Pozostałe pytania

Forum Pomoc dla Początkujących.
Zurwen

Re: Pozostałe pytania

Post autor: Zurwen »

Zura pisze:Nie chce mi się wysłać wiadomość na privie, więc piszę tutaj:

Pierwsze kroki:

1) ustawienie cech;
2) zdobycie złota na trening umiejętności defensywnych (tarczownictwa, parowania i uników) oraz jednej wybranej broni - cała reszta umów jest niepotrzebna na początku; złoto zdobywa się najlepiej robiąc zadania i nosząc paczki - spotkamy się na Arkadii, to Ci pokażę, gdzie znaleźć można pierwsze zadania, od razu będziesz miał ze 100 złota, to wystarczy na trening broni;
3) wykucie w Nuln pancerza kolczego;
4) zdobywanie doświadczenie poprzez robienie zadań i zabijanie potworów;
5) nauka mechaniki gry, w tym, przede wszystkim, walki w grupie (należy wiedzieć, jak zasłaniac, przełamywać, itp.);
6) poznawać świat i się dobrze bawić, odgrywając rzetelnie swoją postać;
Ja bym dodał:
0) Poszukanie i poznanie jakichś graczy, żeby w ogóle ci się chciało robić całą resztę - to nie jest gra single player.
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).
Zura

Post autor: Zura »

Z początku jednak chyba jest - nadzwyczaj trudno jest odgrywać jakąkolwiek postać i wejść w jakiekolwiek dojrzałe rpegowo relacje z innymi graczami bez ekwipunku i znajomości komend. Dodatkowo, mało kto ma od początku skrystalizowaną wizję swojej postaci, szczególnie, jeśli nie jest tak dobrze jak inni zaznajomiony ze światem Warhammera/twórczością Sapkowskiego.
Awatar użytkownika
Tercoral

Post autor: Tercoral »

Zurwen pisze:
Ja bym dodał:
0) Poszukanie i poznanie jakichś graczy, żeby w ogóle ci się chciało robić całą resztę - to nie jest gra single player.

A ja uwazam ze kazdy czlowiek jest samotna wyspa. Samemu tez sie calkiem niezle gra. Nawet powiem ze "zywej" gry w gildii to ja mam mniej niz za GP.
Tęczowe serce... :oops:
Awatar użytkownika
Paulie

Post autor: Paulie »

To juz chyba indywidualna kwestia, osobiscie podzielam zdanie Zurka.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

<@thran> jakby postac miala byc odbiciem gracza sin gralby w kz
Dhorw

Post autor: Dhorw »

Tecza widocznie za slabo sie reklamujecie jako gildia :)
Awatar użytkownika
Tercoral

Bo my nie potrzebujemy ludzi z przypadku. Tylko kogos kto jest zakochany w wojskowosci. Wiesz taki przeglad motywacji przed "szkoleniem" + roznymi sytuacjami typu: MASZERUJ I GIN
Awatar użytkownika
Artak
Kontakt:

Post autor: Artak »

Mam pytanko. Co zrobić w momencie jak przez przypadek oddałem przesyłkę złej osobie? :)
Mikkel

Post autor: Mikkel »

Nic. :(

Musisz długo czekać aż na poczcie będziesz mógł pobrać nową paczkę i pogodzić się ze spadkiem reputacji pocztowej albo zabić NPCa, któremu oddałeś przesyłkę, dostając się tym samym na listy gończe, co najprawdopodobniej zakończy się zgonem twojej postaci prędzej niż później.

Chyba nawet w innych krainach nie możesz paczek roznosić ("Tobie już została powierzona przesyłka.").

EDIT:
Postaci innego gracza możesz się pozbyć bez trafiania na listy gończe... ;)
Albo poprosić o zwrot paczki.

... czasem nie chce oddać, ignoruje pytania itp. Sam pamiętam jak dałem kiedyś paczkę jakiemuś Zamyślonemu Ogrowi, który zignorował pytania i jakiś czas później sobie poszedł po prostu, nie zniżając się do interakcji z noobem. ;)
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2015 12:44 przez Mikkel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Tercoral

Y... glupie pytanie... To teraz da sie oddac paczke nie tej osobie co trzeba?
Awatar użytkownika
Artak
Kontakt:

Post autor: Artak »

Mikkel dzięki
Tercoral da się, fakt, że nie NPC, tylko innemu graczowi, ale się niestety da :(
ODPOWIEDZ