Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Forum techniczne Arkadii.
Zurwen
Posty: 756
Rejestracja: 13 lut 2009 09:37

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Zurwen » 02 lis 2015 00:51

Wydaje mi się, że można to było wyłączyć gdzieś w ustawieniach ogólnych mappera - przejrzyj, nie ma tego dużo (nie chce mi się otwierać i szukać).
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).

Haern
Posty: 756
Rejestracja: 13 lut 2009 14:03

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Haern » 02 lis 2015 07:09

Dobrą praktyką jest, że najpierw próbuje się samemu poszukać rozwiązania, a dopiero potem prosi o pomoc.
Jest taka opcja w ustawieniach mappera.

Narmaniel

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Narmaniel » 02 lis 2015 07:10

Ustawiłem jak mówisz i wciąż wysyła wszytko do kondycji.

Obrazek

Obrazek

Nie widzę problemu, żeby działało to u mnie z tym :skrypty: ;) Chyba, że jest to kwestia ciekawości, dlaczego nie działa jak powinno.

Duar
Posty: 69
Rejestracja: 05 paź 2014 12:49

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Duar » 03 lis 2015 00:47

Ogólnie to nie mogę znaleźć tej opcji Cmudzie Pro.
Dobrą praktyką jest, że najpierw próbuje się samemu poszukać rozwiązania, a dopiero potem prosi o pomoc.
Tak też zrobiłem.... Nie pisałbym inaczej na forum.

Narmaniel

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Narmaniel » 03 lis 2015 07:26

Duar:

Okno mapy -> Config -> Appearance -> Colors. Kwadraciki Solid above i Solid below muszą być PUSTE.

Ja ta rozwiązałem jeszcze tak, że jak całą mapę mam na poziomie 0, to górę i dół z 1 i -1 przeniosłem na 2 i -2, bo mimo pustych kwadracików w opcjach było widać łączenia lokacji.

Duar
Posty: 69
Rejestracja: 05 paź 2014 12:49

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Duar » 03 lis 2015 10:04

No właśnie problem z tymi linkami a nie kwadracikami. Same kwadraciki nie przeszkadzają tak bardzo ale jak Ci prześwituje link z poziomu niżej to jest problem. Pamiętam, że jakoś można było się ich pozbyć ie mieszając nic w mapie tylko nie pamiętam jak.

Awatar użytkownika
Bam
Posty: 263
Rejestracja: 16 lut 2013 19:10

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Bam » 13 lis 2015 23:09

Hm, a można pokolorować jakoś inaczej w okienku z osobami na lokacji kolor teamu i wrogów? Tzn. żeby ich odróżniało też kolorem? Jak to ogarnąć?
Endless learning the basics...
Obrazek

Narmaniel

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Narmaniel » 14 lis 2015 08:21

W folderze "walka" jest taka funkcja "uaktualnij_kondycje", tam pod sam koniec tworzone są rzeczy wyświetlane w oknie "kondycja". Przyjrzyj się im i tam gdzie sobie życzysz wpisz jakiś kolor z %ansi lub <color>. Tylko zwróć uwagę, że te linijki już są kolorowane, zmienną lokalną $k chyba. I w jaki sposób Zurwen jen pokolorował, przez %ansi, czy przez <color> i zrób tak samo.

Ogarnij to sobie tak, żeby kolory się na siebie nie nakładały i nie negowały.

Terum
Posty: 60
Rejestracja: 01 gru 2015 15:17

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Terum » 24 gru 2015 01:32

Witam,

U mnie pojawia się następujący błąd po wpisaniu w linii skryptów tych komend:

#VAR gBaza "moja_sciezka_do_bazy_danych" "moja_sciezka_do_bazy_danych" SQL
#VAR gBaza "C:\Program Files (x86)\CMUD\Arkadia/arkadia.db" "C:/Program Files (x86)/CMUD/Arkadia/arkadia.db" SQL
create_tables
Nowy obraz mapy bitowej.jpg
Błąd
Nowy obraz mapy bitowej.jpg (30.12 KiB) Przejrzano 6443 razy
Sprawdzałem we wskazanym folderze Arkadia nie tworzy sie plik arkadia.db
Co robię nie tak? I z góry przepraszam jeśli odpowiedź jest niezwykle prosta ale jestem totalnym nowicjuszem jeśli chodzi o Cmuda.

Narmaniel

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Narmaniel » 24 gru 2015 08:18

Popatrz na slashe w ścieżkach. Od pewnego momentu są takie "/", a powinny być zawsze w tę stronę "\".

Jeśli to nie to, to w ścieżce jest spacja, ale wątpię, żeby to był problem. Gdyby jednak - na dysku C: zrób folder "Arkadia_Baza" i podaj ścieżkę do niej, czyli "C:\Arkadia_Baza\arkadia.db". Chociaż przypuszczam, że chodzi kierunek slashy.

ODPOWIEDZ