Gdzie mogę znaleźć... ?
Re: Gdzie mogę znaleźć... ?
Droga do Karak Kadrin nie nalezy do najlatwiejszych i wymaga umiejetnosci wspinaczki. Tutaj znajdziesz mape, ktora pomoze Ci sie zorientowac w swiecie.
"-Jeśli chcecie ją skrzywdzić - rzekł - najpierw będziecie musieli zabić mnie.
Jego słowa wyraźnie ucieszyły pana Vandemara.
- W porządku - rzekł. - Dzięki.
- Ciebie też skrzywdzimy."
@Luctanger
Uważaj po drodze na wilki, wiwerny i gigantów.
Uważaj po drodze na wilki, wiwerny i gigantów.
Maly zezowaty kurczak piszczy: Zostawilem Giannie dobre auto, ale zgubila.
"Najlepsza Gianna to martwa Gianna." Werbat
Obrazki
"Najlepsza Gianna to martwa Gianna." Werbat
Obrazki
@Gianna zapomniałaś o niedźwiadkach
Witam, gdzie mogę znaleźć jakieś kopalnie do fedrowania ? Czy bycie krasnoludem gornikiem ma jeszcze sens w Arkadii ?
Kopalnia nadająca się na zarobek jest jedna, w Tilei. Zarobek jest z tego całkiem niezły, szczególnie jak się już umie w miarę kopać (umiejętność górnictwa rośnie podczas kopania).Gridi pisze:Witam, gdzie mogę znaleźć jakieś kopalnie do fedrowania ? Czy bycie krasnoludem gornikiem ma jeszcze sens w Arkadii ?
Kopalnia znajduje się w górach, na północ od Campogrotta, tylko musisz wiedzieć co nieco o wspinaczce.
Są dwa kruczki. Jeden to licencja na kopanie, która na szczęście nie jest droga i zwróci się z nawiązką w jeden dzień. Drugi to zawały. Czasami ciężko ich uniknąć i trzeba się po prostu pogodzić, że raz po raz strop posypie się na głowę. Będąc bardzo ostrożnym w większości przypadków można się jednak ocalić.
Moim zdaniem górnictwa warto spróbować. Szczególnie jak się nie ma jeszcze za wiele do stracenia.
Hej,
kolejna poszukiwana osoba :/ Loer z Novigradu. Wziąłem paczkę z averhaimu z nadzieją, że człowiek będzie kimś ważnym i nie będzie problemu, żeby go znaleźć, ale obleciałem cały novigrad, sprawdziłem chyba na trzech spisach w internetach, do tego przejrzałem całą mapkę Wahakiho i nic :/ Jakby ktoś mógł naprowadzić biednego żuczka, to będę wdzięczny
Edytka:
Już znalazłem :/ I po co ja cały novigrad przebiegłem, to nie wiem
kolejna poszukiwana osoba :/ Loer z Novigradu. Wziąłem paczkę z averhaimu z nadzieją, że człowiek będzie kimś ważnym i nie będzie problemu, żeby go znaleźć, ale obleciałem cały novigrad, sprawdziłem chyba na trzech spisach w internetach, do tego przejrzałem całą mapkę Wahakiho i nic :/ Jakby ktoś mógł naprowadzić biednego żuczka, to będę wdzięczny
Edytka:
Już znalazłem :/ I po co ja cały novigrad przebiegłem, to nie wiem
Po to jest forum, dział "Pomoc dla Początkujących" i temat "Gdzie mogę znaleźć... ?" z pierwszym postem w temacie o treści "Temat na pytania od tych, którzy stracili nadzieję, że mogą coś sami znaleźć na mudzie." żeby takie pytania zadawać.Werbat pisze:Przestań przyłazić z takimi pierdołami na forum. Zacznij sobie w końcu radzić sam.
Skoro nie mogę czegoś/kogoś znaleźć, nie ma go w żadnym spisie, w Arce nie mogę nikogo spotkać, żeby się spytać i mam paczkę, którą muszę dostarczyć "PILNIE!" to chyba po to jest forum.
Chyba, że to forum jest tylko dla graczy, którzy wszystko wiedzą, grają w 50 osób na Arce i nie muszą się nikogo o nic pytać, to wtedy najmocniej przepraszam za denerwowanie i lamerskie pytania.
Nie krepuj sie i zadawaj pytania. Istnieje przynajmniej jeden NPC zwiazany z zadaniami dla poczatkujacych graczy, ktorego nie sposob znalezc, poslugujac sie ogolnodostepnymi informacjami. To forum sluzy wlasnie do rozwiazywania takich przypadkow.
