Porady dla graczy.
Re: Porady dla graczy.
Nie grałem jakiś czas i widzę, że pozmieniało się wiele odnośnie mutowania.
Stworzyłem sobie nową postać i chciałem wybrać rasę mutanta mutując się wodą z chrzcielnicy. Piję, piję - nic. Wypiłem sporo, bo wspomagałem się ziołami wzmagającymi pragnienie.
Moja postać nie ma jeszcze 24h więc mam elementarz, czy zatem nowi gracze mają jakąś blokadę uniemożliwiającą zmutowanie się?
Stworzyłem sobie nową postać i chciałem wybrać rasę mutanta mutując się wodą z chrzcielnicy. Piję, piję - nic. Wypiłem sporo, bo wspomagałem się ziołami wzmagającymi pragnienie.
Moja postać nie ma jeszcze 24h więc mam elementarz, czy zatem nowi gracze mają jakąś blokadę uniemożliwiającą zmutowanie się?
O ile sobie przypominam chrzcielnica juz jakis czas nie dziala tak jak kiedys. Dodatkowo- rase mutant mozesz miec tylko po przystapieniu do stowarzyszenia - chyba ze cos mnie znow ominelo.
W wiesciach jest napisane, że każdy kto ma w pełni rozwiniętą mutację, będzie widoczny jako mutant. Więc jeżeli każdy to chyba nie trzeba być w stowarzyszeniu?
Mutacje, znalazlem pod ponizszym linkiem. Powinno wystarczyc, ze dolaczysz do klubu:Mehlgart pisze:W wiesciach jest napisane, że każdy kto ma w pełni rozwiniętą mutację, będzie widoczny jako mutant. Więc jeżeli każdy to chyba nie trzeba być w stowarzyszeniu?
http://wikipedia.arkadia.rpg.pl/view/Wy ... B3w_Chaosu
Mutacje się ma od spaczenia, na przykład od trzymania w ekwipunku przedmiotów z wprawionym ciemnozielonym kamieniem. Poszukaj ich w grze (na przykład u skavenów). Chrzcielnica mutuje chyba też, ale bardzo mało.
Klub za to pozwala m.in. na zmiane mutacji, bo normalnie w każdym z miejsc rozwija się losowa z dostępnych.
Można być i poza stowarzyszeniem mutantów, i poza klubem wyznaniowym chaosu, a mieć rasę mutant - starczy jedna w pełni rozwinięta mutacja, nie zasłonięta zbroją czy ubraniem.
Klub za to pozwala m.in. na zmiane mutacji, bo normalnie w każdym z miejsc rozwija się losowa z dostępnych.
Można być i poza stowarzyszeniem mutantów, i poza klubem wyznaniowym chaosu, a mieć rasę mutant - starczy jedna w pełni rozwinięta mutacja, nie zasłonięta zbroją czy ubraniem.
Dzięki za odpowiedzi.
Co do klubu - jest AJ czy członkowie MC muszą przyjąć?
Co do klubu - jest AJ czy członkowie MC muszą przyjąć?
Musisz znaleźć członka klubu (niekoniecznie stowarzyszenia MC) i go przekonać, żeby Cie przyjął.
Czy za roznoszenie paczek wprowadzono jakiegoś expa? Co prawda przy komendzie cechy, po wielu godzinach roznoszenia paczek, nie miałem żadnych postępów, ale w pewnym momencie ni z tego, ni z owego, zamiast liczyć po 14 monet, zacząłem liczyć, po 24, co , o ile pamiętam, było związane z inteligencją ?
Teraz zalezy tez od umiejetnosci szacowania.
Czy mlode postacie maja jakis ogranicznik na expa?
W sensie, czy expia wolniej?
W sensie, czy expia wolniej?