Porady dla graczy.

Forum wieści z Arkadii.
Khazger

Re: Porady dla graczy.

Post autor: Khazger »

Jak jest ze stanem ludzi grajacych w zawodowkach? z tego co slyszalem w mafi jest tylko kilka osob itp... mozecie napisac mniej wiecej po ile osob gdzie gra? Pytam boo coraz mniej ludzi widac z roznych zawodowek i ciekawym ktore jeszcze istnieja i zyja
Awatar użytkownika
Magog

Post autor: Magog »

Nikt Ci takich informacji na tacy nie poda. Lepiej idz po interesujaca Cie gildie i popytaj. A nikogo nie widac, poniewaz:
1. Ci co swobodnie chodza maja ukrywajke i ich nie widac.
2. Ci co maja nieukrywajke nie wychodza poza gildie swobodnie wlasnie z tego powodu, ze Ci z punktu 1. chodza i ich nie widac.
3. Kazdy moze ukryc swoja przynaleznosc, i mozliwe, ze spotkales wiecej "zawodowcow", niz Ci sie wydaje.
4. Siedzisz w miejscach gdzie siedza tylko GPki (wyzima, novi, nuln, campo), pamietaj, kazda gildia prawie ma wlasnie expowisko w zasiegu (jak i ma wszystkie miejskie facylitety we wlasnej gildii) i tam masz najwieksze szanse kogos zobaczyc w ciagu dnia.
Podstawowa zasada RPG - "Less QQ, More Pew Pew"
Awatar użytkownika
Molu

Post autor: Molu »

Magog pisze:3. Kazdy moze ukryc swoja przynaleznosc (...)
Mam pytanie. Jak moge ukryc swoja przynaleznosc? :)
Tylko o sprawach, które nas zupełnie nie interesują, możemy wydać rzeczywiście bezstronną opinię, co niewątpliwie jest powodem tego, że opinia bezstronna jest zawsze absolutnie bezwartościowa.
Awatar użytkownika
Werbat
Kontakt:

Post autor: Werbat »

Obetnij uszy!
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.
Awatar użytkownika
Magog

Molu pisze:
Magog pisze:3. Kazdy moze ukryc swoja przynaleznosc (...)
Mam pytanie. Jak moge ukryc swoja przynaleznosc? :)
On pytal o masowki :mrgreen:
Poza tym spotkanie TW to bardzo nieszczesliwy i rzadki przypadek, a zeby jeszcze takiego, co ma akurat chec na konwersacje na poczcie... . Do tego wygladacie jak ruchliwe NPCe dla nieprawionego oka.
Awatar użytkownika
Violla

Post autor: Violla »

Tancerze Wojny - wyglądacie jak ruchliwe NPCe - hasło dnia! :)
Niziołki wszystkich krajów - łączcie się!

"[...] hobbity to naprawdę zadziwiające stworzenia. Możesz się nauczyć o nich wszystkiego w ciągu miesiąca, a jednak, po stu latach, mogą cię dalej zadziwić"/Gandalf Szary

http://www.pajacyk.pl/
Shairin

Post autor: Shairin »

Witam wszystkich:)
Niedawno wróciłam na Arkadię. Moją świeżą postać objęły już zmiany i podczas wykonywania questów (a zrobiłam ich już kilka), pojawiły się wątpliwości. Otóż, moja postać obecnie na poziomie "pewnie stąpa" jest znacznie słabsza od tej, którą grałam kilka lat temu, a którą uśmiercił Jeździec Apokalipsy (również na poziomie gp). Dodatkowo, pomimo zauważalnych postępów żadna z cech się praktycznie "nie podnosi". Zastanawiam się, czy to efekt globalnych zmian, czy może błąd w mojej postaci?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Awatar użytkownika
Magog

Najlepiej jak doczytasz zmiany do konca. Ale w skrocie:

