1)
Ilmarin w pytaniach pisze:Co teraz daje w takim razie komenda 'ujawnij się?'
W jaki sposób wyjść z ukrycia bez używania np. komendy 'przedstaw się'?
powinno byc w pytaniach dla poczatkujacych, a nie do czarodziejow, bo pytasz się jak cos zrobic
Wychodzisz z ukrycia za pomoca
ujawnij sie calkiem:
> ukryj sie
Chowasz sie najlepiej jak potrafisz.
> ujawnij sie
Ujawniasz sie.
> ujawnij sie calkiem
Wychodzisz z ukrycia.
a w ogole to jest przeciez
2)
Cannard w pytaniach pisze:Ja nie chce płakać na rozlanym mlekiem ale zawód, który przez większość osób z którymi rozmawiam (a rozmawiać miałem przyjemność z wieloma) uważany jest za najsłabszy z dostępnych, doczekuje się balansu, który zdaje się go jeszcze osłabiać.
ciekawe, bo ja od wielu slyszalem ze legionista jest najslabszy
co gracz to opinia
a zawsze myslalem, ze ty jestes ostoja rpg na Arce i niewiedzialem ze chadzasz na pk
3)
troszke tworzycie atmosfere placzu towarzyszaca kazdym zmianom,
bo w efekcie zmian zawsze ktos traci, a ktos zyskuje
nielatwo jest zbalansowac wszystko na rowno - przy zachowaniu roznorodnosci,
a i tak zawsze bedzie:
inni maja lepiej
re Coronius:
zmiany w nozowniku, jakiekolwiek by one nie byly, dotykaja jednak wszystkich graczy, bo nozownicy jednak nie graja w wydzielonym rezerwacie.
ja nie moge ocenic, czy nozownicy stracili, bo mam inny zawod. z info w wiesciach wynika, ze zostal po prostu istotnie zmieniony, czesc rzeczy w gore, a czesc w dol. a to czy sumarycznie wychodzi na plus czy na minus, to raczej dosyc subiektywna sprawa.
zreszta nie odnosilem sie do tej konkretnej zmiany, tylko napisalem ogolnie, ze jak tylko gdzies wizowie grzebna, to zaraz krzyki - nawet jak jeszcze dokladnie nie wiadomo o co chodzi. z samego czytania tego forum to, by wychodzilo, ze tylko psuja...
tymczasem imho jest wrecz przeciwnie!