Już jakiś czas nikogo nie męczyłem tutaj, a więc najwyższa pora się przypomnieć z najgorszej strony.

Rozchodzi się o to, że random w ocenie przedmiotu, wraz z randomem w samym sprzęcie, tworzy troszkę denerwujące połączenie, moim zdaniem zupełnie zbędne. Już samo wyszukiwanie dobrej np. tarczy bywa męczące, po ocenieniu trzydziestu identycznych tarcz, w końcu odnajdując tą która spełnia nasze oczekiwania, nie mamy pewności czy nie wybraliśmy najgorszej z nich, jako że często dwa przedmioty porównując ocenę ze znajomym, oceniamy je zupełnie odwrotnie, czyli ta sztuka która w naszych oczach jest świetna, w oczach znajomego jest beznadziejna, i odwrotnie.
Mamy już przecież random w ciosach, random w sile mobów, ( niewiem czy przypadkiem niema jakiegoś randomu w samych postaciach

Po co nam te zbędne zamieszanie ? Nie wystarczy że cios z opisu "lekko ranisz" potrafi ściągnąć moba o dwie kondycje a kolejny "poważnie ranisz" nie zrobić mu wielkiej krzywdy. Rozchodzi się o to czemu gracz na arkadii musi być nieustannie wciągany w jeden wielki wir dezinformacji.
Czy dzięki tej ocenie obiektu pojawi się więcej chętnych na kupców... szczerze wątpię, jeżeli naprawdę chcecie promować ten zawód, dajcie mu więcej możliwości związanych z handlem... jak np. nie wiem... możliwość podpisania kontraktu z dowolnym sklepem i wystawianiu w nim choć by pięciu przedmiotów jak na aukcji... czy rozbicia straganu... czy jakieś dodatkowe ciekawe dopasowane klimatycznie umiejętności bojowe nie robiące z niego chojraka ale dające możliwość ciekawej zabawy (np. rozkazy tak by mógł sobie prowadzać wyprawy po sprzęt na sprzedaż [ to by miało nawet pokrycie najemnicy zazwyczaj słuchają się tego kto płaci ] i jakieś minimum defensów by nie padał po kilku ciosach. ). Sam będąc w cechu nie widzę sensu korzystania z tego dobrodziejstwa, szkoda mi na to marnowania swojego i cudzego czasu, a jak już się kilka razy ośmieliłem to i tak ta ocena bywa co najmniej różna.
Póki co to ten system oceny wygląda jak sytuacja w której moby miały by taki random, że snotling mógł by mieć staty trolla.
Uprzejmie proszę o zastanowienie się nad tym czy nie można by nam ( Graczom ) dać innej zabawki która by nam grę uprzyjemniła zamiast ją uprzykrzać. Ocena Obiektu to głupi um

Re Goldi, dzięki, już poprawione