1. W tej chwili zaczynasz od poziomu to i owo. Do nastepnego poziomu potrzeba miedzy 30-50 postepow (itd. az do bardzo doswiadczonej).
2. Zadanie, te podstawowe, nie daja az tyle doswiadczenia na tym poziomie, zeby zauwazyc postepy. Niektore wieksze owszem, ale nadal nie rusza Cie o poziom wyzej, jak to bylo na poziomie zoltodzioba.
3. Zdobywanie doswiadczenia jest ograniczone na poczatku przez wiek postaci, liczony, tak jak wszystko ostatnio, wygranymi tygodniami w RL (zeby zaliczyc "tydzien" trzeba grac min. okolo 5 godzin). Troche jak stara brutalnosc. Trwa to od 5 do 10 tygodni najprawdopodobniej.
Zorrid: to dziala troche inaczej, do pewnego poziomu mozesz ekspic bardzo latwo, dopiero potem uderza sie w limit, ktory powieksza sie z kazdym tygodniem.

Dodatkowo, ale calkowicie subiektywnie, wydaje mi sie, ze po ostatnich zmianach postepy na nizszym poziomie leca jak glupie, ale sam przyrost cech jest przyhamowany stazem.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2011 21:37 przez Magog, łącznie zmieniany 2 razy.
Zorrid

Post autor: Zorrid »

Shairin pisze:Witam wszystkich:)
Niedawno wróciłam na Arkadię. Moją świeżą postać objęły już zmiany i podczas wykonywania questów (a zrobiłam ich już kilka), pojawiły się wątpliwości. Otóż, moja postać obecnie na poziomie "pewnie stąpa" jest znacznie słabsza od tej, którą grałam kilka lat temu, a którą uśmiercił Jeździec Apokalipsy (również na poziomie gp). Dodatkowo, pomimo zauważalnych postępów żadna z cech się praktycznie "nie podnosi". Zastanawiam się, czy to efekt globalnych zmian, czy może błąd w mojej postaci?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Co znaczy postać również na poziomie gp? Na poziomie gp, to możesz mieć od niedoświadczonego po legendę. Generalnie teraz zaczyna się dużo silniejszą postacią niż dawniej. Widzisz, teraz tym szybciej będziesz zdobywał doświadczenie, im starsza jest twoja postać ( do pewnej granicy oczywiście). Staż zastąpił dawne doświadczenie questowe i teraz na początku masz pewnie coś jak dawniej żądny krwi. Jednak z każdym tygodniem będzie lepiej. Zadań szczerze mówiąc nie opłaca się teraz wykonywać, chyba że dla rozrywki w przerwach między expem a zarabianiem - exp z nich przepada, tak samo jak bojowy, a w czasie kiedy zrobisz jedno, o wiele więcej doświadczenia dostaniesz, po prostu w tym czasie zabijając. Kiedyś Rafgart pisał, że widoczne postępy przy wykonywaniu zadań nie odzwierciedlają obecnie prawdziwych przyrostów, stąd może Ci się wydawać, że zaistniał błąd. Idź zabijać,a cechy na Twoim poziomie powinny Ci szybko rosnąć.

re up

Specjalnie zalozylem postac niedawno, żeby zobaczyc jak teraz jest i zaczyna się poziom niżej niż piszesz - od niedoświadczonego, chyba że to jeszcze zależy od rasy
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2011 22:53 przez Zorrid, łącznie zmieniany 1 raz.
Żądamy godnych stawek dla łapaczy zwierząt!
Shairin

Post autor: Shairin »

Dzięki za odpowiedzi, sporo mi wyjaśniły a w międzyczasie doczytałam wieści do końca. Przepraszam za niezrozumiałe sformułowanie, przez "na poziomie gp" miałam na myśli to, że postać nie należała w gildii i ogólnie była dość słaba. A zadania i tak będę robić nawet jak się nie opłaca bo mi się podobają:>
Zablokowany