Zarabianie i wydawanie
Zarabianie i wydawanie
Temat na pytania o sposoby zarabiania i pozbywania się monet.
Re: Zarabianie i wydawanie
czy można tu pracować jako górnik ?? Jezeli tak to jak to zrobic ?
@Hawartian:
Klub wcale nie jest niezbędny do pracy jako górnik.
Idź do kopalni w osadzie górniczej przy Przełęczy Czarnego Ognia i tam popróbuj z kopaniem. Potrzebny będzie kilof/oskard, lampa i olej. Jest jeszcze druga, lepsza kopalnia, ale najpierw lepiej poćwiczyć na tej umiejętność górnictwo.
@Maylinne:
Chodziło mi o to, żeby najpierw obadał sobie na łatwiej dostępnej kopalni jak to działa. Jeśli chodzi o zarobek, to póki górnictwa się nie podniesie, to i tak jest marny niezależnie od kopalni.
Klub wcale nie jest niezbędny do pracy jako górnik.
Idź do kopalni w osadzie górniczej przy Przełęczy Czarnego Ognia i tam popróbuj z kopaniem. Potrzebny będzie kilof/oskard, lampa i olej. Jest jeszcze druga, lepsza kopalnia, ale najpierw lepiej poćwiczyć na tej umiejętność górnictwo.
@Maylinne:
Chodziło mi o to, żeby najpierw obadał sobie na łatwiej dostępnej kopalni jak to działa. Jeśli chodzi o zarobek, to póki górnictwa się nie podniesie, to i tak jest marny niezależnie od kopalni.
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2014 12:51 przez Finmor, łącznie zmieniany 1 raz.
Ta przy przełęczy może zniechęcić do tego zajęcia na przyszłość. Zarobki żadne, zginąć łatwo, dlaczego nie iść od razu do tej lepszej?
Bo pewnie do tej drugiej zniechęcają licencje 
G.

G.

Urodziłam się po to, żeby umrzeć
Ale urodze się jeszcze raz i wytrwam tak do konca świata.
Bo ja jestem duchem wiecznego przeczenia,
Choć ronie łzy, choć gniewam sie...
Inaczej postąpić nie umiem.
Ale urodze się jeszcze raz i wytrwam tak do konca świata.
Bo ja jestem duchem wiecznego przeczenia,
Choć ronie łzy, choć gniewam sie...
Inaczej postąpić nie umiem.
A błyskawiczny zgon od kopania w wyczerpanej kopalni to już nie zniechęca?
Jedyna grywalna kopalnia jest w Tilei, mape Tilei i gdzie jest kopalnia masz tu http://www.mudy.republika.pl/Arka/index.swfHawartian pisze:czy można tu pracować jako górnik ?? Jezeli tak to jak to zrobic ?
Przeczytaj koniecznie tablice, bo jest wymog wykupienia licencji, no i uwazaj na zawalajacy sie sufit

R.
- Herenvarno
A raczej nie tyle wymog kupienia licencji, co okoliczni Hura Bura wymagaja oplacenia "ubezpieczenia" czy tez "podatku".
Innymi slowy, nigdy taki "wymog" nie byl narzucony odgornie (przez administracje). Podobnie jak w realu danie dresowi na wino.
Innymi slowy, nigdy taki "wymog" nie byl narzucony odgornie (przez administracje). Podobnie jak w realu danie dresowi na wino.
Nie każdy jest mile widziany w moim domu. Gdybym wszystkich traktował jednakowo, nikogo nie wyróżniłbym!
PACZKI I PRACA NA POCZCIE:
Od czego zależy pojawienie się komunikatu:
Druga rzecz - po jakim czasie można z powrotem pobierać paczki?
Edycja: Okej, okazało się, że czas który trzeba odczekać jest jednak dość krótki. W takim razie, już tylko ciekawość każe mi spytać o część oznaczoną gwiazdką (*).
Od czego zależy pojawienie się komunikatu:
Od częstotliwości, liczby dostarczonych przesyłek, ich rodzaju, konkretnego rewiru? Byłoby dla nie zrozumiałe, gdyby takie ograniczenie pojawiało się przy nieustannym pobieraniu nisko opłacalnych przesyłek, w momencie gdy reputacja pozwala już na roznoszenie tych dalszych. Jednak w momencie, gdy nie mogę pobrać żadnej paczki mimo, że jest ich dostępnych całe mnóstwo - jest już trochę dziwne. (*)Zawód pocztyliona jest aż tak opłacalny, że konieczne są takie ograniczenia, czy to pozostałość z jakichś starych czasów, gdzie naraz grało zbyt dużo osób chcących zarabiać w ten sposób?Pracownik poczty mowi do ciebie: Ty juz dla nas dostatecznie ciezko zapracowales, daj teraz przez jakis czas szanse innym.
Druga rzecz - po jakim czasie można z powrotem pobierać paczki?
Edycja: Okej, okazało się, że czas który trzeba odczekać jest jednak dość krótki. W takim razie, już tylko ciekawość każe mi spytać o część oznaczoną gwiazdką (*).