Komentarze do Pytan

Forum wieści z Arkadii.
Gryzak
Posty: 108
Rejestracja: 08 sie 2009 10:22

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Gryzak » 14 kwie 2010 13:32

Mimi pisze:Gryzak:

1) wizom nie chce się kasować głupich pytań, to je w ogóle zamknęli (imo troszkę nieporozumienie, ale co zrobić)

2) z tarczami sytuacja wyglądała tak samo przed zmianami, ale znacznie trudniej było to zaobserwować niż teraz. Nic się tu nie zmieniło.
Jak ci to przeszkadza, to szukaj sobie tarcz, które tylko parują i nic nie zasłaniają (sporo takich oraz dotyczy to wszystkich puklerzy)

3) Rafgart pisał, że się zmęczył zmianami, ale jak odpocznie, to zrobi buty i rękawice :mrgreen:

:| Mnie tylko zastanawia - co z korpusami, w które wchodzi około połowa ciosów?...
1) sadze ze to wiecej niz "troszke" nieporozumienie :D
2) te co zaslaniaja, zwlaszcza korpus dodaja swoje AC wiec tankuje sie lepiej, tylko ze... po 2 minutach bicia mobkow tarcza niszczy sie o jeden poziom to zakrawa na blad, ocena i koszt wskazuje ze to wrecz wysmienita tarcza ale nie warto nosic bo sie sypie zbyt szybko.
3) zaczete, nieskonczone, bedzie przed swietami.

Gość

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Gość » 14 kwie 2010 14:05

Gryzak pisze:2) te co zaslaniaja, zwlaszcza korpus dodaja swoje AC wiec tankuje sie lepiej, tylko ze... po 2 minutach bicia mobkow tarcza niszczy sie o jeden poziom to zakrawa na blad, ocena i koszt wskazuje ze to wrecz wysmienita tarcza ale nie warto nosic bo sie sypie zbyt szybko.
no tarczownicy mają problem z tarczami
im tarcza lepiej zbiera ciosy, tym szybciej się kruszy i nie ma co iść na expa bez sporego ich zapasu
nie zauważyłem jednak, żeby ostatnia reforma jakkolwiek na ten stan rzeczy wpłynęła (pozytywnie czy negatywnie)

Ugbic
Posty: 8
Rejestracja: 08 mar 2010 23:38

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Ugbic » 14 kwie 2010 21:11

Thil pisze:Czy na pewno brutalność został usunięta? Jak dotąd właściwie nie walczyłem, robiłem tylko zdania. Mam dopiero co osiągniętego niedośwa, a mimo to po zgonie trzyma mi się ten sam poziom.
Nie mozna spasc ponizej niedoswiadczonego, wbilem na styk niedosw, potem utopilem sie z 10 razy probujac wylowic perelki i nadal mialem niedosw.

P.S
Wlasciwie to za pierwszym razem chcialem wylowic perelki, potem 9 razy probowalem zejsc do ciala po kase =P

Huggo
Posty: 206
Rejestracja: 19 kwie 2009 11:25

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Huggo » 15 kwie 2010 15:31

Jako że jest blokada na pytania, to swoje żale wyleje tutaj,


Mimo tego że i tak nie chcę mi się grać, to zastanawia mnie czy przy niedawnym / wcześniejszym balansie broni coś gdzieś jakoś przypadkiem nie wywołuje błędów w wyliczaniu ilości/siły/celności ciosów. Czy aby uwzględniono wszędzie wszystkie statystyki dla wszystkich broni które na te wyliczenia powinny się składać, zbroje, umiejętności, spece, cechy postaci. Dual się zawsze przycinał, ale ostatnio częściej niż zwykle trafiam ilości pustych rund które wskazywały by raczej na błąd w mechanice, np. kilkanaście ciosów przeciwnika, bez odpowiedzi z mojej strony jedynie sporadyczne parowanie, i to na nie najgorszym poziomie postaci, i nie mowa tutaj o walce w grupach, a jeden na jeden.

Pozdrawiam,
H.B.

Amavandrel
Posty: 82
Rejestracja: 23 mar 2009 07:29

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Amavandrel » 15 kwie 2010 18:29

re Huggo:

Dual jest specyficzny. Na pocieszenie moge powiedziec, ze statystycznie postac z dualem zadaje wiecej ciosow. Zmien zawod/przeciwnika, bedzie mniej pustych rund.

Awatar użytkownika
Denea
Posty: 242
Rejestracja: 16 mar 2010 01:30
Lokalizacja: Legionowo

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Denea » 22 kwie 2010 19:00

Z uwagi na zablokowane pytania do wizostwa spytam tutaj:

Czy moznaby ustawic odgornie jakis sensowny czas miedzy apokami (2-3 dni)?
Niektore rzeczy niestety sa dostepne raz na apoke (z tego co kojarze chyba ze jak zwykle zle kojarze...) a moim zdaniem 4 dni to dosc sporo juz...
Ble... Ble? Ble!

Awatar użytkownika
Gerdia
Posty: 562
Rejestracja: 12 lut 2009 22:38

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Gerdia » 22 kwie 2010 19:05

re up:

Tobie przeszkadza, że apoki za rzadko, a innym może przeszkadzać, że co 3 dni to za często.

Skoro przez tyle lat nic w tej kwesti nie zmieniano to znaczy się, że raczej jest tak jak być powinno.

4 dni to sporo?
Poczekaj chociaz do 10 i zacznij marudzić.


G. :|
Urodziłam się po to, żeby umrzeć
Ale urodze się jeszcze raz i wytrwam tak do konca świata.
Bo ja jestem duchem wiecznego przeczenia,
Choć ronie łzy, choć gniewam sie...
Inaczej postąpić nie umiem.

Awatar użytkownika
Denea
Posty: 242
Rejestracja: 16 mar 2010 01:30
Lokalizacja: Legionowo

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Denea » 22 kwie 2010 19:22

re Gerdia:

Z 10 dniowym istnienem swiata sie nie spotkalem jeszcze :P

Ale skoro mowisz, ze komus moze to przeszkadzac i ze tak powinna byc to niech i tak bedzie... Te kilka dni jeszcze wyczekam :P (chyba, ze znowu mnie ktos ubiegnie i bedzie zonk...)
Ble... Ble? Ble!

Awatar użytkownika
Herenvarno
Posty: 809
Rejestracja: 09 mar 2010 11:22

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Herenvarno » 02 maja 2010 00:21

Skoro pytania do administracji i do wizów umarły na jakiś czas, mam pytanie:
Ma ktoś może do udostępnienia starego mudliba arki? choćby tego na którym stanęła Barsawia. Za ewentualny link dziękuje z góry.
Dla zaspokojenia ciekawości, nie chce tworzyć nowego muda dostępnego dla wszystkich, chce stworzyć coś na kształt edytora do scenariuszy w zupełnie innym systemie RPG niż fantasy, jako alternatywę dla graczy którym prowadzę sesje, lecz ostatnio nie mam czasu ich odwiedzać gdyż 4000 km jest dla mnie lekka przeszkoda.
Nie każdy jest mile widziany w moim domu. Gdybym wszystkich traktował jednakowo, nikogo nie wyróżniłbym!

Gość

Re: Komentarze do Pytan

Post autor: Gość » 02 maja 2010 12:28

Z tego co kojarzę mudlib i driver bazowały na tych z Genesisa, które są dostępne (adres google Ci wskaże). To co było dostępne na ftp Arkadii to był zbugowany staroć. Obecnie miałbyś problemy ze znalezieniem kompilatorów itd. mogących sobie z tym poradzić.

ODPOWIEDZ