Ogólna mechanika muda
Re: Ogólna mechanika muda
Mam pytanie odnośnie atakowania graczy. Jeśli jestem, dajmy na to, krasnoludem z Mahakamu w sytuacji kiedy inny gracz atakuje npc'ów na terenie twierdzy to czy mogę zaatakować go bez uprzedzenia (tj. wesprzeć rodaków), czy powinienem poprosić go o zaprzestanie zabijania krasnoludów i opuszczenie terenów?
Pytam, ponieważ nie znalazłem na to odpowiedzi w zasadach Arkadii.
Pozdrawiam.
Pytam, ponieważ nie znalazłem na to odpowiedzi w zasadach Arkadii.
Pozdrawiam.
W takim wypadku najpierw bijemy potem pytamy.
Czy raz wyrobiona reputacja pocztowa spada z czasem, jeśli długo się nie nosi paczek w danej krainie?
"His eyes were cold. As cold as the bitter winter snow that was falling outside. Yes, cold and therefore difficult to chew..."
Czy wynajęty wóz jest w stanie przetrwać apokalipsę? Niby ma "mógłby ci jeszcze bardzo długo służyć" - czyli jak go zostawię to po apoce będzie tam nadal? I ile mniej więcej czasu oznacza owo "bardzo długo"?
Bardzo długo = 6h - ?woz
Jeśli w ciągu 6 godzin od wynajęcia będzie apokalipsa to wóz zastaniesz tam gdzie go zostawiłeś w momencie zniszczenia świata.
Jeśli w ciągu 6 godzin od wynajęcia będzie apokalipsa to wóz zastaniesz tam gdzie go zostawiłeś w momencie zniszczenia świata.
Uch, króciutko. Mnie chodzi o sytuację, gdy wynajmę wóz, powiedzmy, zaraz po apokalipsie i go nie zwrócę po sześciu godzinach, tracąc tym samym kaucję zań uiszczoną. Co wtedy? Po tych sześciu godzinach wóz będzie stał do następnej apokalipsy czy od razu mu koła odpadną?
Będzie stał aż do następnej apokalipsy.
Populacja graczy arkadyjskich nie dorasta - gracze z reguły się tylko starzeją.
Zdania typu "bagno powoli cię wciąga" to zwykłe ozdobniki, czy jednak ostrzeżenie? Wolałbym nie sprawdzać empirycznie.
Zalezy na ktorych.
Jak bedziesz mial bagno siega ci po kolana bedziesz wiedzial, ze cie wciagnie.
Jak bedziesz mial bagno siega ci po kolana bedziesz wiedzial, ze cie wciagnie.
Tęczowe serce...