Paczka ze skryptami (v 2.0) pod CMUDa v3

Forum techniczne Arkadii.
Khazan

Re: Paczka ze skryptami (v 2.0) pod CMUDa v3

Post autor: Khazan » 31 sty 2015 17:21

Niestety mam problem z :

4. Zdefiniować zmienną określającą adres bazy danych:
Kod:
#VAR gBaza "moja_sciezka_do_bazy_danych" "moja_sciezka_do_bazy_danych" SQL
np.
#VAR gBaza "C:/CMUD/Arkadia/arkadia.db" "C:/CMUD/Arkadia/arkadia.db" SQL

5. Użyć komendy:
Kod:
create_tables
- utworzy ona plik bazy danych we wskazanym wcześniej miejscu oraz załaduje podstawowe tabele.


Może jest ktoś w stanie to wytłumaczyć ? :roll:

Zurwen
Posty: 755
Rejestracja: 13 lut 2009 09:37

Re: Paczka ze skryptami (v 2.0) pod CMUDa v3

Post autor: Zurwen » 31 sty 2015 18:53

Khazan pisze:Niestety mam problem z :

4. Zdefiniować zmienną określającą adres bazy danych:
Kod:
#VAR gBaza "moja_sciezka_do_bazy_danych" "moja_sciezka_do_bazy_danych" SQL
np.
#VAR gBaza "C:/CMUD/Arkadia/arkadia.db" "C:/CMUD/Arkadia/arkadia.db" SQL

5. Użyć komendy:
Kod:
create_tables
- utworzy ona plik bazy danych we wskazanym wcześniej miejscu oraz załaduje podstawowe tabele.


Może jest ktoś w stanie to wytłumaczyć ? :roll:
Co konkretnie jest niejasne?

#VAR gBaza "C:/CMUD/Arkadia/arkadia.db" "C:/CMUD/Arkadia/arkadia.db" SQL
---> Folder C:/CMUD/Arkadia/ musi być utworzony! Lub inny, jaki tam się wpisze.
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).

Khazan

Re: Paczka ze skryptami (v 2.0) pod CMUDa v3

Post autor: Khazan » 01 lut 2015 12:43

Dziekuje udalo sie :) fajna sprawa mam nadzieje ze bedzie sie rozwijac.

Zurwen
Posty: 755
Rejestracja: 13 lut 2009 09:37

Re: Paczka ze skryptami (v 2.0) pod CMUDa v3

Post autor: Zurwen » 01 lut 2015 15:28

Khazan pisze:Dziekuje udalo sie :) fajna sprawa mam nadzieje ze bedzie sie rozwijac.
A to musiałbym usłyszeć komentarze nt. co jest nie tak i trzeba poprawić tudzież dopisać. Zachęcam też do udostepniania swoich rozwiązań dla ogółu.
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).

Gleanevall
Posty: 258
Rejestracja: 13 sie 2011 21:08

Re: Paczka ze skryptami (v 2.0) pod CMUDa v3

Post autor: Gleanevall » 01 lut 2015 16:45

Widziałeś mój post?

Brombur
Posty: 40
Rejestracja: 28 lut 2013 17:35

Re: Paczka ze skryptami (v 2.0) pod CMUDa v3

Post autor: Brombur » 05 cze 2015 19:13

Wybaczcie banalne pytanie, ale czy da się pobrać paczkę bez podawania numeru komórki? Linków do pobrania na tej stronie sporo i część wymaga podania komórki a część jest blokowana przez przeglądarkę jako złośliwe.

Awatar użytkownika
Talisa
Posty: 144
Rejestracja: 21 kwie 2015 23:40
Lokalizacja: Skellige IRL

Re: Paczka ze skryptami (v 2.0) pod CMUDa v3

Post autor: Talisa » 06 cze 2015 10:27

Kurde Zurwen, mam kompleksy teraz. Zainstalowalem sobie te paczke tylko dla popatrzenia na kod. I chyba sam przestane kodowac, bo widac roznice tego co mozna osiagnac w CMUDZie przy znajomosci programowania, a co nie majac zadnej, jedynie znakomite zdolnosci lookania rzeczy w referencjach :(
Everyone is fighting their own battle to be free from their past, to live in the present, and create a meaningful future for themselves. Don't judge, have a heart.

Zurwen
Posty: 755
Rejestracja: 13 lut 2009 09:37

Re: Paczka ze skryptami (v 2.0) pod CMUDa v3

Post autor: Zurwen » 28 sie 2015 09:04

Minął równo rok - nowa wersja skryptów nadchodzi soon(TM)!
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).

Evandeil
Posty: 135
Rejestracja: 26 maja 2009 21:48

Re: Paczka ze skryptami (v 2.0) pod CMUDa v3

Post autor: Evandeil » 31 sty 2016 11:09

Przesiadlem sie niedawno na ta paczke i rozszyfrowuje. Jest pewien problem z oknem walki. Przy wiekszej druzynie, czesc walki jest w glownym oknie a czesc w oknie walki. I chcialbym wiedziec jak zrobic by informacja o zabiciu/smierci byla w oknie glownym a nie walki?

Zonkh
Posty: 1
Rejestracja: 10 lut 2016 02:21

Re: Paczka ze skryptami (v 2.0) pod CMUDa v3

Post autor: Zonkh » 10 lut 2016 02:22

Mógłbym prosić o reupload paczki? Dopiero zaczynam przygodę z MUD'em, ale powolne studiowanie ArkadiaWiki daje spore efekty :D
No i od razu chcę się przenieść do gry z poziomu systemu, a nie przeglądarki (mniej zasobów pożera ^^)

//EDIT

Dorwałem ją. Przepraszam za kłopot ^^

ODPOWIEDZ