Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Forum techniczne Arkadii.
Ziela
Posty: 1
Rejestracja: 28 sie 2018 21:56

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Ziela » 31 sie 2018 16:28

Kliknij prawym na którymkolwiek oknie i wybierz "Edit menu"
w oknie który się otworzy wybierz sobie z drzewa "walka" i następnie po u dołu kliknij "Advanced"
następnie zaznacz checkbox "Window is Visible"


natomiast ja mam takowy problem, że po włączeniu "Gmcp_msgs 1"
w głownym oknie brakuje coponiektorych nowych linii.
i tak zamiast wyswietlac sie

Kod: Zaznacz cały

Jestes w dobrym stanie.
Brudny glodny potwor jest w swietnej kondycji.
Koscisty wsciekly potwor jest w swietnej kondycji.

wyswietla sie w ten sposob

Kod: Zaznacz cały

Jestes w dobrym stanie.Brudny glodny potwor jest w swietnej kondycji.Koscisty wsciekly potwor jest w swietnej kondycji.
w jednej linijce
podobnie oceniajac jakas bron lub zbroje

Kod: Zaznacz cały

Oceniasz starannie krotki srebrzysty katzbalger.
Katzbalger ten posiada klinge o dlugosci okolo dwoch stop, znacznie krotsza niz moznaby sie spodziewac po orezu tego typu. Ostrze jest proste, dwusieczne i zakonczone trojkatnym szpikulcem. Po jego wygladzie poznac mozna, ze wykonane zostalo ze stali najwyzszej klasy. Zelezce ozdobiono zawilymi liniami srebrnych zdobien, stylizowanymi na krasnoludzkie runy. Rekojesc ciasno owijaja pasy wysuszonej, zwierzecej skory. Chroni ja faliste jelce, przypominajace weza czy wija, ozdobione dwoma niewielkimi hematytami. Z powodu swoich rozmiarow, bron ta zdaje sie byc swietnym narzedziem do szybkiej, kontaktowej walki w miejscach, gdzie nie ma zbyt wiele mozliwosci manewrowania czy wykonywania obszernych zamachow.Wyglada na to, ze jest w zlym stanie.Oceniasz, ze krotki srebrzysty katzbalger wazy 4500 gramow, zas jego objetosc wynosi 550 mililitrow.Wydaje ci sie, ze jest wart okolo 620 miedziakow.Zauwazasz, iz ten miecz jest przystosowany do chwytania w dowolnej rece.Za jego pomoca mozna zadawac rany klute i ciete.Twoje doswiadczenie i umiejetnosci podpowiadaja ci, ze jak na miecz jest on dobrze wywazony i niezwykle skuteczny.Do wykonania tej broni uzyto srebra, bedzie wiec ona skuteczna przeciw wrogom odpornym na zwykle obrazenia.

brak podzialu na wiersze, wszystko leci jednym ciagiem.

Hargrim
Posty: 32
Rejestracja: 01 mar 2018 11:45

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Hargrim » 17 wrz 2018 11:18

Link do pobrania nie działa, mogę Zurwen prosić o upload ponowny?

Janis
Posty: 13
Rejestracja: 20 mar 2010 01:42

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Janis » 04 sty 2019 18:37

Podpinaam się do pytania Hargrima.

Pozdrawiam!

Hargrim
Posty: 32
Rejestracja: 01 mar 2018 11:45

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Hargrim » 26 mar 2019 17:52

Podbijam jeszcze raz pytanie do Zurwena. Okienko kondycji było tu niesamowite!

Zurwen
Posty: 755
Rejestracja: 13 lut 2009 09:37

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Zurwen » 27 mar 2019 19:30

Załączam - nie gwarantuje, że jest wszystko i że wszystko będzie działać - stary .zip mi gdzieś zaginął.


https://drive.google.com/file/d/14Y5ZJQ ... sp=sharing
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).

Hargrim
Posty: 32
Rejestracja: 01 mar 2018 11:45

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Hargrim » 28 mar 2019 17:22

Są jeszcze lepsze niż pamiętam, bo teraz można atakować i zasłaniać przez alt i ctrl, czego wcześniej nie było. Dziękuję bardzo, przejrzystość dzięki oknu kondycji i walki jest wspaniała.

Awatar użytkownika
Ered
Posty: 14
Rejestracja: 05 mar 2019 23:55

Re: Paczka ze skryptami (v 3.1) pod CMUDa v3

Post autor: Ered » 10 kwie 2019 22:05

Zurwen pisze:
27 mar 2019 19:30
Załączam - nie gwarantuje, że jest wszystko i że wszystko będzie działać - stary .zip mi gdzieś zaginął.


https://drive.google.com/file/d/14Y5ZJQ ... sp=sharing
Dzięki za super skrypty, szacun że chciało CI się to zrobić bo bardzo pomocne na początku.
Mam tlyko jeden problem, może ktoś się z tym już spotkał: mapper nie zawsze oddaje lokacje automatycznie, czasami trzeba dać zerknij i wtedy dopiero dodaje.
Co moge mieć zle skonfigurowane?
Zaciagnolem plik konfiguracyjny mapera z paczki ale wyglada jakby byl pusty, bo nic w settingsach sie nei zmienilo.

Edit. Ogarniete mialem wylaczony prompt muda i mi nie lapal triger ustawiajacy tagi dla pokojow.

ODPOWIEDZ