Obrazy w Arkadii?

Wszelkie pomysły dotyczące Arkadii.

Czy chciałbyś obrazki w Arkadii?

Tak
0
Brak głosów
Nie
31
97%
Jest mi to obojętne
1
3%
 
Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Aleksa
Posty: 193
Rejestracja: 02 lis 2014 09:59

Obrazy w Arkadii?

Post autor: Aleksa » 02 lis 2014 17:27

Hej:)
Jestem nowym graczem Arkadii. Próbowałam kiedyś grać, ale ciężko było połapać się w tym wszystkim. Muszę przyznać, że nowy klient dodany na stronie znacznie przekonał mnie do gry, zachęcił i ułatwił rozgrywkę.

Przeglądając forum wpadłam na miejsce w którym wstawiacie rysunki.
Czy nie zastanawialiście się, aby dodać je do świata Arkadii?
Myślę, że fajnym pomysłem byłoby zobrazowanie niektórych lokacji czy np. NPC i dodanie ich do klienta.
Wiem, że Arkadia to typowa tekstówka i ma działać na wyobraźnię, ale czy nie myślicie że zachęciłoby to nowych graczy? - Bo moim zdaniem tak!
Ta gra jest wyjątkowa, a ulepszenie jej tylko by pomogło.
Oczywiście możecie mówić, że obraz się nie zmieści, będzie przeszkadzał itd, ale czy np. w formie poziomego baneru u góry by się nie nadawał?
Jest tu dużo osób które ma talent!
Wiadomo, że wymagało by to dużej pracy, ale np. moglibyście obrazować niektóre lokacje takie jak: karczmy, świątynie, porty, miejsca z tablicą, trakt, bramy miast, poczty itd. Nikt nie mówi o obrazowaniu wszystkiego.
Co wy na to?
Poddaję to pod waszą dyskusję.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2014 10:34 przez Aleksa, łącznie zmieniany 3 razy.
Wilki zawsze wyją przed burzą...

Narmaniel

Re: A nie mysleliscie zeby...

Post autor: Narmaniel » 02 lis 2014 17:45

Cieszę się, że przekonałaś się do Arkadii. Jest to specyficzna gra, a jej klimat polega właśnie na literkach. Dzięki nim Twoja wyobraźnia pracuje sama. Ilustracje nadałyby Twoim myślom określony tor, a to by Cię tylko ograniczało.

Arkadia jest grą tekstową, niech tak zostanie.

Awatar użytkownika
Aleksa
Posty: 193
Rejestracja: 02 lis 2014 09:59

Re: A nie mysleliscie zeby...

Post autor: Aleksa » 02 lis 2014 18:09

Oczywiście niech zostanie grą tekstową, jak najbardziej!
Ale czemu nie nadać jej dodatkowego bodźca?
Przecież mimo obrazka, ta gra dalej zostaje tekstówką, a obraz jest jedynie symboliczny i nie nadaje formy ani kierunku!
Proszę Was, mimo Waszego przyzwyczajenia myślę że byłoby to znacznym krokiem w przód.
Czy nie chcielibyście wizualizacji np. zamku Drachenfels? Albo bosów?
Pomyślcie o tym.
Wilki zawsze wyją przed burzą...

Narmaniel

Re: Obrazy w Arkadii?

Post autor: Narmaniel » 02 lis 2014 21:26

Przypuszczam, że nie jest to technicznie możliwe. W takiej formie, w jakiej MUD łączy się z klientem każdego gracza, nie ma raczej sposobu aby przesłać obraz.

Myślę też, że Czarodzieje mają teraz inne sprawy do kodowania, niż obrazki do lokacji. Znacznym krokiem w przód będzie przekodowanie wszystkich stowarzyszeń na nowy standard.

Powiem wprost - to, co proponujesz, to Tibia i klony Vallheru, jak Amorion.

Awatar użytkownika
Aleksa
Posty: 193
Rejestracja: 02 lis 2014 09:59

Re: Obrazy w Arkadii?

