Porady dla graczy.

Forum wieści z Arkadii.
Awatar użytkownika
Godar

Re: Porady dla graczy.

Post autor: Godar »

Egzabun pisze:Czy poziom umiejetnosci walki dana bronia w zawodach typu autojoin jest ten sam? Np wykidajlo i rozbojnik maja ten sam poziom wytrnowania maczugi? Pytam bo np wykidajlo ma tez uniki i wydaje sie lepszym zawodem do walki
Możliwe, że wykidajło jest lepszy bojowo, ale zauważ, że rozbójnik ma jeszcze inne bardzo przydatne umy, jak tropienie, ukrywanie się i skradanie. Wykidajło poza bronią i defensem nie ma praktycznie nic przydatnego. Tak ma właśnie być, jeden zawód jest lepszy do expa/walki 1vs1, inny do walki drużynowej, a jeszcze inny daje niewidzialność.

Poza tym zawody AJ to taki wstęp do prawdziwych zawodów i powinno się myśleć o przyszłości wybierając je (zawody powiązane).
Ugbic

Post autor: Ugbic »

Skoro juz jestesmy przy niewidzialnosci, to moze ktos zdradzic jak dziala system ukrywania sie? Im dluzej siedze w miejscu tym trudniej mnie znalezc, jak sie przemykam to trace na ukryciu? W gorach i lesie latwiej sie schowac niz na trakcie, ale da sie okreslic jakos gdzie najlatwiej sie schowac? Po jakim czasie jestem juz maksymalnie schowany? Od czego zalezy czy ktos mnie znajdzie, od spostrzegawczosci danego gracza?
Arvak

Post autor: Arvak »

Hasp pisze:re up.
Rozbojnik ma sporo wyzej maczugi od wykidajlo.

Dziekuje za uwage.
Po dzisiejszych zmianach bedzie trzeba wziac na to poprawke :)
Awatar użytkownika
Vicorin

Post autor: Vicorin »

Apropo zmian jakie umy ma zawód łotrzyka i odkrywcy ? Jak coś to pm :) Moge sie podzielic informacja o milicjancie bretonnskim
Awatar użytkownika
Egzabun

Post autor: Egzabun »

Czy zawod aj rozbojnik nie ma zadnych emotow? Po wpisaniu gzpomoc dostaje informacje tylko o tym ze jest powiazany z profesja zboja
Pieter

Post autor: Pieter »

Skoro wpisujesz i nie ma to widocznie nie ma.

Swoją drogą ciekawe. Rozbójnik mój ulubiony AJ ponoć był dużo lepszy pod względem umów od innych a mi jakoś umknęło :). Inna sprawa, że nigdy nie przywiązywałem uwagi do umów i nie przyszło mi do głowy liczyć treningi.
Awatar użytkownika
Egzabun

Post autor: Egzabun »

Myslalem ze to moze jakis blad wynikly z niedawnych zmian w autojoinach. W sumie lipa. Myslalem ze bedzie duzo klimatycznych emotow
Pieter

Żeby się pojawiły emoty to ktoś musiałby je wymyślić i zgłosić.

Niech pomyślę jakich ja znam byłych rozbójników. Bharnaba niewydarzony zbój który atakował omyłkowo kapitanów na statkach zamiast ofiary a który został ostatecznie kapitanem korsarzy, członkowie Ogrzej Kompanii, no i ja. Wszystko expiarze. Przykro mi Egzabun :)
Gwawur

Post autor: Gwawur »

czesc
czy można porzucic zawod aj i czy milicjant bretonski przyjmuje wszystkie rasy ?
Pieter

Zawodu AJ nie można porzucić z tego co wiem. Możesz zawsze zmienić na rybaka to tak jakbyś nie miał żadnego :D

Z tego co wiem milicjant bretoński przyjmuje wszystkie rasy. Na pewno ludzi, polelfów i krasnoludy.
Zablokowany