tf-mapper

Forum techniczne Arkadii.
Dorien
Posty: 142
Rejestracja: 25 lip 2012 00:38

Re: tf-mapper

Post autor: Dorien » 16 gru 2015 10:11

Wielkie dzięki panie dobrodzieju.

Awatar użytkownika
Tuargan
Posty: 41
Rejestracja: 14 lut 2009 19:12

Re: tf-mapper

Post autor: Tuargan » 06 sty 2016 20:57

Tak z ciekawości:

Niedawno moja mapka przekroczyła rozmiar 10Mb, ciekaw jestem jak wyglądam przy innych użytkownikach tegoż mappera... Ktoś się pochwali? :P

Dhogrin
Posty: 166
Rejestracja: 16 lut 2009 00:34
Lokalizacja: Konin / Poznań

Re: tf-mapper

Post autor: Dhogrin » 06 sty 2016 21:01

22201 lokacji, 36846 połączeń między nimi, prawie 11 MB. :)

Awatar użytkownika
Werbat
Posty: 1352
Rejestracja: 12 lut 2009 21:25
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: tf-mapper

Post autor: Werbat » 07 sty 2016 14:07

Ja mam 8.6. Skąd wyciągnąć dane o ilości lokacji itp?
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.

Numeron
Posty: 137
Rejestracja: 31 paź 2010 08:30

Re: tf-mapper

Post autor: Numeron » 07 sty 2016 18:26

U mnie 79mb, lokacji okolo 100 tysiecy:D

Ale to w duzym stopniu nie moze byc liczba do porownania, bo wiele lokacji przez lata bylo usuwanych a ich ID nie byly na nowo tworzone.

Dhogrin
Posty: 166
Rejestracja: 16 lut 2009 00:34
Lokalizacja: Konin / Poznań

Re: tf-mapper

Post autor: Dhogrin » 08 sty 2016 21:05

Werbat pisze:Ja mam 8.6. Skąd wyciągnąć dane o ilości lokacji itp?
Liczbie. ;) Jak odpala się mappera z konsoli, to na stdouta wyrzuca te informacje przy zapisywaniu mapy. :)

Awatar użytkownika
Tuargan
Posty: 41
Rejestracja: 14 lut 2009 19:12

Re: tf-mapper

Post autor: Tuargan » 08 sty 2016 21:10

A na windzie się da sprawdzić (poza liczeniem w pliku) czy muszę przewalić to na linucha i tam odpalić w tym celu? :P

Numeron: ale nadal rozmawiamy o tf-mapperze? Bo że ludzie w cmudach/zmudach mają wielkie mapy to wiem, tam inaczej jest wszystko zapisywane i bardziej "puchnie" :P

Awatar użytkownika
Werbat
Posty: 1352
Rejestracja: 12 lut 2009 21:25
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: tf-mapper

Post autor: Werbat » 11 sty 2016 01:15

Liczbie, fakt! Dzięki, sprawdzę potem.
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.

Atan
Posty: 39
Rejestracja: 02 sty 2010 00:43

Re: tf-mapper

Post autor: Atan » 15 kwie 2016 21:20

Witam.
Mógłby ktoś się tym podzielić po kompilacji pod linuxa /ubuntu z jakimś mikro manualem?

dzieki
pulkownik Jurgen von Krall zwany Gryfem

Awatar użytkownika
Werbat
Posty: 1352
Rejestracja: 12 lut 2009 21:25
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: tf-mapper

Post autor: Werbat » 19 kwie 2016 11:19

Tego się nie kompiluje pod linuksem. Trzeba doinstalować trochę zależności (pyqt chyba przede wszystkim) i odpalasz po prostu skrypt pythonowy.
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.

ODPOWIEDZ