Strona 2 z 4

Re: Sprawy Techniczne

: 27 wrz 2012 10:53
autor: Elander
Witam,

W związku z coraz częściej pojawiającymi się przypadkami współpracy pomiędzy postaciami z jednego konta przypominam swoją notkę sprzed kilku miesięcy, dostępną dla graczy pod komendą 'wiesci'.

" W zwiazku ze stale pojawiajacymi sie watpliwosciami, dotyczacymi $3 Zasad
Arkadii, pragniemy uporzadkowac niektore kwestie dotyczace posiadania kilku
postaci w jednej/roznych gildiach. I tak:

1. NIE jest dopuszczalne posiadanie wiecej niz jednej postaci w jednej
gildii. Dotyczy to rowniez postaci nieaktywnych.

Posiadanie wielu postaci w roznych gildiach wiaze sie z wieksza odpowie-
dzialnoscia, bowiem osoba taka nie moze rzucac swoja gra zadnych podejrzen
o wykorzystywanie informacji czy kontaktow pochodzacych z innych gildii.
W szczegolnosci wszelkie sytuacje niejasne moga byc traktowane jako
obciazajace dana osobe. Zatem:

2. NIE jest dopuszczalne posiadanie postaci w dwoch roznych gildiach
z jednoczesnym pelnieniem w nich waznych funkcji.

3. Nie jest zalecane posiadanie aktywnych postaci w zwalczajacych
sie gildiach, ani szczegolna wspolpraca ze 'swoimi' gildiami.

Zdajemy sobie sprawe, ze sytuacji niejasnych jest wiecej i nie sposob
precyzyjnie okreslic, ktore zachowania sa szczegolnie naganne. Tym
niemniej, naszym celem jest tworzenie takich warunkow, ktore daja
rowne szanse wszystkim graczom, bez wzgledu na ilosc postaci
na koncie.

Ostateczna interpretacja kazdej sytuacji nalezy do Druzyny ds Graczy. "


Elander

Re: Sprawy Techniczne

: 06 cze 2013 21:11
autor: Yarrid
Arkadia borykała się z problemami technicznymi.

Udało nam się ustalić i zwalczyć ich przyczynę, problemy nie powinny się powtarzać.

Re: Sprawy Techniczne

: 15 maja 2014 11:41
autor: Elander
Witajcie,

Udostepnilismy mozliwosc blokowania pojedynczych postaci z poziomu konta.
Aby tego dokonac nalezy zalogowac sie na swoje konto i zablokowac
wybrana postac. Zmiana ta ma na celu ulatwienie wam przestrzegania zasad,
a zwlaszcza ich $11 (dotyczacego kont i postaci).

Przypominam, ze posiadajac postaci w stowarzyszeniach prowadzacych ze soba
wojne - aktywna moze byc tylko jedna, pozostale musza pozostac bierne.
Nie nalezy logowac sie na nie pod zadnym pozorem.

W imieniu druzyny d.s. Graczy

Mistrz Elander

Re: Sprawy Techniczne

: 28 maja 2014 12:58
autor: Yarrid
Ostatnio borykamy się z bliżej niezidentyfikowanymi problemami sprzętowymi, przez które Arkadia już kilka razy padała. Podejrzewamy problemy z RAMem. W poszukiwaniu przyczyn, uruchomimy na serwerze tryb diagnostyczny, w związku z czym wyłączymy Arkadię w nocy z piątku na sobotę. Prace rozpoczną się około północy, a skończą około 10 rano.

Re: Sprawy Techniczne

: 31 maja 2014 10:07
autor: Yarrid
Diagnostyka zakończona. Nie wykazała żadnych problemów z CPU lub RAMem. Uaktualniliśmy jądro systemu operacyjnego. Jeżeli nadal będą występowały losowe pady, to będziemy walczyć z firmą hostingową o wymianę zasilacza.

Re: Sprawy Techniczne

: 08 wrz 2014 10:39
autor: Yarrid
W środę rano (ok. 6:00 - 9:00) Arkadia będzie niedostępna dla graczy z powodu prac administracyjnych, mających na celu pozbycie się problemów z połączeniem niektórych graczy.

Re: Sprawy Techniczne

: 10 wrz 2014 05:44
autor: Yarrid
Yarrid pisze:W środę rano (ok. 6:00 - 9:00) Arkadia będzie niedostępna dla graczy z powodu prac administracyjnych, mających na celu pozbycie się problemów z połączeniem niektórych graczy.
Przekładamy na czwartek w tych samych godzinach.

Re: Sprawy Techniczne

: 11 wrz 2014 07:44
autor: Yarrid
Arkadia jest już otwarta.

Bez zdradzania kuchni, wprowadziliśmy pewne zmiany i będziemy przyglądać się kwestii połączenia z Arkadią. Wszelkie problemy z połączeniem niezwiązane z jakością lokalnego łącza prosimy zgłaszać za pomocą komendy 'zglos mg'.

Re: Sprawy Techniczne

: 17 lut 2015 22:53
autor: Rafgart
Po raz kolejny w przeciagu ostatnich kilku dni mielismy pad Arkadii. Na razie musimy muda zamknac. Jak bedzie cos wiecej wiadomo, to tutaj pojawi sie odpowiednia informacja.

Re: Sprawy Techniczne

: 18 lut 2015 11:24
autor: Rafgart
W tej chwili Arkadia dziala w trybie debugowym. Otwieramy, ale w jakims momencie moze znowu pasc.