Porady dla graczy.

Forum wieści z Arkadii.
Coronius

Re: Porady dla graczy.

Post autor: Coronius »

Tuzzio pisze:Bonus do duala dla sztyletow jest, nie tylko przy zawodzie nozownika. Sztylety same w sobie maja bonus do walki dwiema bronmi. Jest to widoczne na Arkadii i byla o tym informacja podawana przez wizow.
Pokaz to oficjalne info.
Gość

Post autor: Gość »

Naucz się wreszcie czytania ze zrozumieniem, bo coś często coś Ci na tym forum nie pasuje.

Ta oficjalne info to to, które wkleiłem.
Wyjaśnienie specjalnie dla Coroniusa
od 4 miesięcy dwoma sztylami się lepiej walczy każdemu, dlatego nożownikom obcięli walkę sztyletami.
Coronius

Ropuk pisze:Naucz się wreszcie czytania ze zrozumieniem, bo coś często coś Ci na tym forum nie pasuje.

Ta oficjalne info to to, które wkleiłem.
Wyjaśnienie specjalnie dla Coroniusa
od 4 miesięcy dwoma sztylami się lepiej walczy każdemu, dlatego nożownikom obcięli walkę sztyletami.
Oficjalne info jest takie, ze dotyczy zawodu nozownika.
Moze dotyczyc wszystkiego, ale to nie jest stwierdzone.

edit: i tak wszystkim doskonale lepiej sie walczy, ze jedno stowarzyszenie pozbylo sie calkiem nozownikow, bo nie byli w stanie po zmianach naklepac przeciwnika, ktorego wczesniej kladli :D

re dol: oczywiscie, bo to moja wina ze caly akapit tamtych wiesci mowi o zawodzie nozownika, ale ty sobie z tego wyczytujesz, ze wszyscy inni tez to dostali (co MOZE byc prawda, ale nie musi)
Ostatnio zmieniony 26 lut 2010 20:16 przez Coronius, łącznie zmieniany 1 raz.
Gość

Post autor: Gość »

taaa
rozmowa ogra z trollem
:mrgreen:
Urithair

Post autor: Urithair »

Jako AJotowiec odczuwam roznice miedzy walka dualowa sztyletem a innym orezem. Tak jak mieczem dual prawie w ogole nie wchodzi, to sztyletom trafia sie czasem walka ze spora iloscia podwojnych ciosow. Z tego tez widac, ze bonus do sztyletow nie jest bonusem tylko dla nozownika.
Coronius

Urithair pisze:Jako AJotowiec odczuwam roznice miedzy walka dualowa sztyletem a innym orezem. Tak jak mieczem dual prawie w ogole nie wchodzi, to sztyletom trafia sie czasem walka ze spora iloscia podwojnych ciosow. Z tego tez widac, ze bonus do sztyletow nie jest bonusem tylko dla nozownika.
Jako aj'owiec masz czesc zawodu nozownika (bo tylko lotrzyk ma sztyle i uniki).

Jako gp zrobilem szybki test: 5 rund, jeden przeciwnik
ze sztyletow 5 ciosow
z toporow 5 ciosow
z macek 6 ciosow
Awatar użytkownika
Hasp

Post autor: Hasp »

Co to jest 5 rund, przy takim olbrzymim randomie, jaki jest odczuwalny przy dualach?

Ja zrobilem test, miecze, topory, sztylety, testowalem kazdy po godzine (bylo to juz jakis czas temu, jednak po zmianach). I sztyletami walilem 300% wiecej niz meiczami/toporami.

Wiec prosze, Coronius, nie trwaj uparcie przy swych dziwnych tezach. Czytanie ze zrozumieniem naprawde sie przydaje. ;)
Coronius

1) zeby testy byly miarodajne musialyby byc
a) na jednym przeciwniku (bo defense przeciwnika tez na to wplywaja)
b) musialbys miec uma na poziomie zawodowym, co przy zmianie duala 17-go pazdziernika, nie pozwoliloby ci na test czterech roznych broni.
2) wszystkie wyprawy (i przed zmianą i po zmianie) pokazują mi ladnie, ze nie leje czesciej, a fanatyk/partyzant sumarycznie ma ciagle wiecej ciosow niz ja.

edit: wiec prosze, nie nadinterpretuj :)
Urithair

Post autor: Urithair »

Bo przy tej zmianie - jako i informuja wiesci - nozownik zostal zbalansowany w dol, takze powinno ci wszystko zostac na starym poziomie.

Kod: Zaznacz cały

W zwiazku z powyzszym w zawodzie redukcji ulegna umiejetnosci
walki sztyletami i dwiema bronmi.
Niech ci sie przestanie nudzic Coroniusie...

edit:
Poza tym twoje jakies tlumaczenia o testowaniu na zawodowcu sa chyba troche przecudaczone.

* Otoz mowimy o samych sztyletach, ktore faktycznie zostaly urozmaicone o takowy bonus (dual).

* Rowniez faktycznie sa skuteczniejsze niz miecze, a uwierz mi, ze tluke raczej jeden rodzaj mobow.
Coronius

Urithair pisze:Bo przy tej zmianie - jako i informuja wiesci - nozownik zostal zbalansowany w dol, takze powinno ci wszystko zostac na starym poziomie.

Kod: Zaznacz cały

W zwiazku z powyzszym w zawodzie redukcji ulegna umiejetnosci
walki sztyletami i dwiema bronmi.
Niech ci sie przestanie nudzic Coroniusie...

edit:
Poza tym twoje jakies tlumaczenia o testowaniu na zawodowcu sa chyba troche przecudaczone.

* Otoz mowimy o samych sztyletach, ktore faktycznie zostaly urozmaicone o takowy bonus (dual).

* Rowniez faktycznie sa skuteczniejsze niz miecze, a uwierz mi, ze tluke raczej jeden rodzaj mobow.
Testowanie na nozowniku: nie moge zabic mobkow, ktore wczesniej spokojnie lalem, 3 znajome osoby zmienily nozownika na inny zawod.
Masz racje - zostalo dopakowane.

I co stoi na przeszkodzie, zeby ten bonus byl tylko w zawodzie?

edit: zaczekajmy az wizowie przestana sie gniewac na pulpa i otworza znow pytania, to rozwieja sie wszelkie watpliwosci.
Zablokowany