Post autor: Aleksa » 02 lis 2014 23:09

hmm mysle ze dodanie obrazu jest prostsze niż kodowanie, ale mogę się mylić...
A propo Tibii czy innych rzeczy których wymieniłeś to ciężko jest mi porównać, gdyż nie znam ani jednej z tych gier, a Tibie jedynie z nazwy.
Dziękuje za Twoją wypowiedź, ale chciałabym aby zostało tu miejsce na opinię innych a nie tylko Twoją. Również chciałabym aby nie sugerowali się Twoimi wypowiedziami. Pozdrawiam
Wilki zawsze wyją przed burzą...

Kelebor
Posty: 35
Rejestracja: 17 wrz 2012 20:33

Re: Obrazy w Arkadii?

Post autor: Kelebor » 03 lis 2014 00:45

Mysle, ze dodanie obrazu rowniez wymaga kodowania. I o ile jest byc moze mozliwe dla klienta ze strony internetowej, to nie dla innych programow przez ktore graja gracze. A w kwestii mojej osobistej opinii, wole wyobrazac sobie samemu, niz miec narzucona pewna wizje obrazkiem.

Nie rozumiem tez, czemu wykluczasz Narmaniela z dyskusji, gdy wlasnie wyraza swoja opinie w tym temacie, a nie sadze zeby to uniemozliwialo wyrazenia cudzej. A jesli chcesz, zeby inni nie sugerowali sie odpowiedziami poprzednikow, powinnas chyba wymagac odpowiedzi w wiadomosciach prywatnych, bo forum polega wlasnie na dyskusji miedzy uzytkownikami i czytaniu poprzednich postow. Przynajmniej tak uwazalem zawsze. ;)
"Siedzacy na twoim lewym ramieniu miniaturowy leczwciazgrozny smok pochyla glowe i rozklada lekko skrzydla, przyjmujac bojowa postawe." - PA 2015

Awatar użytkownika
Esterle
Posty: 27
Rejestracja: 03 sie 2014 01:01

Re: Obrazy w Arkadii?

Post autor: Esterle » 03 lis 2014 09:33

Witam ,

Przykro mi Alekso, ale ja również zgodzę się z przedmówcami.
Myślę natomiast, iż w przestrzeni internetowej jest dużo miejsca na różnorodność : mamy mmo, mmorpg, gierki przeglądarkowe z bardziej lub mniej rozbudowaną grafiką...
Każdy znajdzie w nich to czego potrzebuję i w mojej skromnej opinii nie ma potrzeby, aby przerabiać Arkadię na coś czym nie jest. :)

Oczywiście jeśli potrzebujesz bodźców wzrokowych, poproś kogoś znajomego (jeśli sama nie potrafisz), aby napisał Ci odpowiedni skrypt-nakładkę , wtedy będziesz miała swoją grafikę . Byłby łatwiejsze gdybyś rzeczywiście korzystała z innego klienta niż webowy ale i tak nie jest to niemożliwe.
Życzę Ci Alekso jak najwięcej radości z gry :)

Pozdrawiam pozostałych także :P
Żyj życiem, dając żyć innym :)

Awatar użytkownika
Aleksa
Posty: 193
Rejestracja: 02 lis 2014 09:59

Re: Obrazy w Arkadii?

Post autor: Aleksa » 03 lis 2014 10:29

Nikogo nie wykluczam z dyskusji, kazda opinia nawet negatywna jest dla mnie bardzo cenna!
Może jak przyzwyczaję się już do webowego klienta to w końcu ogarnę ten prywatny a wtedy na pewno coś popróbuję!
Wilki zawsze wyją przed burzą...

Krasna
Posty: 8
Rejestracja: 07 wrz 2014 11:54

Re: Obrazy w Arkadii?

Post autor: Krasna » 03 lis 2014 11:24

Nie moge zasglosowac - dziwne.
Ale zgadzam sie z reszta - niech Arkadia zostanie gra tekstowa. Mnie wlasnie urzekl brak grafiki. Dodanie jej popsuloby mi klimat.

Awatar użytkownika
Aleksa
Posty: 193
Rejestracja: 02 lis 2014 09:59

Re: Obrazy w Arkadii?

Post autor: Aleksa » 03 lis 2014 11:53

hmm ja tez nie moge zaglosowac nie wiem czemu... :shock:
Wilki zawsze wyją przed burzą...

ODPOWIEDZ