CMUD
Re: CMUD
Cześć.
Mam taki pattern triga:
i value:
Działa mi we wszystkich przypadkach poza:
Wyrzucasz do przodu swoj ceremonialny dwureczny multon, wkladajac cala sile w uderzenie, ktore niemalze rozcina brudnozielonej szybkiej wyvernie dlugi ogon.
Mógłby ktoś pomóc poprawić?
Mam taki pattern triga:
Kod: Zaznacz cały
^{|> }{Nie zwazajac na nic rozpoczynasz oburacz potezny mlyniec|Poprawiasz chwyt na sw|Niespodziewanie skrecasz tulow, wyprowadzajac przy tym oburacz dlugie uderzenie|Ruszasz do przodu, w pol kroku wyprowadzajac oburacz szybkie uderzenie|Wyrzucasz do przodu sw}*, ktore ({ledwo zacina|plytko tnie|z potworna moca tnie|tnie|gleboko tnie|bolesnie zacina|niemalze rozcina}) (*) {doslownie w|w} *.
#sub {%ansi(13) MIECZ SPEC %ismember(%1,"ledwo zacina|bolesnie zacina|plytko tnie|tnie|gleboko tnie|niemalze rozcina|z potworna moca tnie")/7 %ansi(white) %2}
#add mojespece1 1
Wyrzucasz do przodu swoj ceremonialny dwureczny multon, wkladajac cala sile w uderzenie, ktore niemalze rozcina brudnozielonej szybkiej wyvernie dlugi ogon.
Mógłby ktoś pomóc poprawić?
“I have dined with kings, I've been offered wings. And I've never been too impressed.”
How do I reach these kids?
A nie lepiej tak?
{dlugi ogon|doslownie w|w}
Zamiast całej zabawy z (*) ({...}) *. dać:
Zrobić tak, i w samym triggerze:
Powinno działać 
A swoją drogą, jak tutaj już piszę to możesz w ten sposób łatwo wyłapywać hitloca:
(*).$
$cios = %1
$kogo = %2
#if ($cios == niemalze rozcina) {
$kogo = %leftback($kogo, (%len($kogo)-%len(%word($kogo, %numwords($kogo)))))
}
{
#CALL %match($kogo, "(*) {doslownie w|w} *", $kogo)
}

A swoją drogą, jak tutaj już piszę to możesz w ten sposób łatwo wyłapywać hitloca:
$cios = %1
$kogo = %2
$hitloc = %null
#if ($cios == niemalze rozcina) {
$hitloc = %word($kogo, %numwords($kogo))
$kogo = %leftback($kogo, (%len($kogo)-%len($hitloc)))
}
{
#CALL %match($kogo, "(*) {doslownie w|w} (*)", $kogo, $hitloc)
}
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).
Hitloci mogą miec różną ilośc słów. Moim zdaniem Twoje rozwiązanie nie zawsze zadziała. Dlatego jest to głupia sytuacja, kiedy potencjalnego wroga i hitloc czy cokolwiek innego zmiennego nie rozdziela żadna partykuła. No ale taki nasz piękny język.