Sugeruję usunąc komendę "przestan" z triggerów, bo to jest naruszenie zasad (wysyłanie komendy do MUDa przez trigger).Irelia pisze:Dzięki wielkie za miłe słowa i motywacje, ciesze się że komuś się to przydało =)
http://ethel.pl/arkadia/ <- Update, bierzcie i jedzcie z tego wszyscy.
Zmud pomoc
Re: Zmud pomoc
Ma ktoś pojęcie czemu ZMUD 7.21 zacina sie przy większych ilościach tekstu? Np. po komendzie sp ?
-
U mnie taki problem powodowały patterny niektórych triggerów, tzn. ich testowanie trwało dużo dłużej niż innych,ale objawiało się to właśnie tylko na dużych porcjach tekstu.
Wielkie dzięki, pomogło. Niestety teraz nie mam kolorków 
Mógłby ktoś się podzielić takim skryptem, bo ściągnięty z chomika nie bardzo działą, a moje własne pisanie powoduje jak wyzej.

Mógłby ktoś się podzielić takim skryptem, bo ściągnięty z chomika nie bardzo działą, a moje własne pisanie powoduje jak wyzej.
Vali masz włączone w opcjach gry kolory ANSI?
Może będą wystarczające na Twoje potrzeby
Pozdrawiam,
G.
Może będą wystarczające na Twoje potrzeby

Pozdrawiam,
G.

Urodziłam się po to, żeby umrzeć
Ale urodze się jeszcze raz i wytrwam tak do konca świata.
Bo ja jestem duchem wiecznego przeczenia,
Choć ronie łzy, choć gniewam sie...
Inaczej postąpić nie umiem.
Ale urodze się jeszcze raz i wytrwam tak do konca świata.
Bo ja jestem duchem wiecznego przeczenia,
Choć ronie łzy, choć gniewam sie...
Inaczej postąpić nie umiem.
-
Nie trzeba raczej wyrzucać całego configa. Na zmudziemoże być trudniej, ale na cmudzie po prostu znalazłem te 2 kłopotliwe trigi wyłączając wszystkie po kolei i sprawdzając, czy opóźnienie zniknęło. Potem zmieniłem im pattern na mniej skomplikowany.
Odkryłem, że wywalenie całego configa kolorków i wprowdzenie tego kolorowania ANSI jest niezłe i na razie w zupełności wystarcza. Dzięki za pomoc
Cześć Irelia,
Nie działa mi twój skrypt na kondychę. To znaczy po wstukaniu k wszystkich nie pokazuje mi żadnej kondycji tylko i wyłącznie "TY" + inne postaci na lokacji. Masz jakiś pomysł, co z tym zrobić??
Pozdrawiam
Nie działa mi twój skrypt na kondychę. To znaczy po wstukaniu k wszystkich nie pokazuje mi żadnej kondycji tylko i wyłącznie "TY" + inne postaci na lokacji. Masz jakiś pomysł, co z tym zrobić??
Pozdrawiam
Podejrzewam, że w klasie kolorowa_kondycja masz włączone podklasy ja, a wyłączone ktos i atak.Slain pisze:Cześć Irelia,
Pozdrawiam
U mnie po wyłączeniu tamtych dwóch wyszło coś takiego:
[#######] TY
Mloda jasnowlosa kobieta jest w swietnej kondycji.
Ogromny gruby mezczyzna jest w swietnej kondycji.
Jeśli to nie to, to pisz na PW, jakoś zaradzimy.
Irelia, Niesmiala Pakerka z Miejskiej Silowni, czlowiek.