Stara Arkadia

Forum techniczne Arkadii.
Funku

Stara Arkadia

Post autor: Funku »

Cześć,

Grałem namiętnie w Arkadię w drugiej połowie lat 90, powiedzmy od 1998 do 2005 roku. Przyznam, że czasem do niej bardzo tęsknię, właśnie tej starej wersji, z ówczesną mechaniką i prostotą. Chętnie bym sobie po prostu spędził tam trochę wolnego czasu. Czy ma ktoś w ogóle jakieś archiwum, żeby móc sobie postawić taką nostalgiczną wersję z tamtych lat i pobyć samemu w tym świecie offline na swoim komputerze? Nie gram w dzisiejszą wersję Arkadii, założyłem konto, zalogowałem się ale to zupełnie nie to, tęsknię właśnie do tamtej:)

Przepraszam z góry, jeśli w jakiś sposób to pytanie narusza regulamin, mam nadzieję, że nie. Pamiętam, że kiedy był wielki pad i dość długo nie było Arki online, to parę mocno uzależnionych od świata osób dostało taką wersję offline, zdaje się jedną z nich był Aron, ówczesny herszt OK, byłem tam ogrem za Arona, Almira i Korisa:)

Pozdrawiam wszystkich i z góry dzięki za odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Rotkiv

Re: Stara Arkadia

Post autor: Rotkiv »

Wracaj, trzeba odbudować OK :)

A ze starej Arkadii to zostało jeszcze trochę starych graczy i jakby się dobrze rozejrzeć to kilka starych kątów też się znajdzie.
Funku

Re: Stara Arkadia

Post autor: Funku »

Heh, mimo upływu 25 lat, podejrzewam, że po tym ówczesnym Ishtar mógłbym dalej chodzić wszędzie na pamięć, mogę do dzisiaj przywołać w głowie rozkład Gór Szarych, przelecieć do Nuln i roznieść wszędzie paczki i dalej na wschód na expowiska. Bez żadnych skryptów, same w,w,w,e,e,e, ne,ne, n,n,n ;) Zalogowałem się wczoraj w Novigradzie i poszedlem na pamięć na północne wybrzeże, żeby popłynąć do Nuln i wtedy zdałem sobie sprawę, że to już nie mój świat. Tęsknię do tamtego, który znam i pamiętam. Tyle lat minęło, a tamta Arka wciąż gdzieś się w moim umyśle tli.

A fakt, że OK upadła i pochodzeniówki ogólnie straciły na znaczeniu, to już się zupełnie zasmuciłem. Żeby źle mnie nie zrozumieć, dzisiejsza Arkadia na pewno jest wspaniała dla dzisiejszych graczy, ale jeśli chodzi o mnie, to jakby obudzić się 25 lat później, gdzie nic już nie jest takie samo, Twoi starzy znajomi już nie żyją, a świat jest zupełnie obcy i chcesz po prostu z powrotem zamknąć oczy i wrócić do starej rzeczywistości;)
ODPOWIEDZ