Komentarze do Pytan

Forum wieści z Arkadii.
Gniot

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Gniot »

Re up:
I kto to mowi... mutant ktoremu zdarzylo sie pasc z trzema ekranami* kamieni ;)
2011.04.01
Gniot Adiutant Kapitana Kompanii Gryfa, Walczacy z Wiatrakami, Miecznik z
Paweza, Naczelny Madrala Arkadii, Ogr o Elfich Uszach, Elf o Ogrzym
Rozumku, Zastepca Szefa Muminkow z Obozu Najemnikow, Arcydzielo
Sztuki Cukierniczej
Kagain

Post autor: Kagain »

Wiecie co jest śmieszne? Zadając pytanie chciałem tylko poznać powody, którymi kierowali się wizowie. Nie napisałem nic co by sugerowało, że mnie ta zmiana boli lub cieszy. Za to Raglaczek uparcie dopierdala się do każdego kto wprost nie wyraził opinii identycznej do jego i już nazywa ich płaczkami. Przy okazji zdołał się pochwalić jaki to on jest przezajebisty bo umie zarobić kasę. Człowieku, nie Ty jeden.
Co do samej zmiany to uważam, że w chwili obecnej nie jest ona zbyt istotna. Brak etatów odczuwały głównie ex-rasówki zaraz po ich wprowadzeniu. Chętnych było więcej niż etatów i kolejka np. w KM ciągnęła się przez ponad pół roku mimo, że regularnie co 10 dni coś zabijaliśmy. Teraz gdy to już minęło to spokojnie starczy te kilka NPCów najbliżej gildii aby wyszkolić trafiających się co jakiś czas nowych członków gildii. Mimo to uważam, że uzasadnienie zabrania tych darmowych etatów będzie bardzo słabe i mało sensowne.
Ank

Post autor: Ank »

Gniot pisze:Re up:
I kto to mowi... mutant ktoremu zdarzylo sie pasc z trzema ekranami* kamieni ;)
Ale wtedy monitory byly mniejsze....
Stay tuned for 80 years of crap
Pulp

Post autor: Pulp »

Ugh.. Wiedziałem, że Hakon "w kto" nie wróży nic dobrego... :mrgreen:
Awatar użytkownika
Blob

Post autor: Blob »

Witam
Odnosnie samej zmiany etatow. Trudno mi oceniac zamysl wizow w tej sprawie. Zobaczymy co sie z tego wykroi. Należy pamietac iż nie zawsze sa mozliwosci zdobycia etatu z npeca, zaś cena za wykup jest mocno zaporowa zwlaszcza ze za te umy musisz jezcze drugie tyle zaplacic.

Panowie Coronius i Raglak mogli by sie powstrzymac ze swoimi znakomitymi przykladami "zarabianie kilku mithryli w 5 minut".
Bo ani pewna wieza nie ustrzegla sie bledow, ani trog nie byly przegiete.
W tym drugim przypadek pamietam doskonale bo mimo wojny gl vs ra po poltora miesiaca mafia ganiala ze srednio poziomow o 2 wyzsza. I nie bylo wtedy zadnego expowiska porownywalnego a z pewnoscia nie byli to banici.

Moze dosc tych wycieczek i wrocmy do glownego tematu.

Starczy troche pomyslunku, znajomosci swiata (sa miejsca na arce, gdzie postac od swoje przezyl+ moze bez walki zarobic pare mithryli w kilka minut... oderwijcie sie od jednego expowiska i pozwiedzajcie troche)
PS. Raglaku nie zapomnij zglosic tego miejsca/miejsc (bledu/bledow).
Gość

Post autor: Gość »

Kagain pisze:Teraz gdy to już minęło to spokojnie starczy te kilka NPCów najbliżej gildii aby wyszkolić trafiających się co jakiś czas nowych członków gildii. Mimo to uważam, że uzasadnienie zabrania tych darmowych etatów będzie bardzo słabe i mało sensowne.
A nie było mówione, że ten przydział z automatu darmowych etatów to ma być rozwiązanie tymczasowe? :| Właśnie po to, żeby się sytuacja ustabilizowała. Widocznie wizowie uznali, że już to nastąpiło. Zresztą to samo wynika z Twoich słów (i Seren), czyli że Ci co mieli dostać etaty - już dostali - i tylko trzeba zabiegać o etaty dla nowych graczy.
W CZYM WIĘC MASZ PROBLEM?! Piszesz jednocześnie, że zmiana ci tak bardzo nie przeszkadza, ale żądasz wyjaśnień od wizów jak mogli zrobić coś tak bezsensownego. Fajnie sobie pomarudzić na forum, co? :twisted: Zresztą to samo tyczy się paru innych niezadowolonych - nie wiadomo z czego...

Mimo, że mafiozi w tej dyskusji srogo zawieśniaczyli, pisząc jacy to są wspaniali, to jeden fakt w kółko starali się przekazać:
Coronius pisze:sie gra, sie ma
i chyba taki właśnie jest sens tej zmiany,
czyli wsparcie dla polityki miedzy-gildiowej, wspólnych wypraw, aktywnych i pomysłowych graczy, itp....
a piętnowanie np. przyjmowania byle kogo do stowarzyszenia

acha: 1 mth zarabiam 2 godziny i nie mam etatu

re poniżej:
Jak już totalnie nie ma co odpowiedzieć, to się można czepić pojedynczego słowa ?..
Ostatnio zmieniony 22 sie 2009 14:11 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.
Kagain

Post autor: Kagain »

Ropuk: wskaż mi gdzie ja ŻĄDAM wyjaśnień. Nie ma chyba prostszego i bardziej neutralnego pytania niż 'Dlaczego?'. Jeśli odpowiedzią wizów będzie 'ponieważ darmowe etaty były tylko rozwiązaniem tymczasowym' to mi to będzie odpowiadać.

Re down:
Racja... edit.
Ostatnio zmieniony 22 sie 2009 11:01 przez Kagain, łącznie zmieniany 1 raz.
Gniot

Post autor: Gniot »

Re up:
Kag trzymaj poziom...jeszcze by na twa propozycje przystali i co tedy :?
2011.04.01
Gniot Adiutant Kapitana Kompanii Gryfa, Walczacy z Wiatrakami, Miecznik z
Paweza, Naczelny Madrala Arkadii, Ogr o Elfich Uszach, Elf o Ogrzym
Rozumku, Zastepca Szefa Muminkow z Obozu Najemnikow, Arcydzielo
Sztuki Cukierniczej
Tipi

Post autor: Tipi »

Widze, ze moj komentarz zadzialal i ostudzil emocje;]
Awatar użytkownika
Seren

Post autor: Seren »

Edian: Ja się kompletnie nie znam, więc ukrywać tego nie będę. Jakieś jeszcze argumenty za taką dziwną zmianą? Bo akurat wspomniane kwestie słownikowe to teraz żaden plus - wątpię, żeby aktualnie często pojawiała się konieczność dodania jakiegoś rzeczownika, więc chyba łatwiej raz na miesiąc dodać i wpisać odmianę, niż zmieniać cały system?

Karid: Alkohol, proszę. I popieram, byłoby miło, gdyby nie znikały.
There must be some way out of here, said the joker to the thief
There's too much confusion, I can't get no relief
No reason to get excited, the thief, he kindly spoke
There are many here among us who feel that life is but a joke
ODPOWIEDZ