Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Forum techniczne Arkadii.
Zurwen
Posty: 756
Rejestracja: 13 lut 2009 09:37

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Zurwen » 15 paź 2015 16:37

No i musisz włączyć opisywanie walki innych :P
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).

Rain
Posty: 8
Rejestracja: 10 sie 2015 12:31

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Rain » 16 paź 2015 12:07

Narmaniel,

Masz na myśli zrobienie tego przez zwyklego wizarda tak? Wyglada, że jest ok.

Zurwen,

Na (nie)szczęście to nie to, ale nie powiem, że się nie złapałem za głowe bo faktycznie była wyłączona funkcja :)

Podłubie trochę w wolnej chwili i jak mi się uda to dam znać. Dzięki za pomoc :!:


Edycja:
Po włączeniu opisywania: każdej/drużyny moja walka widoczna w oknie do tego przeznaczonym reszta w głównym. poczytam jeszcze pewnie coś źle robię.

Zurwen
Posty: 756
Rejestracja: 13 lut 2009 09:37

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Zurwen » 16 paź 2015 14:56

Później jakoś dzisiaj zaktualizuję paczkę o tę zmianę, bo to przeoczenie z mojej strony. Walka innych też powinna trafiać do okna z walką.
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).

Narmaniel

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Narmaniel » 01 lis 2015 11:20

Taka sytuacja... Już Bam o tym pisał w wątku CMUDa, ale czuję się zmuszony zapytać tutaj raz jeszcze.

W oknie "kondycje" po wydaniu komendy np. zablokuj, ta komenda wysyłana jest do okna "kondycje", nie do okna z Arką. Zajrzałem w sposób, jaki to się dzieje:

Kod: Zaznacz cały

[0][* * * * * * *] <send '|zabij ob_112|przelam obrone ob_112|rozkaz wszystkim zaatakowac ob_112;wskaz ob_112 jako cel ataku|zaslon przed ob_112|zablokuj ob_112' 'brak domyslnej akcji|zabij|przelam|rozkaz zaatakowac|zaslon przed|zablokuj'>Mlody milczacy straznik</send> 
I nie potrafię tego poprawić tak, żeby było dobrze. Mam coś nie tak w samych ustawieniach CMUDa, okien, czy cokolwiek innego? Czy to błąd i trzeba coś dodać przed tymi komendami, żeby wysyłało je do konkretnego okna?

Zurwen
Posty: 756
Rejestracja: 13 lut 2009 09:37

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Zurwen » 01 lis 2015 11:51

W ustawieniach okna kondycja, macie 'no network connection'?

Po zmianie na 'main network connection' też wysyła mi w tym oknie, po prostu te okna dodatkowe muszą być oznaczone jako 'no network connection' (co ma sens, bo są w nich tylko wyświetlane rzeczy).
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).

Narmaniel

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Narmaniel » 01 lis 2015 12:54

I właśnie tak mam ustawione opcje Advanced tego okna "kondycje". A gdzieś w Prefsach nie trzeba czegoś ustawić?

Zurwen
Posty: 756
Rejestracja: 13 lut 2009 09:37

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Zurwen » 01 lis 2015 13:20

Nic w preferencjach nie ustawiałem, ustawienie opcji okna u mnie wystarcza, żeby komendy były wysyłane w głównym oknie a nie pobocznych.
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).

Narmaniel

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Narmaniel » 01 lis 2015 21:39

Prawie sobie poradziłem, przed każdym ciągiem komend muszę wpisać :skrypty:, np: :skrypty:rozkaz zaslonic ciebie;wskaz siebie jako cel obrony. Nie wiem, dlaczego nie chce mi działać tak, jak Tobie.

Pojawił mi się taki problem, że jak wydaję komendę przez kliknięcie w oknie "kondycje" to tam mi zostaje wysyłanie komend. Klikając numeryczną, kierunki są wysyłane do okna "kondycje". Muszę przekliknąć w oknie "skrypty" i znowu wysyła tam. Może to też przez to nie działa jak u Ciebie? Tylko co to może być...

Zurwen
Posty: 756
Rejestracja: 13 lut 2009 09:37

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Zurwen » 01 lis 2015 22:42

Masz ustawione:
W oknach walka/kondycja:
* no network connection
* command line / status bar wylaczone

w oknie skrypty:
* use main session network connection
* command line / status bar wlaczone

To powinno załatwić sprawę, nie widzę nic więcej w opcjach - moze spróbuj włączyć session connection dla kondycji a potem wyłączyć (swoisty restart)?

Wrzuć mi może screena z drzewka package editora?
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).

Duar
Posty: 69
Rejestracja: 05 paź 2014 12:49

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Duar » 02 lis 2015 00:30

Apropo mapy...
Przeswituje mi na mapie lvl nizszy niz na ktorym jestem aktualnie.
Jest to bardzo irytujace gdy jestes np w mahakamie i przeswituja ci linki ktorych na tym lvl nie ma.
Wiecie jak to wylaczyc?

ODPOWIEDZ