Komentarze do Pytan

Forum wieści z Arkadii.
Awatar użytkownika
Godar

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Godar »

Szefie, faktycznie tak było, włączyliśmy się do walk dopiero podczas tego wielkiego wjazdu (wielkiej porażki) na Skellige. No chyba że ja też mam problemy z pamięcią, ale tutaj chyba się nie mylę...

Tyle, że trudno powiedzieć, żeby to był nieoczekiwany atak z zaskoczenia. Po pierwsze wojna była nieunikniona jak ta w 1939, a po drugie korsarze na nas czekali, więc nie róbcie sobie jaj że niby tak po chamsku znienacka na was napadliśmy ;)

A żeby nie było nie na temat, co do obron... To ja się nie znam, ale IMHO to powinno zostać jakoś ujednolicone albo chociaz w miarę zbalansowane. Faktycznie największy problem jest z KS, bo trudno mówić o ustandaryzowaniu obronie gildii, która z założenia jest mega niestandardowa. Ale wg mnie teraz mają za dobrze (safe lock na skellige).

To prawda, że korsarze tracą praktycznie wszystko po spaleniu statku i jest to spory cios. Ale zauważcie, że w zamian za to macie RUCHOMĄ GILDIĘ, a my dla przykładu siedzimy w zapiździałych górach ;) Coś za coś panowie. Albo rybki albo akwarium. Z jakiej paki macie mieć jeszcze sejf loka?
Może faktycznie obecnie tracicie zbyt wiele i można by to rozwiązać tak jak zaproponowali przedmówcy. Ale obecna sytuacja jest dużo bardziej nie fair, bo klub czy tam pochodzeniówka ze Skellige to jedyny klub z własną obroną. Jak tak ma zostać to ja rządam obrony dla pijaków i górników ;p

RE DOWN:

Niby tak, ale KG ma chyba jakieś ograniczenie czasowe na zmianę siedziby (przynajmniej tak chyba Urisiel twierdził), a korsarze sobie mogą pływać kiedy chcą i gdzie chcą. To tak jak by byśmy mieli metro do wszystkich ważnych miast na arce, tylko dla Mahakamczyków ;)
Ostatnio zmieniony 22 gru 2009 00:43 przez Godar, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Yergo

Post autor: Yergo »

KG maja ruchoma gildie i nie ma takich przypalow jak sie nie obronia ;]
Gryzak

Post autor: Gryzak »

Zawsze siedziby innych sa lepiej wyposazone niz wlasne, ale najczesciej zdobywane sa te najslabsze. Niestety to zalezalo od opiekuna, a niektorzy z nich byli bardzo szczodrzy, inni nie.
Zamiast poprawy tego mamy zmiane zapamietywania, coz.
Thaer

Post autor: Thaer »

Godar
twoja notka ma "więcej kłamstw niż znaków jakich użyłeś aby ja napisać", dalej ponawiam swoje twierdzenie "nie znasz się, nie wiesz jak coś działa - nie wypowiadaj się, bo będziesz sial propagandę". a jak to bywa z propaganda to nie ma ona nic wspólnego z rzeczywistością.
Gniot

Post autor: Gniot »

Re Godar:
Moze z laski swojej przestal bys podawac info na temat mechaniki obozu KG
podpierajac sie jakimis durnymi tekstami (a Urisiel powiedzial). A jakie przypaly* mamy to juz nasza sprawa.
2011.04.01
Gniot Adiutant Kapitana Kompanii Gryfa, Walczacy z Wiatrakami, Miecznik z
Paweza, Naczelny Madrala Arkadii, Ogr o Elfich Uszach, Elf o Ogrzym
Rozumku, Zastepca Szefa Muminkow z Obozu Najemnikow, Arcydzielo
Sztuki Cukierniczej
Urisiel

Post autor: Urisiel »

BTW nie przypominam sobie bym coś takiego twierdził ;) No ale skoro tak uważacie, to tak zapewne jest ;]
Awatar użytkownika
Enefghar

Post autor: Enefghar »

Gdzies ktos z was powiedzial (chyba na bilansie), ze sie nie mozecie ruszyc z Ishtar przez najblizsze pol roku, bo wam mechanika nie pozwala, przy odpieraniu atakow o osiedlenie sie w cukierkowej domenie.

<lans> Hyhy.. Setny post... </lans>
Polelfka namysla sie nad czyms, cichutko szumiac.
Awatar użytkownika
Godar

Post autor: Godar »

@Enefghar

Tak właśnie tę wypowiedź na bilansie miałem na myśli. Ale skoro nie pamiętają, to widocznie była ściema ;P

@Gniot

Przepraszam, ale skoro sami podajecie takie info do publicznej wiadomości to nie widziałem przeciwwskazań, żeby to powtórzyć. Skoro to tajemnica to nie mówcie o tym ;)

@Thaer

Mógłbyś chociaż wskazać te kłamstwa, żebym wiedział, gdzie się pomyliłem. I nie wiem skąd ich tyle, bo za dużo na temat korsarzy nie napisałem (bo masz rację - nie znam się) i już nie zamierzam.
Powiedz tylko, czy uważasz, że obecna sytuacja jest wg Ciebie normalna? Mam na myśli obronę klubu.
Awatar użytkownika
Morglum

Post autor: Morglum »

Godar a ty dalek swoje. Nie jest normalna tak samo jak nieporownywalne straty w roznych stow. jak zamkneiecie sinych i km w czasie wojen i jak roznice miedzy sila obron w roznych stow. Jakos z tym trzeba zyc i nie biadolic.
Awatar użytkownika
Blob

Post autor: Blob »

Jak mozna porownywac nie przekodowanie bylych rasowek z przekodowaniem gildii bylej zawodowki tak zeby nie bylo do niej dostepu?
ODPOWIEDZ