Śmietniki
Śmietniki
Witam,
czy w ramach mniejszego obciążania arki, możliwe byłoby postawienie śmietników-niszczarek do wyrzucania zbędnych rzeczy z którymi obecnie nie ma co robić i które przed apokalipsą walają się właściwie wszędzie?
Ja osoboście mam spory opór przed odłożeniem rzeczy zużytej po prostu tam gdzie stoję, a i sporo osób które znam również. Myślę że nawet jeden taki śmietnik na miasto postawiony np. koło banku czy poczty załatwiłby sprawę, większość graczy raczej by sie pofatygowała do niego z wyrzuceniem śmiecia:)
Nie wiem jak to wygląda od strony kodowej niestety, ale jeśli nie jest specjalnie skomplikowane, to opisy mogę zrobić i w istniejące lokacje powplatać...
czy w ramach mniejszego obciążania arki, możliwe byłoby postawienie śmietników-niszczarek do wyrzucania zbędnych rzeczy z którymi obecnie nie ma co robić i które przed apokalipsą walają się właściwie wszędzie?
Ja osoboście mam spory opór przed odłożeniem rzeczy zużytej po prostu tam gdzie stoję, a i sporo osób które znam również. Myślę że nawet jeden taki śmietnik na miasto postawiony np. koło banku czy poczty załatwiłby sprawę, większość graczy raczej by sie pofatygowała do niego z wyrzuceniem śmiecia:)
Nie wiem jak to wygląda od strony kodowej niestety, ale jeśli nie jest specjalnie skomplikowane, to opisy mogę zrobić i w istniejące lokacje powplatać...
Masz przy sobie wianek z trawy i aksamitnoczarnego modrookiego gwarka.
> zaloz wianek
Nosisz ubranie uniemozliwiajace zalozenie tej zbroi...
> zaloz wianek
Re: Śmietniki
Zbroje i bronie można, zdaje się, złomować u kowali. Nie wiem jak jest z innymi gratami.
Ogre!
Z bronią i zbrojami nie ma przypadkiem tak, że nie da się ich zezłomować jeśli są w dobrym stanie?
Można nawet zniszczone, np. W Nuln skupują po miedziaku Joachim i Friderick (czy jak mu tam). Ale co z woreczkami, ciuchami i całą resztą? Nie czekam na ogół aż coś sie na mnie rozpadnie, zmieniam wczesniej:) Jak cos ma stan "troche znoszone" sprzedaję żeby się nie walało. I zawsze mam nadzieję że nikt tego nie kupi, nie sprawdzając stanu...
> zaloz wianek
> zaloz wianek
Może bardziej klimatyczne byłyby sklepiki (np. Graciarnie, rupieciarnie, sklepik babci Frani itp. itd),
w których możnaby nie tylko sprzedać rzeczy, które w sklepach mają jeszcze jakąkolwiek wartość,
ale poprostu oddać te zupełnie bezwartościowe, zniszczone.
Plusy:
- zmiejszenie liczby używanych przedmiotów w "normalnych" sklepach
- zmiejszenie liczby walających sie po świecie śmieci
- idealne miejsce zaopatrzeniowe dla osób odgrywających żebraków/biedaków
Pozdrawiam,
G.
w których możnaby nie tylko sprzedać rzeczy, które w sklepach mają jeszcze jakąkolwiek wartość,
ale poprostu oddać te zupełnie bezwartościowe, zniszczone.
Plusy:
- zmiejszenie liczby używanych przedmiotów w "normalnych" sklepach
- zmiejszenie liczby walających sie po świecie śmieci
- idealne miejsce zaopatrzeniowe dla osób odgrywających żebraków/biedaków
Pozdrawiam,
G.
Urodziłam się po to, żeby umrzeć
Ale urodze się jeszcze raz i wytrwam tak do konca świata.
Bo ja jestem duchem wiecznego przeczenia,
Choć ronie łzy, choć gniewam sie...
Inaczej postąpić nie umiem.
Ale urodze się jeszcze raz i wytrwam tak do konca świata.
Bo ja jestem duchem wiecznego przeczenia,
Choć ronie łzy, choć gniewam sie...
Inaczej postąpić nie umiem.
Przecież sklepy teraz dosyć często się resetują do domyślnego asortymentu.
Sprzedanie rzeczy do sklepu nie odciążyło by MUDa - nie ma dla niego różnicy czy item leży na trakcie czy w magazynie sklepowym
To nie działka graczy zajmować się optymalizacją zasobów muda.
Tych (walających się, nie znikających) rzeczy nie ma na tyle dużo, żeby były istotne.
Tych (walających się, nie znikających) rzeczy nie ma na tyle dużo, żeby były istotne.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2012 23:30 przez Zurwen, łącznie zmieniany 1 raz.
Do kontaktów z czarodziejami służy komenda ‚zglos’ (błąd/pomysl/mg).
Ale zasugerować pomysł chyba można? W przeciwnym wypadku karanie ludzi za to, że lata temu mud był niezoptymalizowany byłoby hipokryzją (-:
Jak według mnie pomysł całkiem w porządku - nie wszystko jednak po dziesięciu minutach znika i bałagan, mimo że mniejszy, jednak wciąż w wielu miejscach jest dosyć spory.
Jak według mnie pomysł całkiem w porządku - nie wszystko jednak po dziesięciu minutach znika i bałagan, mimo że mniejszy, jednak wciąż w wielu miejscach jest dosyć spory.
Irytacja wyczuwalna w poście chyba trochę mało adekwatna do grzecznie wyrażonej propozycji?Zurwen pisze:To nie działka graczy zajmować się optymalizacją zasobów muda.
Ale ok, ponieważ zdaje się, że i tak tylko mi walające się śmieci wadzą, a Zurwen miło zakończył temat, dam radę z tym żyć:)
> zaloz wianek
> zaloz wianek