Ku chwale Arkadii !!
Tak. I jeszcze taki ujawniony osobnik nie moze sie ukryc najblizsze 10 minut.Nydian pisze:Mamo! mamo! on mi sie ukryl
sumowac spota druzyny podczas chodzenia po lesie i gra muzyka, ale niestety isht jest zrobione pod ukrywaczy wiec pewnie to nie przejdzie
Nie mowie, ze sumowac w liniowy sposob, ale druzyna +10 osob powinna miec raczej wieksze szanse znalezienia goscia niz samotna osoba z najwyzszy spotem, ot jakis bonus a jaki to juz kwestia balansuCoronius pisze:Tak. I jeszcze taki ujawniony osobnik nie moze sie ukryc najblizsze 10 minut.Nydian pisze:Mamo! mamo! on mi sie ukryl
sumowac spota druzyny podczas chodzenia po lesie i gra muzyka, ale niestety isht jest zrobione pod ukrywaczy wiec pewnie to nie przejdzie
to IMO chodzi mu o ciąg rosnący, który można przedstawić w postaci funkcji liniowej (oszczędze Ci wiki, widzę że dajesz rade googlować).Nydian pisze:Nie mowie, ze sumowac w liniowy sposob, ale druzyna +10 osob powinna miec raczej wieksze szanse znalezienia goscia niz samotna osoba z najwyzszy spotem (...)
Nie, nie nagle, ja edytuje post raz, Ty 8 razy. Przemyśl, nim napiszesz. Albo nie pisz już.Raglak pisze: Ostatnie Re, bo sily nie mam dalej czytac tych bzdur:
Podales kilka wyrazow ciagu, ktore wskazuja na to co napisalem wyzej. Teraz nagle podajesz, ze sa to wyrazy funkcji, ktora na tych wyrazach jest liniowa, ale juz f(80)=60 (czego nigdzie wczesniej nie napisales).
Funkcja wielowymiarowa? Granica sumowania? A f kturym liceóm takich żeczy óczom? o_ORaglak pisze:Pomijam juz, ze pozniej funkcja staje ci sie wielowymiarowa (piszesz f(x1,...xn)), wyskakujesz z jakas granica sumowania, ze niby po zsumowaniu ciag staje sie funkcja 2x?
Kod: Zaznacz cały
Pospiesznie szukasz jakiejkolwiek kryjowki.
Chowasz sie najlepiej jak potrafisz.
Dokladnie szukasz najlepszej kryjowki.
Chowasz sie najlepiej jak potrafisz.