Zmud pomoc

Forum techniczne Arkadii.
Awatar użytkownika
Vooks
Posty: 91
Rejestracja: 07 maja 2011 11:44
Lokalizacja: Kraina Zgromadzenia

Re: Zmud pomoc

Post autor: Vooks » 12 sie 2011 23:40

Nie za bardzo nawet wiem gdzie to w helpie szukać.
Da się zrobić np. buttona, który włącza/wyłącza jakąś klasę?
Np. mam jakieś parę triggów na zmienianie opisów walki i chciałbym je czasem wyłączyć po prostu kliknięciem.

Możliwe?
MAKE FOOD NOT WAR!
[*] BRAMA W MAHAKAMIE [*] - R.I.P. - Nie Zapomnimy!

Haern
Posty: 756
Rejestracja: 13 lut 2009 14:03

Re: Zmud pomoc

Post autor: Haern » 13 sie 2011 00:47

Button typu 'toggle'. Komendy #T+, #T-. Używam, działa.

edit:
Właściwie button nie musi być typu 'toggle', ale jak jest to ładnie wygląda, np. klasa włączona - button wciśnięty zielony, klasa wyłączona - 'wyciśnięty' i szary czy czarny.

Awatar użytkownika
Magog
Posty: 127
Rejestracja: 07 sty 2011 00:05

Re: Zmud pomoc

Post autor: Magog » 13 sie 2011 02:31

A do class to nie "#class <nazwa> <0/1>" czasem? T-/+ dziala mi w cmudzie ze wszystkim oprocz class, bo nazwa klasy to chyba nie to samo co id reguly.
Podstawowa zasada RPG - "Less QQ, More Pew Pew"

Rennz
Posty: 546
Rejestracja: 12 sty 2010 17:09
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Zmud pomoc

Post autor: Rennz » 13 sie 2011 09:11

W cMUDzie jest właśnie #class <nazwa_klasy> 0/1.

Haern
Posty: 756
Rejestracja: 13 lut 2009 14:03

Re: Zmud pomoc

Post autor: Haern » 13 sie 2011 15:15

#T+/- działa także w cmudzie (zarówno 2.37 jak i 3.34).

Torrim
Posty: 24
Rejestracja: 23 lip 2011 18:17

Re: Zmud pomoc

Post autor: Torrim » 20 sie 2011 18:35

Udało mi się skonfigurować mapper w zmudzie. Póki co wszystko chodzi ładnie, ale mam pewien. Mapper cały czas ustawia między lokacjami drzwi. Co zrobić, żeby pomiędzy poszczególnymi lokacjami było normalne przejscie?

edit:
re down:
Dzięki :)
Ostatnio zmieniony 20 sie 2011 19:12 przez Torrim, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sivlaryan
Posty: 255
Rejestracja: 13 lut 2009 19:03
Lokalizacja: Reykjavik

Re: Zmud pomoc

Post autor: Sivlaryan » 20 sie 2011 18:55

W Map > Config > Strings and Doors wyłącz auto door creation.
POWER OF FRIENDSHIP

Torrim
Posty: 24
Rejestracja: 23 lip 2011 18:17

Re: Zmud pomoc

Post autor: Torrim » 21 sie 2011 08:42

Jak skonfigurować mapper w zmudzie aby wyłapywał ruch po odpaleniu arkadyjskiego łazika ?

Haern
Posty: 756
Rejestracja: 13 lut 2009 14:03

Re: Zmud pomoc

Post autor: Haern » 21 sie 2011 12:51

Dwustopniowy trigger, pierwszy state łapie 'wykonuje komende...' a drugi 'ruszasz * na ...'. Kod do wrzucenia w linijkę komend:

Kod: Zaznacz cały

#TRIGGER {^{> |}Wykonuje komende 'idz *'.$} {}
#COND {^Ruszasz * na (*).$} {#MO %1} {within|param=1}
Wazne: Trzeba wrzucic obie linijki na raz!

Awatar użytkownika
Sivlaryan
Posty: 255
Rejestracja: 13 lut 2009 19:03
Lokalizacja: Reykjavik

Re: Zmud pomoc

Post autor: Sivlaryan » 21 sie 2011 16:51

To może ma ktoś zrobione tak, że po wpisaniu komendy "idz" (po prostu idz, samo idz) kropka na mapie porusza się w dobrym kierunku?

Siv.
POWER OF FRIENDSHIP

ODPOWIEDZ