TF - pomocy!

Forum techniczne Arkadii.
Awatar użytkownika
Merja
Posty: 13
Rejestracja: 05 lis 2011 06:39

Re: TF - pomocy!

Post autor: Merja » 03 wrz 2014 10:20

W sensie Brombur tfa czy ja numeryka? Bo jeśli to drugie, to ni cholery. Ubuntowe putty na szczęście nie ma tego problemu, tylko szkoda, że numeryczne - + * / rozpoznaje jako Fx. No i nie ma przezroczystości okna, co boli mnie okrutnie.

Tak, wiem. 'Ubuntu' znaczy "I can't configure Debian". :)

Awatar użytkownika
Werbat
Posty: 1357
Rejestracja: 12 lut 2009 21:25
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: TF - pomocy!

Post autor: Werbat » 03 wrz 2014 16:16

Ustaw w putty -> keyboard Xterm R6, pomagało.
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.

Galhard
Posty: 11
Rejestracja: 04 lis 2014 13:50

Re: TF - pomocy!

Post autor: Galhard » 06 lis 2014 12:25

Panowie, pytanie odnosnie mregexpa w TF.

Przykładowo mam coś takiego:

/def -mregexp -Fp500 -t'jaskinia' … i wyłapuje mi napis jaskinia i cos tam robi.

A ja chciałbym, żeby wyłapywał to, co ja wpiszę. Nie chcę bindu, zalezy mi na /defie. Nie ma jakiejś opcji SENT czy coś takiego, żeby wyłapał tekst, który ja wysłałem ?

Dhogrin
Posty: 166
Rejestracja: 16 lut 2009 00:34
Lokalizacja: Konin / Poznań

Re: TF - pomocy!

Post autor: Dhogrin » 06 lis 2014 20:35

Kod: Zaznacz cały

/def -q -mregexp -h'SEND ^wyjscie' _moj_defik = ...

Galhard
Posty: 11
Rejestracja: 04 lis 2014 13:50

Re: TF - pomocy!

Post autor: Galhard » 06 lis 2014 20:40

Dhogrin pisze:

Kod: Zaznacz cały

/def -q -mregexp -h'SEND ^wyjscie' _moj_defik = ...
Dziekuje ! ;-)

Awatar użytkownika
Werbat
Posty: 1357
Rejestracja: 12 lut 2009 21:25
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: TF - pomocy!

Post autor: Werbat » 08 lut 2015 19:35

Co do hooków jeszcze: jak zrobić, żeby przy SEND wykonywało się coś dodatkowego, ale dopiero _po_ wysłaniu tego SEND?

Edit: robię defa bez -q i potem na chama /send %{P0}%; <reszta makra>, ale może da się ładniej?
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.

Awatar użytkownika
Cyzel
Posty: 87
Rejestracja: 26 sie 2014 18:41

Re: TF - pomocy!

Post autor: Cyzel » 20 lut 2015 07:44

Podejscie do tf'a akt drugi (nie uzywac trudnych slow, bo pisze n00b )...

Gralem kiedys na pewnym kombajnie. Potem przestalem grac, teraz powoli wracam i udalo mi sie kolejny raz wyzebrac kawalek shella. ;) Ingwar nadal gdzies udostepnia(sz) swoje skrypty, albo ktos ma to gdzies zachomikowane? W ostatecznosci moze byc wersja lite.

Z gory dzieki za pomoc.
Spod mokrego kaptura, miast skołtunionej brody, wyzierał długi i spiczasty nos, niezawodnie określający przynależność posiadacza do starej i szlachetnej rasy gnomów.

Galhard
Posty: 11
Rejestracja: 04 lis 2014 13:50

Re: TF - pomocy!

Post autor: Galhard » 06 mar 2015 16:35

Edit: nieaktualne

Hej,

Używam TFA REBIRTH od Ingwara. Jedna z nowych opcji dodanych przez niego jest logowanie z ANSII.

Ktos sie orientuje, jak mozna to wlaczyc?

Awatar użytkownika
Auglenn
Posty: 133
Rejestracja: 14 lut 2009 02:09

Re: TF - pomocy!

Post autor: Auglenn » 06 kwie 2015 00:30

Ejo... jako ze nie chce od nowa odkrywac kola pytanko, czy ktos mialby udostepnic takie dwie male rzeczy:

1/ Odliczanie czasu po ukryciu co powiedzmy 5 sekund, do 60 i wyrzucanie echa ile czasu jest sie ukrytym (z resetem po przemknieciu)
2/ Odliczanie czasu reloadowania speca noza z zaskoku (po zakonczeniu walki, jest powiedzmy 30 sekund na reload zaskoku, zeby lapalo zakonczenie walki i wywalalo echo "Wygladasz na bardzo zaskoczonego" ;) z resetem po kazdej nowej ofierze)

Thx.
Ruda Paskuda :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
Werbat
Posty: 1357
Rejestracja: 12 lut 2009 21:25
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: TF - pomocy!

Post autor: Werbat » 06 maja 2015 02:02

Piszę licznik cech. Robię sobie /def-y na różne tam 'jesteś wątły' i 'brakuje ci bardzo dużo', na podstawie tych defów ładnie liczę cyferki, a potem je chcę wyświetlać w tabelce. Za wywołanie wyliczeń i wyświetlenie tabelki odpowiada osobne makro, które wywołuję na koniec aliasa na siadanie, medytowanie i takie tam.

I tutaj pojawia się zagwozdka: to makro wypluwa rzeczy przez echo, dlatego tabelka pojawia się _przed_ linijkami od muda z medytacją itp. To bez sensu, bo przy pierwszym odpaleniu aliasa zmienne nie zdążą się nakarmić, zanim zostaną wyświetlone i jest kicha.

Da się jakoś zrobić, żeby liczenie i/lub echo odbyło się _po medytacji_ w jakiś ładniejszy sposób niż /repeat -2 1?

Jakby co, kompletny kod jest tutaj (linie 207 i dalej).
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.

ODPOWIEDZ