Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Forum techniczne Arkadii.
Awatar użytkownika
Sadriviel
Posty: 79
Rejestracja: 23 mar 2016 07:37

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Sadriviel » 16 sty 2017 10:27

Poza komendą wysyłaną do Arki:

przemknij s

dopisz:

#mo s

Przejdzie Ci na mapperze na s. Rozwiązanie nie jest idealne, ale będzie działać.
Cierpliwość i spokój nie są moimi cnotami.

Zefel
Posty: 9
Rejestracja: 11 sie 2016 20:31

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Zefel » 16 sty 2017 15:51

Wielkie dzięki działa jak na razie dobrze pewnie problemem będzie przemykanie
przez niestandardowe przejścia ale jeszcze zobaczę

Dziękuje za pomoc. :D

Awatar użytkownika
Sadriviel
Posty: 79
Rejestracja: 23 mar 2016 07:37

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Sadriviel » 16 sty 2017 16:08

Tak, będzie problem przy niestandardowych przejściach. Może jakieś triggery z #mo własnie lub #teleport z odpowiednim numerem lokacji? Różnie to można rozwiązać.
Cierpliwość i spokój nie są moimi cnotami.

Zefel
Posty: 9
Rejestracja: 11 sie 2016 20:31

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Zefel » 27 sty 2017 14:40

Witam

Mam pytanie/problem
Mam swoja mapę dosyć długo ją robiłem a nie wiem jak zrobić by działała podobnie do
mapy w kliencie www i czy w ogóle kiedykolwiek będzie tak działała.
Mapę robiłem przed zainstalowaniem skryptów.

Pozdrawiam.

Krzesislaw
Posty: 10
Rejestracja: 04 lut 2017 22:47

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Krzesislaw » 06 lut 2017 17:42

Cześc, bardzo proszę o pomoc.

Zrobiłem wszystko według instrukcji (tak mi się wydaje, to moje piąte podejście chyba do skonfigurowania skryptów Zurwena). Jeszcze przed stworzeniem bazy danych mam już trzy okna, czy tak powinno być? Po wpisaniu "create_tables" nic zupełnie się nie dzieje, okna są takie same jak były. Po połączeniu się z Arkadią skrypty w głównym oknie działają, ale dwa pozostałe nie.

Ktoś ma jakiś pomysł?

Dziękuję z góry za pomoc.
Załączniki
Arkadia pomoc.png
Arkadia pomoc.png (87.64 KiB) Przejrzano 3566 razy

Zurwen
Posty: 755
Rejestracja: 13 lut 2009 09:37

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Zurwen » 08 lut 2017 01:30

Strzelam, że musisz ustawić sopcje + wlaczyć przekazywanie komunikatów przez gmcp w opcjach bezpośrednio na mudzie (raczej to drugie).
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).

Krzesislaw
Posty: 10
Rejestracja: 04 lut 2017 22:47

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Krzesislaw » 13 lut 2017 08:22

Dzięki za odpowiedź.

Czy mogę prosić o doprecyzowanie, co mam zrobić?

"wlaczyć przekazywanie komunikatów przez gmcp w opcjach bezpośrednio na mudzie" - wpisuję opcje na arkadii i nie widzę takiej opcji;

"ustawić sopcje" - wpisuję sopcje w zmudzie i wyświetlają mi się owszem 3 opcje na niebiesko, ale co dalej?

Awatar użytkownika
Bam
Posty: 257
Rejestracja: 16 lut 2013 19:10

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Bam » 09 mar 2017 21:05

Od jakiegos czasu Twoja paczka Zurwenie nie wylapuje mi zmiany obciazenia ekwipunkiem.
Wiadomo jak to naprawić?
Endless learning the basics...
Obrazek

Svala
Posty: 47
Rejestracja: 18 sty 2017 14:11

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Svala » 09 mar 2017 22:46

To prawda, mam to samo.

Druga rzecz to przy "opcje opisywanie druzyny" ciosy druzyny pojawiają się w zwykłym oknie, a nie w oknie walka.

Poza tym wszystko działa niesamowicie, dziękuję ogromnie za te skrypty!!!

Miril
Posty: 54
Rejestracja: 09 lut 2017 23:09

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Miril » 10 mar 2017 10:43

No dobra, niby wszystko zainstalowałem, ale jak ktoś mi się przedstawia, to wywala mi błąd:

Kod: Zaznacz cały

Przedstawiasz sie wszystkim.
Powazny mezczyzna przedstawia sie jako:
Herbit Legan, zielarz z Mysliwskiej, mezczyzna.
Herbit Legan, zielarz z Mysliwskiej, mezczyzna.
Éobjects.data {"360676":{"desc":"Herbit"}}

Kod: Zaznacz cały

Przedstawiasz sie wszystkim.
Skupiony powazny mezczyzna przedstawia sie jako:
Gabel Draik, garbarz z Mysliwskiej, mezczyzna.
Gabel Draik, garbarz z Mysliwskiej, mezczyzna.
Éobjects.data {"259519":{"desc":"Gabel"}}
Error: SQL Error: library routine called out of sequence

Tuż po uruchomieniu sesji, jeszcze przed wpisaniem imienia do zalogowania się, dostaję taki sam error.


Dodatkowo:
Macie może pomysł jak dodawać nowe opcje albo modyfikować już istniejące w tej rozwijanej liście pod PPM w okienku z kondycjami?

ODPOWIEDZ