Co sądzisz o wolnych zawodach?

Forum wieści z Arkadii.

Czy pełen zawód może być dostępny poza gildia?

Tak
30
42%
Nie
34
48%
Tesh bym sie napil...
7
10%

Liczba głosów: 71

Awatar użytkownika
Kerian

Re: Co sądzisz o wolnych zawodach?

Post autor: Kerian »

Pisac, ze 100% umow nic nie zmieni to gruba retoryka. Faktycznie GP bedzie bic szybciej mobki, ale tez: Ukrywac sie lepiej, Oceniac lepiej, spostrzegac lepiej i zaslaniac lepiej...
W oczekiwaniu na TE święta. :)
Awatar użytkownika
Ethel

Post autor: Ethel »

Thalon pisze: 30 maja 2024 11:35 Naduzywacie slowa placz.
Jezeli placzem jest pragnienie 100% zawodu, to placzem jest tez obrona statusu gildii.
Wszyscy jestesmy placzkami.
W dobie Arkadii odpalanej w tle, od niechcenia, na telefonie, uwazam, ze wszelkie mechaniki niejako zmuszajace graczy do zabawy z innymi to cos na plus.
Oczywiscie, mozna grac w trybie single player - ale im wiecej ulatwien w tym kierunku, tym gorzej dla gry, w ktora z zalozenia nie gra sie solo.
Bardzo sie ciesze, ze fajne rzeczy sa niemozliwe lub bardzo trudne do obejrzenia solo (i mam tu na mysli skarbce, nowe miejsca i eventy, a nie nieznaka w osiem minut) i zachwyca mnie, ze na Arkadii jest miejsce rowniez dla ludzi niezainteresowanych pvp. Rowniez niezgildiowanych.
Thalon pisze: 30 maja 2024 11:35 Jezeli masz logi, ze to ja zaczepiam to zapytaj Chora kto to zaczal. Moze tez ma loga.
Znaczy ale dziwisz sie, ze twoj ludzik jest prowokowany i zaczepiany pomimo historii pomiedzy gildia KS a Thalonem?
Przez moja postac (bo uwaga, jestem odpowiedzialna za to, co robia moje postacie, a nie postacie moich kolegow) nie byl, ale sam sie usilnie dopraszal. A potem wypisujesz tutaj dziesiatki notek o tym, ze duzo dni byles zalogowany na Arkadii i nalezy ci sie 100% zawodu.

PS przenies te dyskusje na priv, jesli serio musisz, bo skoro mi sie chce rzygac od tych slabych baitow, to zakladam, ze reszcie tez.
"-Jeśli chcecie ją skrzywdzić - rzekł - najpierw będziecie musieli zabić mnie.
Jego słowa wyraźnie ucieszyły pana Vandemara.
- W porządku - rzekł. - Dzięki.
- Ciebie też skrzywdzimy."
Thalon

Post autor: Thalon »

Ja tylko chcialbym miec 100% zawodu bez gildii.
Nie chce Wam niczego zabierac. Z tym, ze sie atakujemy ja nie mam problemu...widze, ze Ciebie to wkrzuza mocno.
Nie rozumiem, o co sie mnie czepiasz? Oto ,ze jakis ludzik beszczelnie sam odszedl od Waszej wspanialej kompanii?
Jak smial ludzik sam odejsc?
Nie chce Wam k...a niczego zabierac. Czego sie boisz?
To tylko moje marzenia, ktore prawdopodobnie nigdy nie zostana spelnione, a Ty piany dostajesz, ze ktos by chcial.
P.S. Mnie sie nie chce rzygac z powodu zyczen innych graczy. Zacznij moze jaka lekko strawna diete
Awatar użytkownika
Kerian

Nom. Tośmy sobie popisali :)

Wiec co tu duzo gadac. Sonda jest na tak wiec trzeba wprowadzac.
Awatar użytkownika
Kerian

yh zlosliwosci :D
Awatar użytkownika
Agis

Post autor: Agis »

Bez sensu. Ja bym nawet zrobił GP na 50% aktualnie gildie oprócz 25% + safelocka i skrzynki nie mają nic do zaoferowania. W dziejszych czasach na 75% z klubami możesz przecinac wszystko tak jak gildie.
Dlaczego by nie utrudnić? A jeśli chcesz miec te 100% um to dostań sie do gildii/zdobądź etat. To nie gra Single player a wszystko ku temu zmierza, branie eq, idlowanie + bicie przez xx czasu mobków.
"Odważny umiera raz, a tchórz ginie tysiące razy."
Lorcan

Post autor: Lorcan »

Agis pisze: 20 cze 2024 09:31 Bez sensu. Ja bym nawet zrobił GP na 50% aktualnie gildie oprócz 25% + safelocka i skrzynki nie mają nic do zaoferowania. W dziejszych czasach na 75% z klubami możesz przecinac wszystko tak jak gildie.
Dlaczego by nie utrudnić? A jeśli chcesz miec te 100% um to dostań sie do gildii/zdobądź etat. To nie gra Single player a wszystko ku temu zmierza, branie eq, idlowanie + bicie przez xx czasu mobków.
Jestem za 50% bez etatu.

Dodatkowo do zastanowienia się, czy nie zrobić tak, że etat jest na jakiś czas. 6 miesięcy? 9? Po tym czasie etat trzeba odnowić albo umy obcina do poziomu GP. Jak postać jest bezwartościowa dla gildii, to będzie trudniej o etat. Dlaczego niby ktoś ma mieć 100% umów skoro nie gra? Tylko dlatego, że zajmuje stołek w gildii?

Nie grasz, to masz umy każdego parchatego ciecia GP, a nie elitarne.

Wyciągasz w krzakach ogrzycom ciernie z zadków zamiast grać w gildii i dla gildii to masz safelocka, ale etat to już niekoniecznie.

Byłby to jakiś sposób na balans gry. Jakaś premia dla aktywnych i efektywnych.

:twisted:
Awatar użytkownika
Kerian

Trolle wieksze niz ja. :D
Gretiks

Post autor: Gretiks »

Kerian pisze: 20 cze 2024 12:24 Trolle wieksze niz ja. :D
Nie jesteś trollem. Po prostu grasz na złym mudzie. :)
Lorcan pisze: 20 cze 2024 12:06

Nie grasz, to masz umy każdego parchatego ciecia GP, a nie elitarne.
O bosze jestem parchatym cieciem GP. Ale pamiętam czasy, gdy ci elitarni zabijali takich jak ja za to, że ośmieliłem się wejść na posiłek do karczmy w której mieli spotkanie. Jeszcze 20 lat i się "elita" całkiem ucywilizuje. Póki co pozostaje się z tego śmiać.
Torgen

Post autor: Torgen »

Ale możemy iść o krok dalej. Dajmy wszystkim 100% zawodu. Zlikwidujmy gildie, ale zostawmy kluby tylko bez przypisanych lokacji. Nie bedzie możliwości się schować. I żadnych bonusów do rasy która gramy. Będzie równo i sprawiedliwie. Żadnych kufrów, depozytów.
ODPOWIEDZ