"-Jeśli chcecie ją skrzywdzić - rzekł - najpierw będziecie musieli zabić mnie.
Co by nie mówić, Werbat ma sporo racji.
Z podręcznika pocztyliona:
1. Odwiedzając nowe okolice, poznaj wszystkich, którzy się przedstawią i zapisuj w pliku tekstowym (można na kartce, ale w pliku txt łatwiej potem wyszukać).
2. Nie pomijaj wiosek po drodze. Czasem ktoś może się nazywać Ziutek x Oxenfurtu, a znaleźć go można na podgrodziu, albo w wiosce nieopodal, ale nie w samym mieście.
3. Nie bierz paczki PILNE!, jeśli nie wiesz, gdzie jest adresat.
4. Jeśli nie wiesz, gdzie jest adresat, ale chciałbyś wziąć przesyłkę, sprawdź uprzednio mapę Wakahiko http://mudy.republika.pl/Arka/index.swf - może uda się znaleźć.
5. Jeśli nie jesteś w stanie złapać nikogo na Arce, by ci podpowiedział, zostaw notkę z pytaniem na tablicy, w której poproś, by dobry samarytanin odpowiedział ci listownie. Nalepiej, by notka była klimatyczna. I najlepiej napisać ją na tablicy w Novigradzie, nawet jeśli pytasz o inna część świata. W Novi najczęściej ktoś się kręci i na pocztę spod tablicy ma rzut beretem.
6. Jeśli stosujesz powyższe zaasady i wyczerpałeś powyższe możliwości, wtedy pytaj na forum.
Na forum pytać zawsze można, ale jeśli nie zrealizujesz punktów 1-6, bierzesz paczkę PILNE! i od razu walisz na forum, to ja też odbieram to jako postawę roszczeniową.
PS. Punkty 5 i 6 można stosować praktycznie do wszystkiego, nie tylko zajęć pocztowych.
Z podręcznika pocztyliona:
1. Odwiedzając nowe okolice, poznaj wszystkich, którzy się przedstawią i zapisuj w pliku tekstowym (można na kartce, ale w pliku txt łatwiej potem wyszukać).
2. Nie pomijaj wiosek po drodze. Czasem ktoś może się nazywać Ziutek x Oxenfurtu, a znaleźć go można na podgrodziu, albo w wiosce nieopodal, ale nie w samym mieście.
3. Nie bierz paczki PILNE!, jeśli nie wiesz, gdzie jest adresat.
4. Jeśli nie wiesz, gdzie jest adresat, ale chciałbyś wziąć przesyłkę, sprawdź uprzednio mapę Wakahiko http://mudy.republika.pl/Arka/index.swf - może uda się znaleźć.
5. Jeśli nie jesteś w stanie złapać nikogo na Arce, by ci podpowiedział, zostaw notkę z pytaniem na tablicy, w której poproś, by dobry samarytanin odpowiedział ci listownie. Nalepiej, by notka była klimatyczna. I najlepiej napisać ją na tablicy w Novigradzie, nawet jeśli pytasz o inna część świata. W Novi najczęściej ktoś się kręci i na pocztę spod tablicy ma rzut beretem.
6. Jeśli stosujesz powyższe zaasady i wyczerpałeś powyższe możliwości, wtedy pytaj na forum.
Na forum pytać zawsze można, ale jeśli nie zrealizujesz punktów 1-6, bierzesz paczkę PILNE! i od razu walisz na forum, to ja też odbieram to jako postawę roszczeniową.
PS. Punkty 5 i 6 można stosować praktycznie do wszystkiego, nie tylko zajęć pocztowych.
Jest pare NPCy w Novigradzie tylko dla kumatych i naprawde upartych - i moze niech tak zostanie. Nie robmy WoWa ze strzalkami nawigacji przy questach...
Nadal zdarza sie sie ktos ubil NPCa gdzie niesiesz paczke za 30 zlota, a respawn moze zajac kilka(nascie?) godzin i leziesz wtedy cala droge z powrotem by oddac.
Moja stara mapa NPCy Ishtar byla dzielem sztuki, troche szkoda ze Wakahiko zdecydowal sie na podanie na tacy naprawde zbyt wielu imion...
Nadal zdarza sie sie ktos ubil NPCa gdzie niesiesz paczke za 30 zlota, a respawn moze zajac kilka(nascie?) godzin i leziesz wtedy cala droge z powrotem by oddac.
Moja stara mapa NPCy Ishtar byla dzielem sztuki, troche szkoda ze Wakahiko zdecydowal sie na podanie na tacy naprawde zbyt wielu imion...
Everyone is fighting their own battle to be free from their past, to live in the present, and create a meaningful future for themselves. Don't judge, have a heart.