Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Forum techniczne Arkadii.
Zurwen
Posty: 755
Rejestracja: 13 lut 2009 09:37

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Zurwen » 16 wrz 2016 16:05

Proponuję od razu pisać więcej informacji, jaki system (łącznie z wersją Androida), jaka przeglądarka etc.

Klient był testowany na iOS i na którychś z Androidów i działał, więc to musi być jakiś specyficzny problem, do którego rozwiązania potrzebne będzie więcej szczegółów.

Luinarienn
Posty: 22
Rejestracja: 02 cze 2013 11:20

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Luinarienn » 16 wrz 2016 16:11

Android 5.0, przegladarka Chrome 51.0.2704.81
Mam tu jeszcze takie info jak wersja jadra 3.4.0 wersja oprogramowania v21a-EUR-XX.. wersja pasma i nr kompilacji moze niepotrzebny , mam nadzieje.

Awatar użytkownika
Irwin
Posty: 31
Rejestracja: 18 mar 2016 15:03

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Irwin » 16 wrz 2016 16:38

Bardzo ładny klient, wizualnie świetnie się prezentuje, a nowe funkcjonalności fajnie uzupełniły braki w starszej wersji. Co niestety martwi to brak możliwości tworzenia map, co przynajmniej dla mnie jest jedna z najistotniejszych cech dobrego klienta. Fajna wygląda logowanie, a możliwości personalizacji klienta "pod siebie" jest ogromna, alarmy, suby, buttony, kawał roboty i robi wrażenie :!:
1

Rafhard
Posty: 74
Rejestracja: 07 wrz 2016 00:58

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Rafhard » 16 wrz 2016 16:42

Zgodzę się z przedmówcą. Najważniejsze, że już mi się prawie nie zacina tak jak poprzedni :)

Brakuje tylko możliwości tworzenia map, wyraźnego wskazywania gdzie oddala się uciekająca osoba oraz triggerów (chyba, że gdzieś są i nie zauważyłem :roll: ) .

Remilia
Posty: 1
Rejestracja: 04 lip 2016 21:56

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Remilia » 16 wrz 2016 16:56

Niestety wydaje mi się, że możliwość ustawienia separatora komend zniknęła. Mam na myśli oddzielanie komend z palca a nie w aliasach bądź makrach.

Rafhard
Posty: 74
Rejestracja: 07 wrz 2016 00:58

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Rafhard » 16 wrz 2016 17:15

Remilia pisze:Niestety wydaje mi się, że możliwość ustawienia separatora komend zniknęła. Mam na myśli oddzielanie komend z palca a nie w aliasach bądź makrach.
Też go nie mogę znaleźć :roll:

Da się może usunąć te przyciski "Zakończ", "System", "Opcje", itd. z lewej strony klienta tak żeby powiększyć główne okienko?

Awatar użytkownika
Fuggazi
Posty: 162
Rejestracja: 13 maja 2010 12:48

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Fuggazi » 16 wrz 2016 17:28

Da się.
Sprawdź konfigurację/przyciski
Co to jest Chaos? To jest Ład, który zniszczo­no przy Stworze­niu Świata.
S.J. Lec

Awatar użytkownika
Raenn
Posty: 97
Rejestracja: 01 sty 2016 16:27
Lokalizacja: Kraków/Toruń

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Raenn » 16 wrz 2016 18:25

Nowy klient - bomba. Serio jestem zachwycona. Żaden nigdy nie mógł się umywać do webowego z przyczyny takiej, że trzeba je instalować i konfigurować na każdym urządzeniu (nawet jeśli wgrywać tylko zapisane rzeczy) od nowa... no a szkoda chyba na to czasu, to raz, a dwa... nie wszędzie można pobierać oprogramowanie, szczególnie, jeśli się na nie swoim sprzęcie szaleje :lol: Natomiast teraz od strony technicznej zrobić można sporo więcej, co deklasuje moim zdaniem konkurencje.

Jedna sugestia - dla urządzeń mobilnych prosiłabym o dodanie klikalnej róży wiatrów, nawet dla urządzeń o mniejszej rozdzielczości.

Rafhard
Posty: 74
Rejestracja: 07 wrz 2016 00:58

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Rafhard » 16 wrz 2016 19:03

Fuggazi pisze:Da się.
Sprawdź konfigurację/przyciski
Dzięki Fuggazi. Bałem się wcześniej usuwać te przyciski po kolei żeby czegoś nie popsuć w ustawieniach, ale zadziałało :)

Odrit
Posty: 3
Rejestracja: 30 sie 2016 09:41

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Odrit » 16 wrz 2016 21:09

Jak korzystając z opcji "Przekształcenie tekstu" z opisu ciosu specjalnego wyświetlić tylko cel ataku i siłę uderzenia?

ODPOWIEDZ