Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Forum techniczne Arkadii.
Kerian
Posty: 20
Rejestracja: 10 lip 2019 20:03

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Kerian » 26 wrz 2019 21:29

Zora sprobuj mudleta ze skryptami adremena.

Zora
Posty: 23
Rejestracja: 24 mar 2017 08:51

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Zora » 27 wrz 2019 10:23

Dziś połączyłam się jeszcze po wifi z innego urządzenia i dzieje się to samo więc może to i wina routera, sprawdzę później i dam znać.
Co do mudleta... Próbowałam się przekonać i niestety nie jestem w stanie polubić się z mudletem.

Awatar użytkownika
Rafgart
Posty: 953
Rejestracja: 09 lut 2009 10:10

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Rafgart » 27 wrz 2019 11:11

Jesli nie mozesz sie polaczyc przez telnet, to zaden klient poza WWW nie zadziala.

Gryzak
Posty: 107
Rejestracja: 08 sie 2009 10:22

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Gryzak » 29 wrz 2019 12:04

A sprobuj z cmd
ping arkadia.rpg.pl

Czy pingi Ci dochodzą

Zora
Posty: 23
Rejestracja: 24 mar 2017 08:51

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Zora » 30 wrz 2019 09:46

pingi dochodzą.

Gryzak
Posty: 107
Rejestracja: 08 sie 2009 10:22

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Gryzak » 30 wrz 2019 16:48

Jak pingi dochodzą, przez stronę dziala to w gre wchodzić może blokada portu 23 na antywirusie/firewallu...
A u kogo masz internet? a może neostrada i podpięta po IPv6?
Moze warto spróbować zatrzymać antywirusa i firewalla na chwile i wtedy probować się połączyć?
No własnie co masz za antywira?

Awatar użytkownika
Strideo
Posty: 78
Rejestracja: 04 sie 2017 22:02

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Strideo » 30 wrz 2019 18:18

Serwus,

A zrobić traceroute z opcją "-T -p 23" ?
Mam Linuxa, nie wiem czy składnia np na Windowsie jest taka sama. Chodzi o sprawdzenie przez TCP na port 23.
--- Strideo ---

Zora
Posty: 23
Rejestracja: 24 mar 2017 08:51

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Zora » 04 paź 2019 08:58

Problem leży po stronie operatora(Inster), który nie chce mi odblokować portu 23, twierdząc że to taka super technologia i boją się spożytkowania jej na poczet działań hakerskich...
Nie wiem czy się śmiać, czy płakać.

Awatar użytkownika
Derdhang
Posty: 134
Rejestracja: 24 cze 2017 00:15

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Derdhang » 04 paź 2019 13:55

Ciekawe czy gdyby sprzedawali spodnie, to czy odrywali by kieszenie w ochronie przed kieszonkowcami.
Poinformuj ich że płacisz za dostęp do Internetu, nie zaś za dostęp do stron www, które są tylko częścią składową tej usługi.
他に方法はありません

Gryzak
Posty: 107
Rejestracja: 08 sie 2009 10:22

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Gryzak » 08 paź 2019 23:26

Przekop sie przez umowy i regulaminy czy w ktorejkolwiek jest że ten port jest blokowany.
Jak nie znajdziesz to pisemko do operatora z prośba o podanie gdzie znajduje sie informacja na ten temat, koniecznie napisz że składasz takie zapytanie/reklamacje domagając sie wyjasnień i odblokowania tego portu, w przeciwnym wypadku zgłosisz cała sprawę do Urzedu Komunikacji Elektronicznej.

Jego się jeszcze operatorzy trochę boją, bo kar nie żałuje.

ODPOWIEDZ