Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Forum techniczne Arkadii.
Awatar użytkownika
Akali
Posty: 124
Rejestracja: 05 maja 2015 19:21
Lokalizacja: København
Kontakt:

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Akali » 24 wrz 2015 14:20

Poprawka.
Domyślnie znak rozdzielający komendy jest nieustawiony.
A mógłby być domyślnie średnik.
Akali, zaklinaczka Smoków Chaosu, kultysta Slaanesha, włóczykij.
Arkadia.ethel.pl :: Licznik Poziomów | Mapa | Wiedza
Arkadia MUD Discord :: https://discord.gg/s3KDVSf
Twitch.tv :: https://www.twitch.tv/nurgiel

Proksim
Posty: 12
Rejestracja: 01 maja 2015 17:57

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Proksim » 27 wrz 2015 03:44

Sposrod dziesiecu jeden osob przebywajacych obecnie w swiecie Arkadii...
Coś sie chyba ostatnio zmienilo w matematyce. Ale nie wnikam bo wsiakne 8-)

Aedes
Posty: 7
Rejestracja: 22 lip 2015 22:49

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Aedes » 27 wrz 2015 22:03

A to ja dorzucę coś innego - na Chromie odpalając klienta odpala się ładnie, ale po ~minucie wyskakuje mi błąd "kurza twarz" ;)
https://support.google.com/chrome/answe ... wsnap&rd=1

Przeładowanie nie pomaga.
Na FF hula aż miło.
Na Chrome wcześniej też hulało (ale trudno mi powiedzieć, co się zmieniło).

Proksim
Posty: 12
Rejestracja: 01 maja 2015 17:57

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Proksim » 12 paź 2015 01:14

jedynastu widze ze poprawiono, bardzo chwali sie czas reakcji.
Za dobry pomysl uwazam to zeby byla opcja edytuj MAKRO, ALIAS teraz tego nie ma albo gdzies to przeoczylem.
Jak sie pisze dosc dlugie aliasy to uciazliwe jest je zmienianie od poczatku.
Pozdrawiam.

Adaro
Posty: 8
Rejestracja: 24 wrz 2015 09:58

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Adaro » 09 lis 2015 19:12

Witam
Mam pytanie co do pewnych sytuacji:
- normalna gra, wszystko działa dość dobrze, czasami laguje kiedy wpisze na pamięć kilka lokacji w przód, ale to w sumie nic wielkiego.
- drużyna około 10 osobowa zaczyna walkę z przeciwnikami od sztuk 1 do sztuk 5 - całkowity lag sięgający 10 sekund albo i więcej. I to po włączeniu opisywania wyłącznie swojej walki.

Czy problem tkwi w kliencie? Czy mogę zrobić coś, żeby poprawić tą sytuację, coś poprzestawiać, dać inne ustawienia gdzieś? Poza oczywiście unikaniem walki w drużynie :shock:

Za wszelkie mądre podpowiedzi z góry dziękuję :)

Dobrego wieczoru!
AK

Esze
Posty: 20
Rejestracja: 29 kwie 2015 23:57

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Esze » 10 lis 2015 01:37

@Adaro

Czolem!
Ujmę to bardzo prosto - jak na początku grywałem na kliencie www to też borykałem się ze strasznymi, wręcz uniemożliwiającymi zabawę lagami. Finalnie przerzuciłem się na Mudleta i miałem spokój. Pod tym linkiem: http://wikipedia.arkadia.rpg.pl/view/Ja ... nie_do_gry mozesz sobie o wiekszosci poczytac, a na forum w odpowiednim dziale z pewnością znajdziesz odpowiedni support do wybranego przez siebie klienta :)
Co do rozgrywki używając www - nie jestem w stanie niestety nic doradzić.

Mloro
Posty: 23
Rejestracja: 09 lis 2014 16:34

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Mloro » 12 lis 2015 16:04

Nie tyle oficjalny klient, co bardziej oficjalna mapa/gmcp - 2 lokacje zwracają takie same współrzędne:

Kod: Zaznacz cały

room.info {"exits":["polnocny-wschod","poludnie","gora"],"map":{"name":"Wyzima","y":125,"domain":"Ishtar","x":35}}
room.info {"exits":["dol"],"map":{"name":"Wyzima","y":125,"domain":"Ishtar","x":35}}
(Nie wiedziałem gdzie to najlepiej zgłosić, tu chyba najbardziej pasowało).

Gleanevall
Posty: 258
Rejestracja: 13 sie 2011 21:08

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Gleanevall » 12 lis 2015 16:28

Zgłosić w lokacji, ale w wielu miejscach takie coś jest zamierzone.

Mloro
Posty: 23
Rejestracja: 09 lis 2014 16:34

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Mloro » 13 lis 2015 20:29

Gleanevall pisze:Zgłosić w lokacji, ale w wielu miejscach takie coś jest zamierzone.
Z tym "w wielu miejscach" to przesadziłeś... Znalazłem 3, a w tym momencie nie byłem już tylko w Athel Loren (z miejsc mających współrzędne gmcp) :P

Pozostałe 2 zgłoszone w lokacjach.

Awatar użytkownika
Fuggazi
Posty: 162
Rejestracja: 13 maja 2010 12:48

Re: Oficjalny klient - skargi wnioski zazalenia

Post autor: Fuggazi » 04 gru 2015 22:55

Ciekaw jestem czy ktoś ma podobny problem: wczoraj, prawdopodobnie jakiejś aktualizacji Google Chroma, przestała mi działać klawiatura numeryczna...
System OSX, MacBook Pro, do przełączania klawiatury numerycznej używam aplikacji "NumLock" (www.NumLockApp.com)
Sprawdzałem na pozostałych przeglądarkach (Safari, Firefox, Opera, Yandex). We wszystkich NumLock działa poprawnie.
Odpalane na innym użytkowniku systemowym w Chromie - to samo - nie działa.
Co to jest Chaos? To jest Ład, który zniszczo­no przy Stworze­niu Świata.
S.J. Lec

ODPOWIEDZ