moge awansowac z pewnie na niejedno, postepy skacza moze i szybko ale co z tego skoro expa trzeba znacznie wiecej - widze to po czasie. Dwa dni i caly czas pewnie, i jeszcze troszke brakuje do niejedno
. Boje sie pomyslec, co bedzie pozniej. A o naprawde wysokich poziomach chyba lepiej nie myslec.
chcialem jedynie zasygnalizowac wizom iz granie teraz postaciami na niskim poziomie jest troszke smieszne.
Jak sprawa wygladala jak jeszcze byla mozliwosc nie meczenia sie (chwile przed wprowadzeniem tego darmowego speca):
pewnie->niejedno
nieduze
niejedno->swoje
niebotyczne
swoje->dosw
18 nieznakow
dosw->wiele
25 nieznakow
Przy kawale sie uspokajalo i juz nie szlo tak szybko. Wtedy zrobienie wiele przeszedl zajmowalo 1 dzien.
Teraz zrobilem juz 5 razy niebotyczne i nie moge awansowac z pewnie na niejedno, postepy skacza moze i szybko ale co z tego skoro expa trzeba znacznie wiecej - widze to po czasie. Dwa dni i caly czas pewnie, i jeszcze troszke brakuje do niejedno

W przeciwienstwie do Ciebie, niektorzy woleliby przez kilka godzin zrobic postepy, niz zobaczyc, ze zrobili "postepy".Muirenn pisze: Nie po to walcze przez kilka godzin zeby zobaczyc iz nie zrobilam
zadnych postepow.
Pozdrawiam
Ja się tylko obawiam, że exp został obcięty, albo pojawiły się błedy, które jeszcze nie został naprawione i dostaliśmy tylko ładne opisy postępów(dlatego nie expie ostatnio:P i ciężko mi to jest zweryfikować.) A pozatym jeśli wszystko jest ok, to exp to exp.
- Jeśli Muirenn pisze, że nie ma czasu na raz expić 3 godziny a chce widzieć ile postępów zrobiła, to rozumiem ją doskonale.
- Jeśli Kagain pisze że 100 postępów to prawie nic, to albo ma wielce, albo jeszcze nie, ale celuje w legende, skoro 1/3 poziomu to "prawie" nic
Re Notrop: Specjalnie dla Ciebie: Od pewnie stąpa do niejedno jest 5 niebotów.
- Jeśli Muirenn pisze, że nie ma czasu na raz expić 3 godziny a chce widzieć ile postępów zrobiła, to rozumiem ją doskonale.
- Jeśli Kagain pisze że 100 postępów to prawie nic, to albo ma wielce, albo jeszcze nie, ale celuje w legende, skoro 1/3 poziomu to "prawie" nic

Re Notrop: Specjalnie dla Ciebie: Od pewnie stąpa do niejedno jest 5 niebotów.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2011 20:49 przez Pier, łącznie zmieniany 1 raz.