Jestem nowy na Arce i dotychczas gralem na prostym w obsludze Mudlecie.Niestety nie sprostal on moim oczekiwaniom.Poszukuje klienta,ktory sam rysuje mapke(szkicowanie na papierze jest meczace) i posiada pewne ulatwienia(osobne okienka dla walki,kondycji ekwipunku itd.)Probowalem z zMudem i Mushem ale zupelnie nie rozumiem skryptowania.Slyszalem co nieco o Mapiku ale prosze o rade i polecenie mi jakiegos odpowiedniego dla mojego stopnia zaawansowania i wymagan klienta lub klienta+ paczke skryptow.
Ps.Wiem na forum sa podobne tematy ale naprawde nic z nich nie rozumiem.
ja bym oczywiscie polecal tintina/wintina z http://tintin.sourceforge.net/index.php ale klientów jest mnóstwo a każdy jednakowo dobry chyba, tintin może byc trudny na początek wiec proponuje żebyś zaczął od czegoś prostego jak gmud lub cmud, może klient ze stronki?
To ja chyba zostane przy Telnecie
A na powaznie:oba programy (tintin i mithril) przypadly mi do gustu poeksperymentuje z nimi troche i zobacze,ktory lepszy.
Dziekuje za porady,okazaly sie pomocne.
Aha jak rysowac w nich mape tak by dalo sie zapisac i pozniej na biezaca z niej korzystac?
Zajrzyj do tematu o tintinie, tam masz skrypty w pierwszym poście.
Czy działają nie wiem, bo sam nie używam, ale popróbować możesz i później tam pytać.