Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Forum techniczne Arkadii.
Awatar użytkownika
Isil
Posty: 211
Rejestracja: 17 mar 2014 10:19

Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Isil » 18 lis 2014 01:17

Dziwny ciutke, ale ze nie sie nie znam to lopatologicznie objasnie co mnie dziala.

Gram sobie gram, i naraz "cisza" null, zero, nic, niciewo.
W pierwszej chwili myslalam ze padl mi net, ale potem, po restarcie routera sie okazalo ze net jest, i owszem, ale z arkadia.rpg.pl polaczyc sie nie moge, ani ze zmuda, ani z klienta webowego, ani ze strona ani z forum (Naparzam teraz z telefonu :geek: ) Zastanawiam sie - bo jak mowie, nie znam sie - czy wina lezy po stronie dostawcy internetow, czy zepsulam internet bo za duzo kotow na kwejku i czy inni mieli tez taki... problemik.
"Umiesz sobie wyobrazic Isil na czele zbrojnej bandy, ktora udaje sie w swiat mordowac? (...) Jeszcze w polowie marszu zaczelaby spiewac, a jak doszloby do potyczki, to domagalaby sie kultury i kwiatow. To sie nie uda."

Haern
Posty: 756
Rejestracja: 13 lut 2009 14:03

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Haern » 18 lis 2014 09:27

Więcej osób miało wczoraj wieczorem ten problem - kwestia leżała chyba w jednym z dostawców po drodze między Polską a serwerem.

Awatar użytkownika
Gumrak
Posty: 29
Rejestracja: 27 lip 2012 13:31

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Gumrak » 18 lis 2014 12:13

Zdecydowanie problem po stronie dostawcy. UPC. Dodam tylko, że nie tylko wczoraj, 2 dni temu w podobnych godzinach - około 23, też nie można było połączyć się z arkadią, choć wiedziałem, że działa normalnie. Reset routera pomógł ale radzę uważać w godzinach 23:00 - 1:00.

Awatar użytkownika
Werbat
Posty: 1357
Rejestracja: 12 lut 2009 21:25
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Werbat » 18 lis 2014 15:22

Żadne UPC. Ja nie mam łącza z UPC i też nie działało; było ok z mojego serwerka (w jeszcze innej sieci), potem też przestało. Było jak pisze Haern, problemy z łączami OVH, a nie 'wina UPC'.
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.

Awatar użytkownika
Isil
Posty: 211
Rejestracja: 17 mar 2014 10:19

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Isil » 13 lut 2017 15:39

Dziś mam te sama sytuację co wtedy - tak z ciekawości, czy komuś jeszcze się dziś (teraz) tak przytrafiło? :P
"Umiesz sobie wyobrazic Isil na czele zbrojnej bandy, ktora udaje sie w swiat mordowac? (...) Jeszcze w polowie marszu zaczelaby spiewac, a jak doszloby do potyczki, to domagalaby sie kultury i kwiatow. To sie nie uda."

Ethian
Posty: 112
Rejestracja: 13 sty 2017 12:14

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Ethian » 11 mar 2017 08:39

Może się ktoś teraz zalogować i grać?

Mnie pojawił się komunikat, że ne można nawiązać połączenia - powodem może być zamknijęty port 12346 albo zablokowana możliwość połączenia przez Websocket.

Co dziwne, spróbowałem przez inny intenret (ten z telefonu) i jest taki sam komunikat.
Coś jest nie tak u mnie czy globalnie ?

Awatar użytkownika
Edold
Posty: 4
Rejestracja: 05 lis 2016 16:31

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Edold » 11 mar 2017 10:03

Ja miałem jeszcze lepiej, logowałem sie o 6 na sekunde poczte sprawdzić, a jak chciałem wyjść to dostaje powiadomienie, że wystąpił błąd przy nagrywaniu postaci. Chciałem to zgłosić ale mi przerwało połączenie a jak chciałem sie zalogować ponownie to miałem właśnie ten sam komunikat i nie mogłem wrócić, dopiero teraz wszystko działa. Szkoda tylko, że nie zapisało mi moich rzeczy i wszystko straciłem... NICE

Ethian
Posty: 112
Rejestracja: 13 sty 2017 12:14

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Ethian » 11 mar 2017 10:12

Jeśli tak jest i wielu innych graczy również straciło swoje rzeczy na skutek błędu - to być może wizowie zapodadzą nam jakąś cofkę.

Zora
Posty: 23
Rejestracja: 24 mar 2017 08:51

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Zora » 26 wrz 2019 09:34

Werbat pisze:
02 cze 2017 17:05
Sprawdź jeszcze, czy działa po IP (zamiast 'arkadia.rpg.pl' wpisz '188.165.19.40').
Jeśli nie pomoże, ważne jest pytanie: czy komunikat błędu następuje od razu, czy przez kilka(naście) sekund najpierw wisi na 'connecting', a dopiero potem wywala?
Mam problem.
Arka łączy mi się jedynie z oficjalnego klienta, a ze zMUD'a już nie. Włączyłam już telneta.
Poprzez cmd jak wpiszę:
telnet 188.165.19.40:23
Łączenie z 188.165.19.40:23...Nie można nawiązać połączenia z hostem na porcie 23: Połączenie nie powiodło się
to komunikat pojawia się po sekundzie, a jak wpiszę
telnet 188.165.19.40
Łączenie z 188.165.19.40:23...Nie można nawiązać połączenia z hostem na porcie 23: Połączenie nie powiodło się
to komunikat pojawia się dopiero po kilkunastu sekundach.

Miał ktoś może taki problem? Będę wdzięczna za każdą pomoc.

Edit:
Utworzyłam także w zaporze regułę do portu 23 i też nie pomogło.

Awatar użytkownika
Tarael
Posty: 32
Rejestracja: 31 mar 2014 22:01

Re: Problem z polaczeniem z arkadia.rpg.pl

Post autor: Tarael » 26 wrz 2019 21:28

Ustawienia antywirusa? Router blokujący ten port?

ODPOWIEDZ