Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Forum techniczne Arkadii.
Awatar użytkownika
Werbat
Posty: 1357
Rejestracja: 12 lut 2009 21:25
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Werbat » 08 sie 2014 16:25

Oj, to przepraszam, nie pamiętałem, że temat był wałkowany.
Ogólnie chyba wystarczy jeden dźwięk, jakieś proste 'beepnięcie'. Nie wiem, czemu ogg i mpg, a nie zwykły wav, ale spoko - jutro pogooglam na kacu, przerobię i podrzucę.
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.

Awatar użytkownika
Werbat
Posty: 1357
Rejestracja: 12 lut 2009 21:25
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Werbat » 09 sie 2014 20:03

http://insomniac.pl/f/beep.ogg <- proszę.

Co do licencji: plik wziąłem stąd, a mają tam napisane:
You are allowed to use the sounds on our website free of charge and royalty free in your projects but you are NOT allowed to post the sounds on any web site for others to download, link directly to individual audio files, or sell the sounds to anyone else.
czyli wydaje mi się, że jak wrzucisz w kod bez direct linka, będzie spoko ;-)
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.

Rakoth
Posty: 16
Rejestracja: 01 maja 2011 00:39

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Rakoth » 06 wrz 2014 19:41

Witam, czy ktos z Was doswiadczyl dzisiaj bledow podczas gry na webowym kliencie?
Chodzi mi o podwojne komunikaty o ciosach i kondycji. Co ciekawe bledy pojawiaja sie
wylacznie przy wlaczonych kolorach.

Pytanie do administracji: Wystaczy notka tutaj czy zglosic blad na arkadii?
Rakoth, Ten Ktorego Kopyta Rozgarniaja Szczatki Wrogow, wielblad.

Tryggvi
Posty: 115
Rejestracja: 08 gru 2013 02:28
Lokalizacja: Reykjavik

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Tryggvi » 06 wrz 2014 19:48

To dotyczy się różnych innych klientów też. A przynajmniej cMUDa 3.34

Krasna
Posty: 8
Rejestracja: 07 wrz 2014 11:54

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Krasna » 07 wrz 2014 11:58

Dzisiaj problem też się pojawia, ale po przeładowaniu klienta webowego znika na jakiś czas.

Krasna
Posty: 8
Rejestracja: 07 wrz 2014 11:54

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Krasna » 12 wrz 2014 08:25

Problem z duplikowaniem komunikatów już się nie pojawia, dziękuję bardzo

Feril
Posty: 74
Rejestracja: 25 paź 2011 20:59

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Feril » 18 wrz 2014 10:10

Pytanie:
Jaki protokol realizuje polaczenie? Czy porty 80 /8080 sa uzywane przez klienta? Jesli nie, to czy da sie to polaczenie tunnelowac przez localhost na ktorys z powyzszych?

Awatar użytkownika
Rafgart
Posty: 956
Rejestracja: 09 lut 2009 10:10

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Rafgart » 18 wrz 2014 10:32

Nie dziala na 80, bo klociloby to sie z WWW.
Da sie to zmienic, ale nie jest takie latwe i nie wiem kiedy/czy zostanie zrobione.

Drakan
Posty: 28
Rejestracja: 15 sie 2011 12:53

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Drakan » 19 wrz 2014 10:57

To z jakiego portu korzysta?

Harpen
Posty: 5
Rejestracja: 08 maja 2009 19:32

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Harpen » 21 paź 2014 20:59

Z tego co sie orientuje to 12346.

I w zwiazku z czym mam problem z polaczeniem sie do tego klienta z pracy ;)

Telnet dziala czyli na porcie 23 polaczenie dziala (ping dziala itp), jednak polaczenie klienta ma status "polaczenie zostalo przerwane" i nie da sie polaczyc. Po sprawdzeniu statystyk network w chrome mam:
ws://arkadia.rpg.pl:12346/klient/web_server/server.php
I status finished mimo, ze nie nawiazal polaczenia. Po telnetowaniu portu 12346 mam: Connecting To arkadia.rpg.pl:12346...Could not open connection to the host, on port 23: Connect failed.
Co by swiadczylo, ze w sieci w robocie mam zablokowany port 12346 na domenie?
Ktos moze ma pomysl jakby to obejsc ? (nie moge instalowac jakichkolwiek aplikacji, bo pracuje na wirtualnej maszynie)

ODPOWIEDZ